fbpx
peglanje bora

Vodič kroz peglanje bora – jedini koji vam treba!

Ove metode za peglanje bora mogu napraviti veliku promenu! Neke možete probati sami rezultati su zapanjujući, a evo o čemu je reč.

Bore na licu su prirodan deo procesa starenja, ali njihova prisutnost može značajno uticati na naš izgled i samopouzdanje. Kako se bore pojavljuju usled gubitka kolagena, elastina i prirodne hidratacije, mnogi traže rešenja koja će im omogućiti da se osećaju i izgledaju bolje.

To može biti zatezanje lica, popunjavanje bora, ali i peglanje.

Bilo da razmišljate o profesionalnim tretmanima ili prirodnim metodama, informisanost o dostupnim opcijama pomoći će vam da pronađete najbolji pristup za svoje potrebe i postignete željene rezultate.

Šta je peglanje bora?

 

Peglanje bora se odnosi na različite tehnike i tretmane koji pomažu u smanjenju vidljivosti bora i postizanju glatkijeg izgleda kože.

Ova praksa se razlikuje od popunjavanja bora, koje koristi filere za vraćanje volumena, i zatezanja lica, koje se fokusira na podizanje i učvršćivanje kože.

Peglanje bora se obično fokusira na poboljšanje teksture i ravnoteže kože, dok popunjavanje i zatezanje mogu pružiti različite rezultate u pogledu volumena i čvrstoće. Evo kratkog pregleda različitih metoda koje se koriste za peglanje bora:

  • Tretmani laserom: Koriste laser za uklanjanje oštećenih slojeva kože ili stimulisanje proizvodnje kolagena, što pomaže u smanjenju bora i poboljšanju teksture kože.
  • Kreme i serumi: Sadrže aktivne sastojke kao što su retinol, hijaluronska kiselina i vitamini koji poboljšavaju hidrataciju i elastičnost kože, smanjujući vidljivost bora.
  • Prirodne metode: Uključuju upotrebu prirodnih sastojaka i domaćih maski za poboljšanje izgleda kože i smanjenje bora. Ove metode mogu biti manje invazivne i ekološki prihvatljive.
  • Aparati za peglanje bora: Koriste tehnologije poput radiofrekvencije i ultrazvuka za poboljšanje tonusa i elastičnosti kože, čime pomažu u smanjenju bora.

Najpopularnije metode peglanja bora u detalje

 

Evo kako ispeglati bore. Ovo su mogući načini.

Peglanje bora laserom

 

Laser tretmani za peglanje bora koriste usmerene svetlosne zrake kako bi uklonili oštećeni sloj kože ili stimulisali proizvodnju kolagena u dubljim slojevima. Postoji nekoliko vrsta lasera, uključujući ablativne lasere, koji uklanjaju gornje slojeve kože, i neablativne lasere, koji poboljšavaju kožu bez uklanjanja slojeva.

Prednosti uključuju dugotrajne rezultate, značajno poboljšanje teksture kože i smanjenje bora. Mane mogu uključivati visoke troškove, potrebu za periodom oporavka i potencijalne nuspojave kao što su crvenilo i otok.

Rezultati su obično vidljivi nakon nekoliko nedelja, ali potpuni efekti mogu trajati nekoliko meseci.

Peglanje bora kremama

 

Kako odabrati najbolju kremu?  Izbor najbolje kreme za bore zavisi od vaših specifičnih potreba i tipa kože. Pretražujte proizvode sa klinički dokazanim sastojcima i obratite pažnju na recenzije i preporuke stručnjaka.

Preporučuje se da izaberete kreme koje su formulisane na biljnoj bazi i bez štetnih sastojaka.

Najefikasniji sastojci: Ključni sastojci za peglanje bora uključuju:

    • Neodermyl:  Poboljšava teksturu kože i stimulira proizvodnju kolagena.
    • Hijaluronska kiselina: Hidratizuje kožu i smanjuje vidljivost bora.
    • Vitamin C: Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i posvetljuje kožu.
    • Peptidi: Poboljšavaju elastičnost i čvrstoću kože.

Nanosite kremu na čistu, suvu kožu, obično uveče, kako bi sastojci imali dovoljno vremena da deluju. Koristite proizvod u skladu sa uputstvima, i razmislite o primeni kreme sa SPF-om tokom dana kako biste zaštitili kožu od sunčevog zračenja.

Odlična krema za peglanje bora je Neborela krema. U pitanju je proizvod koji je na biljnoj bazi, bez štetnih sastojaka, na bazi neodermyla i hijaluronske kiseline.

Neborela ne samo da pegla bore, nego uklanja i fleke i podočnjake.

Kako? Saznajte više o tome na linku: https://neborela.com/

Prirodno peglanje bora

 

Prirodne metode mogu uključivati domaće maske za bore i tretmane sa sastojcima kao što su med, avokado,  aloe vera i slično. Ove metode mogu poboljšati hidrataciju kože i pružiti hranljive materije koje pomažu u smanjenju bora.

Prednosti uključuju manji rizik od nuspojava, ekološki prihvatljive sastojke i često niže troškove. Prirodne metode su takođe prilagođene za osobe sa osetljivom kožom.

Kako postići najbolje rezultate? Održavajte doslednu rutinu primene prirodnih tretmana. Koristite sveže, kvalitetne sastojke i prilagodite tretmane svom tipu kože. Redovno čišćenje i hidratacija, uz izbegavanje prekomernog sunčanja, mogu doprineti poboljšanju stanja kože.

Evo kako ispeglati bore prirodnim putem:

  • Aloe vera vera ima svojstva hidratacije i regeneracije koje pomažu u smanjenju bora i poboljšanju elastičnosti kože.Nanesite svež gel aloe vera direktno na kožu, ostavite da deluje 15-20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.
  • Kokosovo ulje bogato je antioksidansima i masnim kiselinama koje pomažu u hidrataciji i obnavljanju kože, čime se smanjuje vidljivost bora.Nanesite malu količinu kokosovog ulja na čistu kožu pre spavanja i nežno masirajte.
  • Med je prirodni humektant koji pomaže u zadržavanju vlage i pruža hranljive materije koje obnavljaju kožu.Nanestite med na lice i ostavite da deluje 20 minuta pre nego što isperete toplom vodom.
  • Jabukovo sirovo sirće pomaže u balansiranju pH nivoa kože i može poboljšati teksturu kože i smanjiti bore.Razredite jabukovo sirće sa vodom (1:2) i nanesite na kožu pomoću pamučne diskove. Isperite nakon 10-15 minuta.
  • Zeleni čaj je bogat antioksidansima koji mogu pomoći u smanjenju oštećenja od slobodnih radikala i poboljšanju elastičnosti kože.Pripremite čaj, ohladite ga i nanesite na kožu koristeći pamučne diskove, ili koristite čajne vrećice kao obloge na licu
  • Sok od limuna Limunov sok je prirodni izbeljivač i antioksidans koji može pomoći u smanjenju tamnih mrlja i bora.Nanesite razblaženi limunov sok na kožu (razblažen sa vodom) i ostavite da deluje 10 minuta pre nego što isperete.
  • Maske od bundeve. Bundeva je bogata vitaminima A, C i E koji pomažu u obnavljanju kože i smanjenju bora.Napravite masku od pirea od bundeve i nanesite na lice, ostavite 15-20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.
  • Ekstrakt ruže pomaže u smanjenju upala i pruža antioksidativnu zaštitu, što može doprineti smanjenju bora.Nanestite nekoliko kapi ekstrakta ruže na kožu ili koristite proizvode koji ga sadrže.

Kombinovanjem ovih metoda možete pružiti svojoj koži prirodnu i efikasnu negu, poboljšavajući njen izgled i smanjujući vidljivost bora

Aparati za peglanje bora

 

Aparati za peglanje bora koriste tehnologije poput radiofrekvencije, ultrazvuka, ili mikrostruje za stimulaciju kože. Ove tehnologije pomažu u poboljšanju tonusa i elastičnosti kože putem dubokog zagrevanja ili vibracija koje podstiču proizvodnju kolagena.

Aparati mogu biti efikasni za poboljšanje tonusa i čvrstoće kože. Mogu pružiti dobre rezultate u smanjenju bora, ali efikasnost može varirati u zavisnosti od vrste aparata, učestalosti korišćenja i stanja vaše kože. Veći broj tretmana može biti potreban za postizanje optimalnih rezultata, što u isto vrema podrazumeva i veću cenu.

Krema za bore je zato mnogima prihvatljivija alternativa, a ako izaberete pravu, rezultati će nadmašiti vaša očekivanja.

Upravo to se desilo Nađi. Oduševljena je rezultatima.

neborela iskustvo pre posle

Kako ispeglati bore po regijama lica

Različiti delovi lica mogu zahtevati različite pristupe.

Peglanje bora na čelu

 

Bore na čelu obično nastaju usled ponovljenih ekspresija lica, poput podizanja obrva ili izlaganja sunčevoj svetlosti. S godinama, koža gubi elastičnost i kolagen, što doprinosi stvaranju bora. Da biste se rešili bora na čelu, možete koristiti tretmane kao što su:

  • Botoks: Uslabljava mišiće koji uzrokuju bore, smanjujući njihovu vidljivost.
  • Tretmani laserom: Stimulišu proizvodnju kolagena i poboljšavaju teksturu kože.
  • Kreme za bore: Pomažu u obnavljanju kože i smanjenju bora.
  • Prirodne maske: Koristite maske sa sastojcima poput aloe vera ili meda za hidrataciju i poboljšanje elastičnosti kože.

Peglanje bora oko očiju

 

Koža oko očiju je izuzetno tanka i osetljiva, što je čini sklonijom borama, bilo da su u pitanju bore smejalice ili druge bore oko očiju.

Da biste tretirali ovu delikatnu oblast, razmotrite sledeće tehnike:

  • Kreme za oko očiju: Birajte proizvode sa sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, peptidi i vitamin C, koji pomažu u hidrataciji i smanjenju borica.
  • Tretmani mikrodermoabrazije: Mogu poboljšati teksturu kože i smanjiti sitne bore oko očiju.
  • Serumi sa retinolom: Koristite proizvode specijalno formulisane za područje oko očiju, jer su manje iritirajući.
  • Hladne obloge i masaže: Ove tehnike mogu pomoći u smanjenju oteklina i poboljšanju cirkulacije.

Peglanje bora na licu uopšteno

 

Za sveobuhvatno peglanje bora na celom licu, preporučuje se kombinovanje više metoda kako bi se postigli najbolji rezultati. Evo kako možete pristupiti:

Kombinacija tretmana: Upotrebite profesionalne tretmane poput laser terapije i botoksa, u kombinaciji sa kućnim proizvodima kao što su kreme sa aktivnim sastojcima.

Redovna nega: Održavajte doslednu rutinu nege sa hidratantnim kremama, serume i zaštitom od sunca.

Zdrav način života: Pravilna ishrana, dovoljna količina sna i izbegavanje pušenja i alkohola mogu značajno poboljšati stanje vaše kože.

Vežbe za lice: Različite vežbe i masaže lica mogu poboljšati cirkulaciju i tonus kože.

Pristup svakoj regiji lica sa specifičnim metodama može vam pomoći da postignete ravnotežu između efikasnosti tretmana i očuvanja zdravlja kože.

Prednosti i rizici tretmana za peglanje bora

 

kako ispeglati bore

 

Prednosti

  • Poboljšanje izgleda: Tretmani za peglanje bora mogu značajno poboljšati izgled kože, čineći je glatkijom, mlađom i ujednačenijom. Ovo može doprineti povećanju samopouzdanja i zadovoljstvu vlastitim izgledom.
  • Dugotrajni rezultati: Mnogi tretmani, poput lasera i botoksa, nude dugotrajne rezultate, smanjujući potrebu za čestim popravkama.
  • Različite opcije: Postoji širok spektar tretmana koji se mogu prilagoditi različitim tipovima kože i budžetima. Od kreme i seruma do profesionalnih procedura, možete pronaći rešenje koje odgovara vašim potrebama.
  • Neinvazivne opcije: Mnoge metode, kao što su prirodni tretmani i neki aparati, pružaju mogućnost peglanja bora bez potrebe za invazivnim zahvatima ili dužim periodom oporavka.
  • Prevencija daljih oštećenja: Neki tretmani ne samo da smanjuju postojeće bore, već i pomažu u prevenciji nastanka novih bora, poboljšavajući ukupno zdravlje i izdržljivost kože.

Potencijalni rizici i nuspojave

  • Crvenilo i otok: Nakon tretmana kao što su laserske procedure ili botoks, može doći do crvenila, otoka ili iritacije. Ovi simptomi obično nestaju tokom nekoliko dana, ali mogu biti neprijatni.
  • Infekcije: Kod invazivnih procedura, postoji rizik od infekcija, ako se ne pridržavate uputstava za negu ili ako se koristi nesterilna oprema.
  • Visoki troškovi: Profesionalni tretmani, kao što su laserski zahvati ili botoks, mogu biti skupi, i često je potrebno više sesija za postizanje optimalnih rezultata.
  • Neusklađenost sa tipom kože: Neki tretmani možda nisu pogodna za sve tipove kože, što može dovesti do neželjenih rezultata ili oštećenja.

Najbolja krema za peglanje bora

 

Krema za peglanje bora često se pokazuje kao najbolji izbor za mnoge ljude zbog svoje pristupačnosti, jednostavnosti upotrebe i mogućnosti da se koristi u udobnosti svog doma. Kreme poput Neborele  nude nekoliko ključnih prednosti koje ih čine izuzetnim rešenjem za poboljšanje izgleda kože i smanjenje bora.

Neborela krema je posebno formulisana da pruži intenzivnu hidrataciju i podršku koži u borbi protiv starenja. S njenim bogatim sastojcima kao što su neodermyl, hijaluronska kiselina i sastojci biljnog porekla, ova krema pomaže u obnavljanju kože i stimulisanju proizvodnje kolagena, što može značajno smanjiti vidljivost bora.

Jedan od glavnih razloga zašto je krema odličan izbor je njihova jednostavnost upotrebe. U poređenju sa invazivnijim tretmanima kao što su laserski zahvati ili botoks, kreme se lako integrišu u svakodnevnu rutinu nege kože. Nanosite ih na čistu kožu, obično ujutru i uveče, i omogućite da aktivni sastojci deluju tokom dana, ali  i tokom noći, dok spavate.

Neborela krema nudi i pristupačnost u smislu troškova. Dok profesionalni tretmani mogu biti skupi i zahtevati nekoliko sesija za postizanje željenih rezultata, kvalitetna krema može pružiti značajne rezultate po znatno nižoj ceni.

Pored toga, Neborela krema je dizajnirana sa pažnjom na kvalitet i efikasnost, što znači da možete očekivati vidljive rezultate u poboljšanju hidratacije, elastičnosti i smanjenju bora. Kontinuirana upotreba ove kreme može doprineti dugotrajnim poboljšanjima u teksturi kože, dok istovremeno minimizira rizik od nuspojava koje se mogu javiti kod invazivnijih tretmana.

Ne samo da ćete opeglati bore, nego ćete uspešno ukloniti fleke i podočnjake.

Konačno, Neborela krema pruža priliku za dugotrajnu negu kože bez potrebe za čestim posetama stručnjaku. Njena lakoća primene i pristupačnost čine je izuzetnim izborom za svakoga ko želi da poboljša izgled svoje kože i smanji bore na jednostavan i efikasan način.

Možete je naručiti na linku: https://neborela.com/

Kako održati rezultate peglanja bora?

 

  1. Dosledna nega kože: Održavanje rezultata peglanja bora zavisi od dosledne rutine nege kože. Koristite proizvode koje preporučuje vaš dermatolog ili stručnjak, i pridržavajte se rutine nege kako biste očuvali zdravlje i izgled kože.
  2. Zaštita od sunca: Izlaganje sunčevoj svetlosti može uzrokovati stvaranje novih bora i oštetiti kožu, čak i nakon tretmana. Koristite kreme sa visokim SPF-om svakodnevno, čak i kada je oblačno, i nosite zaštitu poput šešira i naočara za sunce kada ste na otvorenom.
  3. Hidratacija: Održavanje kože hidriranom ključan je faktor za očuvanje rezultata. Redovno koristite hidratantne kreme ili serume koji sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline da biste zadržali optimalnu vlažnost i elastičnost kože.
  4. Zdrav način života: Uravnotežena ishrana bogata antioksidansima, redovno pijenje vode, dovoljno sna i izbegavanje pušenja i alkohola mogu doprineti dugotrajnim rezultatima i opštem zdravlju kože.
  5. Prilagodite nega prema tipu kože: Ako je vaša koža sklona osetljivosti ili specifičnim problemima, prilagodite proizvode i tretmane svojoj vrsti kože kako biste izbegli iritacije i očuvali postignute rezultate.

Rutina nege nakon tretmana

 

  1. Post-tretmanska nega: Nakon profesionalnih tretmana kao što su laserski zahvati ili botoks, pratite uputstva za post-tretmansku negu. To može uključivati izbegavanje direktnog izlaganja suncu, korišćenje umirujućih krema ili seruma i izbegavanje agresivnih proizvoda kao što su eksfolijatori.
  2. Čišćenje: Koristite blage, neagresivne proizvode za čišćenje lica koji neće iritirati kožu. Čistite kožu ujutru i uveče kako biste uklonili nečistoće i ostatke proizvoda.
  3. Redovno hidiranje: Nanosite hidratantne kreme ili serume koji pomažu u obnavljanju i očuvanju kože. Postavite hidrataciju kao prioritet u vašoj rutini nege, posebno nakon tretmana.

Održavanje rezultata peglanja bora zahteva posvećenost i pažljivu negu, ali pravilnim pristupom i doslednošću možete dugoročno očuvati lepotu i zdravlje svoje kože.

Neborela krema se ističe kao izvanredan saveznik u tome .

Zapravo, ako počnete na vreme , skupi kozmetički tretmani vam neće trebati.

Zato, iskoristite akciju i opeglajte bore Kupite 2 Neborela kreme i treću dobijate BESPLATNO!

Treba samo da popunite formu ispod svojim podacima.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: