fbpx
bore na licu

Kako da bore na licu nestanu? Vodič do rešenja

Zategnite kožu i uklonite bore na licu uz naše proverene metode i savete za negu. Ostanite mladi i osveženi svaki dan. Evo rešenja!

Primetili ste bore na licu? Znamo,  to vam se sigurno ne dopada. Povećanje zagađenja, jači sunčevi zraci, stres, loše životne navike, kao i upotreba pogrešnih proizvoda za negu kože zapravo povećavaju rizik od preranog starenja kože i pojave bora na licu.

Ali ne brinite!

Bez obzira da li ste nedavno primetili svoju prvu boru na licu ili jednostavno želite da poboljšate svoju negu kože i sprečite znake starenja, imamo korisne savete za vas.

Šta su bore na licu?

 

Kada vaša koža gubi kolagen i elastin, izgubiće i svoju čvrstinu i elastičnost. Ubrzo nakon toga možete početi da primećujete prve znake starenja u vidu finih linija i bora na licu.

Bore su linije i nabori koji se formiraju na vašoj koži i to najčešće na koži lica, vrata, ruku i dekoltea. 

U kojoj starosnoj dobi počinju da se javljaju bore na licu?

Za neke ljude bore će početi da se javljaju kasnije u životu, ali za one koji su zanemarili doslednu negu kože i nisu brinuli o svojoj koži ili su imali loš način života može se desiti da se bore pojave rano.

Dakle bore mogu da se pojave nakon dvadesete godine.

Najčešća starosna grupa ljudi koja je u potrazi za dobrim tretmanom za bore je između 40 i 55 godina, a bore postaju izraženije nakon 65. godine.

Kako izgledaju bore na licu?

 

Fine linije i bore se lako uočavaju, jer se pojavljuju kao jasne linije ili nabori na licu. Vremenom se po celom licu pojavljuju fine bore koje se razvijaju u duboke bore.

 

krema za bore na licu

 

Bore se dele u dve kategorije:

  • Fine bore: Ove fine, površinske linije nastaju usled nepravilnog zadebljanja kože i zbog smanjenja količine vlage koja se zadržava u koži. Oštećenje od sunca i izlaganje toksinima iz životne sredine, kao što je duvanski dim, su glavni uzroci.
  • Brazde: Dublje linije ili brazde se mogu klasifikovati kao dinamičke ili statične. Dinamične linije lica se pojavljuju sa ponovljenim pokretima lica, tj. od fascijalne mimike, dok su statične linije nepromenjene sa kretanjem mišića i pojavljuju se usled gubitka kolagena i elastičnosti kože.

Kada se pojave bore nastaje panika i vi ćete se pitati: Kako ublažiti bore na licu? I da li se to može uraditi prirodno, bez operacija i noža?

Da bi dobili odgovore na ova pitanja, nastavite da čitate!

Kako ukloniti bore na licu?

 

Postoji više rešenja za bore na licu – od invazivnih za koje vam treba stručna ruka, do onih bezbolnih i jednostavnih koje možete primeniti sami.

Evo spiska koji će vam poslužiti kao svojevrstan vodič za uklanjanje bora sa lica.

Krema za bore na licu

 

Ako tražite rešenje za sprečavanje ili smanjenje bora na licu, sigurno postoji mnogo proizvoda za negu kože koje možete izabrati! Toliko je, u stvari, tih proizvoda da je previše lako izgubiti se u izboru…

Da li da izaberete kremu obogaćenu hijaluronskom kiselinom? Serum sa vitaminom C ili najnoviji gel za lice protiv starenja koji je sve popularan?

Pa, najbolje je da pre svega birate kremu za bore bez štetnih sastojaka.

Ako su vam prioritet prirodni proizvodi za negu kože koji koriste najbolje aktivne sastojke biljnog porekla i koji su nežni prema vašoj koži, a opet veoma efikasni ne tražite dalje od kreme za negu lica Neborela.

Zašto?

Neborela je savršeno formulisana prirodna krema. Sadrži neodermyl, hijaluronsku kiselinu, biopolimer, kombinaciju guar i ksantan gume, ekstrakt sladića, rabarbare, rodopske herbalee, aktivne sastojke masline, aktivirane amino kiseline, shea buter i vitamin E.

Neborela je namenjena svima koji žele da podmlade izgled kože, osveže i zategnu kožu lica, umanje znakove strenja na jednostavan i bezbolan način.

Što ranije počnete da je koristite to bolje. Kažu da je prevencija ključ uspeha!

Rezultati redovne upotrebe ove kreme su:

  • smanjenje bora i sitnih linija na licu,
  • smanjenje podočnjaka
  • ublažava fleke na licu
  • negovana koža lica ujednačenog tena
  • vidno zategnuta koža sa manje znakova starenja!

Iskustva u borbi protiv bora na licu govore da rešenje postoji i da je vrlo jednostavno. Da naručite Neborelu, posetite link https://neborela.com/

Maske protiv bora na licu

 

Možete se boriti protiv bora dodavanjem maske za lice u svoju rutinu nege kože. Maske za lice sadrže vitamine, minerale i hranljive materije koji podstiču proizvodnju kolagena i bore se protiv slobodnih radikala.

Ove maske za lice takođe održavaju hidrataciju kože, leče postojeće bore i sprečavaju stvaranje finih bora.

Da bismo vam pomogli da bore na licu postanu ružna prošlost, sastavili smo 4 recepta za maske protiv bora na licu

1.Aloe vera i vitamin E

Aloe vera je može pomoći u smanjenju bora na licu zahvaljujući svom bogatom sadržaju vitamina i minerala. Vitamini A, C i B12 rade na hidrataciji i podmlađivanju vaše kože, dok u isto vreme izglađuju fine linije koje dovode do pojave bora.

Pomešajte aloe veru sa antioksidativnim i hidratantnim svojstvima vitamina E i dobićete moćan recept za bore na licu.

Pomešajte:

  • 1 kašičicu gela aloe vere i
  • 2 kapi vitamina E.

Da biste maksimalno iskoristili ovu moćnu masku za lice, prvo operite lice toplom vodom. Zatim nanesite mešavinu aloe vere i vitamina E na fine linije i bore na licu.

Kada se probudite ujutru, operite masku za lice toplom vodom. Vaša koža će biti mekša i glatka uz samo jedan tretman.

2. Maska za lice sa paprikom i medom

Četiri sastojka u ovoj maski za lice – paprika, med, mleko i ovsena kaša – rade zajedno kako bi obezbedili nestajanje bora i finih linija. Paprika sadrži vitamin C koji podstiče proizvodnju kolagena.

Mleko je bogato vitaminom B, koji neguje suvu kožu. Ovsena kaša pomaže da se smanji šteta uzrokovana sunčevim UV zracima. Med je moćan hidratant koji sprečava isparavanje vode sa vaše kože.

Polovinu paprike isecite na komade i stavite u blender. Dodajte:

  •  1 kašičicu mleka,
  • 1 kašičicu ovsenih pahuljica i
  • 1 kašičicu meda.

Dobro promešajte smesu. Nanesite masku na lice i ostavite da deluje tokom noći.

Ujutro operite lice toplom vodom i osušite mekim peškirom. Nanosite ovu masku dva puta nedeljno.

3. Maska od banane

Ova jednostavna maska za lice sa jednim sastojkom pruža osam vitamina i minerala za borbu protiv znakova starenja i za lečenje bora. Ti vitamini i minerali uključuju A, B, E i F, kao i magnezijum, cink, gvožđe i kalijum. Sve što vam treba je:

  • banana,
  • viljuška i
  •  činija da bi ova maska radila za vas.

Stavite bananu u činiju i izgnječite je viljuškom dok ne napravite pastu. Nanesite masku od banane na kožu lica i vrata. Ujutro skinite masku od banane tako što ćete oprati lice toplom vodom i osušiti kožu mekim peškirom.

Dobićete glatku kožu bez bora od jednog jednostavnog sastojka!

4. Maska od badema i punomasnog mleka

Borite se protiv gubitka kolagena? Zato sprečite bore sa ovom jednostavnom maskom za lice od badema i mleka. Ova maska sadrži vitamin E, oleinsku kiselinu, hidroksi kiselinu, cink i antioksidanse koji podstiču proizvodnju kolagena i sprečavaju stvaranje bora. Iskoristite lekovita svojstva ove maske za lice tako što ćete je već danas pripremiti.

  • Potopite 10 badema u punomasno mleko preko noći.
  • Stavite tih 10 badema u blender i dodajte ¼ šolje punomasnog mleka.

Dobro sve izmešajte dok sastojci ne formiraju glatku pastu. Nežno utrljajte ovu masku na lice i vrat. Ostavite masku dadeluje tokom noći. Ujutro operite lice toplom vodom da uklonite masku. Na kraju, osušite kožu čistim peškirom.

Ove maske predstavljaju pravi prirodni lek protiv bora na licu, ali imajte na umu da su one samo dodatak osnovnoj nezi kože. Ta osnova je ipak – krema protiv bora.

Ulje protiv bora na licu

 

Neka ulja za lice se ne preporučuju samo za bore i odlaganje znakova starenja kože, već su u stanju da stimulišu proizvodnju kolagena, ujednače i poboljšaju tonus kože, smanje upalu, podstiču obnavljanje ćelija kože i štite kožu od agresora iz okoline.

Upoznajte se sa uljima protiv bora na licu:

  • Arganovo ulje je vrhunsko ulje za borbu protiv bora. Ovo prirodno ulje je prepuno vitamina E, kao i omega-3 masnih kiselina, koji neguju ćelije i pomažu u obnavljanju i regeneraciji kože.Možete dodati kap ili dve arganovog ulja u svoju dnevnu hidratantnu kremu, pa čak i podlogu za šminku da biste iskoristili njene prednosti. Arganovo ulje možete naneti i direktno na kožu, ostaviti kao serum preko noći i probuditi meku i lepu kožu.
  • Ulje slatkog badema pomaže u smanjenju bora lica i ima meku teksturu koja koži daje baršunasti finiš. Poboljšava gipkost, jača, hrani i sprečava isušivanje kože.
  • Ulje semena šipka ima esencijalne masne kiseline, antioksidante i pomaže da se koži doda sjaj i bledi tamne fleke i hiperpigmentacije. Takođe podstiče proizvodnju kolagena uz redovnu upotrebu.
  • Kokosovo ulje se može koristiti od glave do pete, a pošto je ovde reč o borama na licu, govorimo o visokom sadržaju vitamina A i E, antioksidansa koji se bore protiv svih znakova starenja. Masiranje kože kokosovim uljem je verovatno najjeftiniji način da smanjite pojavu bora.
  • Ulje avokada ima sposobnost da duboko prodre i vlaži kožu. Ima i antiinflamatorne prednosti, leči kožu i poboljšava tonus kože sa visokim sadržajem vitamina E i antioksidanata. Takođe smanjuje ožiljke, hidrira kožu i stimuliše proizvodnju kolagena.
  • Ulje jojobe ima odlična hidratantna svojstva, takođe je humektant, što znači da će zadržati vlagu. Njegova svojstva protiv starenja održavaju kožu promovišući proizvodnju kolagena.
  • Eterično ulje limuna Svi znamo da vitamin C podstiče proizvodnju kolagena i povećava obnavljanje ćelija zaista dobro i zato preporučujemo eterično ulje limuna sa visokim sadržajem vitamina C kao dobro ulje protiv starenja.
  • Ulje semena šargarepe sadrži vitamin A, vitamin E i vitamin C – svi oni zaista dobro deluju na održavanje mladosti kože i smanjenje bora.
  • Ulje pšeničnih klica sadrži vitamin E, masne kiseline, vitamin B6 koji ne samo da leči suvu kožu i deluje kao emolijens, već i podstiče proizvodnju kolagena, tretirajući sve znakove preranog starenja .
  • Maslinovo ulje je još jedan prirodan i efikasan lek za bore na licu. Sve što treba da uradite je da umasirate nekoliko kapi ovog ulja na kožu pre spavanja.

Čaj protiv bora na licu

 

Koji su najbolji čajevi za kožu koja blista i odbija da stari?

Oni koji piju čaj znaju za mnoge zdravstvene beneficije povezane sa ispijanjem njihove dnevne šolje čaja. Ali malo ljudi je svesno da čaj takođe pomaže u poboljšanju zdravlja kože i protiv bora na licu.

1. Beli čaj

 

Beli čaj je veoma značajan kao neverovatno sredstvo za borbu protiv oksidativnog stresa, koji može oštetiti vašu kožu i opšte zdravlje.

Naučnici su otkrili da ekstrakt belog čaja podržava imunitet ćelija kože i štiti ih od štetnih oštećenja od sunca. Beli čaj čak pomaže u izgradnji otpornosti vaše kože na stres povezan sa godinama. Kao da to nije dovoljno, druga studija je istakla da beli čaj može pomoći u smanjenju aktivacije određenih enzima odgovornih za razgradnju kolagena i elastina u vašoj koži.

Ovaj čaj  može vas dovesti do mlađeg izgleda kože i manje vidljivih bora na licu.

Kašičica mešavine listića ili kesica već pripremljene mešavine se prelije sa dva decilitra vode i ostavi 3 do 4 minuta. Preporuke su da se beli čaj pije bez dodataka, limuna, meda ili šećera, jer se na takav način maskira njegov specifičan ukus. Nije potrebno praviti pauze.

2. Zeleni čaj

Da li ste ikada primetili koliko proizvoda za negu kože sadrži  u sebi zeleni čaj kao sastojak?

Nije iznenađenje, jer je zeleni čaj poznat zbog svojih antioksidantnih svojstava. Zeleni čaj je idealan za upotrebu u proizvodima za negu kože i podržava bolje opšte zdravlje kože.

U studijama u kojima se zeleni čaj konzumirao i primenjivao lokalno, istraživači su saznali da je takođe koristan za odbijanje UV oštećenja kada se kombinuje sa redovnom zaštitom od sunca. Takođe je otkriveno da zeleni čaj pomaže u smanjenju sebuma ili proizvodnje ulja.

Jednu filter kesicu zelenog čaja preliti šoljom (200ml) ključale vode. Sud poklopiti i ostaviti da stoji 3 do 5 minuta. Piti 2-3 puta dnevno po šolju čaja. Nije potrebno praviti pauze tokom konzumiranja čaja.

Kozmetički tretmani protiv bora na licu

Postoje različiti tretmani koji mogu pomoći u smanjenju vidljivosti bora na licu, uključujući piling, biorevitalizaciju, i PRP (platelet-rich plasma) tretmane.

Piling

Piling tretmani uključuju hemijski piling i mikrodermoabraziju. Hemijski piling koristi različite kiseline da ukloni gornje slojeve kože, čime se stimuliše obnova ćelija i proizvodnja kolagena. Mikrodermoabrazija koristi fine kristale za mehaničko uklanjanje mrtvih ćelija kože, podstičući iste efekte kao hemijski piling.

Biorevitalizacija

Biorevitalizacija je proces koji koristi injekcije hijaluronske kiseline, vitamina, minerala, i aminokiselina da dubinski hidrira kožu i stimuliše proizvodnju kolagena. Ovaj tretman poboljšava elastičnost i gustinu kože, smanjuje fine linije i bore, i vraća koži mladalački izgled.

PRP tretmani

PRP tretmani uključuju izdvajanje plazme bogate trombocitima iz pacijentove krvi i njeno ubrizgavanje u kožu. Trombociti oslobađaju faktore rasta koji podstiču obnovu kože, regeneraciju ćelija, i proizvodnju kolagena i elastina. Ovo dovodi do smanjenja bora, poboljšanja teksture kože i općeg pomlađivanja lica.

Svaki od ovih tretmana ima svoje specifične prednosti i može se prilagoditi individualnim potrebama i ciljevima pacijenata. Pre odabira tretmana, važno je konsultovati se sa stručnjakom za estetsku medicinu ili dermatologom kako bi se procenila najbolja opcija za vaš tip kože i stanje.

Zdravim navikama do uklanjanja bora na licu

 

Za održavanje zdrave kože i minimiziranje bora, važno je usvojiti nekoliko ključnih navika:

  1. Hidratacija: Pijenje dovoljno vode dnevno pomaže u održavanju elastičnosti i hidrataciji kože.
  2. Ishrana: Konzumiranje hrane bogate antioksidansima, kao što su voće i povrće, podržava borbu protiv slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože.
  3. Fizička aktivnost: Redovno vežbanje poboljšava cirkulaciju i doprinosi zdravijem izgledu kože.
  4. Zaštita od sunca: Korišćenje kreme sa zaštitnim faktorom (SPF) štiti kožu od štetnih UV zraka koje ubrzavaju starenje kože.
  5. Dovoljno sna: Kvalitetan san omogućava koži da se regeneriše i oporavi od dnevnih naprezanja.
  6. Smanjenje stresa: Tehnike relaksacije kao što su meditacija i duboko disanje mogu smanjiti stres, koji je poznat po tome što doprinosi nastanku bora.
  7. Izbegavanje pušenja: Duvan sadrži toksine koji oštećuju kožu i ubrzavaju proces starenja.

Ove navike nisu samo korisne za smanjenje bora, već i za opšte zdravlje i dobrobit.

A da li želite da znate kako prekriti bore na licu? Ostanite sa nama u nastavku teksta!

Trikovi: kako sakriti bore na licu!

 

kako smanjiti bore na licu

 

Lako možete sakriti bore na licu šminkom ako očajnički želite da se odmorite od njih.

Zato ako tražite odgovore kako da sakrijete fine linije i bore šminkom, na pravom ste mestu. Samo treba da se pridržavate ovih nekoliko jednostavnih saveta i trikova.

1. Hidrirana koža je mladalačka koža

 

Znamo da ste ovaj savet čuli mnogo puta, ali postoji razlog za to. Hidratacija je ključ za skrivanje bora. Pijte puno vode da bi vaša koža bila hidrirana iznutra i nanesite Neborela kremu na lice nakon pranja (i pre nanošenja šminke).

Kada je vaše lice dobro hidrirano, bore će biti daleko manje primetne.

2. Koristite prajmer koji prkosi starenju

 

Upotreba vaših ruku ili četke je najbolji način da nanesete prajmer – sunđer će ga samo upiti. Nakon hidratacije lica i utrljajte ga, fokusirajući se na problematična područja na čelu, nosu, obrazima i bradi. Pre nanošenja pudera i druge šminke, ostavite prajmer da ga koža upije.

3. Koristite svetliji puder ili ga zamenite CC kremom

 

Nije neophodno koristiti više ili težu šminku samo zato što imate bore. Prejako nanošenje naglašava bore. Možete odabrati puder koji ima laganu do srednju pokrivenost, ali je još važnije da hidrira kožu.

Alternativno, ako ne volite pudere, možete čak i potpuno preskočiti puder i izabrati laganu CC kremu.

4.  Korektor

 

Vaš korektor je vaš najbolji prijatelj dok starite jer prikriva bore i linije bolje od pudera. Kada nanesete podlogu, nanesite malu količinu korektora samo na područja kojima je potrebno više pokrivanja. Za besprekornu pokrivenost, utapkajte formulu na kožu.

5.  Radite na očima

 

Pre svega, ne nosite lažne trepavice. Dodavanje lažnih trepavica može istaći opuštene kapke i bore oko očiju. Ako želite da svojim trepavicama date više volumena i definicije, pokušajte da ih uvijte uvijačem za trepavice i nanesite malo maskare.

6.  Nanesite ruž za usne

 

Možete sprečiti da ruž za usne istakne te fine bore oko usta hidratantnim i pilingom područja usana.  Koristite prozirnu olovku za usne da definišete ivicu usana pre nanošenja karmina. Takođe je važno odabrati boju za usne koja je dugotrajna, koja se ne razmazuje i hidrira.

Sve ovo su jednokratni trikovi kako da sakrijete bore na licu, ali ako želite dugoročno rešenje probajte Neborela kremu!

Neborela je prirodna krema, a rezultat redovne upotrebe je ujednačen ten i zategnutija koža lica bez bora, fleka i znakova starenja!

Vaše lice bez bora, fleka i podočnjaka kao sa reklame vas čeka. Naručite Neborela kremu već danas i po ceni dve kreme treću dobijate gratis.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: