fbpx
bore na čelu

Uklonite bore na čelu. Svi načini koji deluju!

Muče vas bore na čelu? Otkrijte efikasne metode i savete za smanjenje vidljivosti ovih i povratite mladolikost svom licu.

Otkud bore na čelu?

 

Nastanak bora na čelu i drugim delovima kože duboko je povezan s procesom starenja kože. Kako bismo bolje razumeli ovaj proces, moramo zaroniti duboko u strukturu kože i objasniti šta kažu istraživanja koja se odnose na na promene na nivou ćelija i kolagenskih vlakana.

Koža je najveći organ našeg tela i štiti nas od spoljnih faktora kao što su UV zraci, zagađenje i infekcije. Sastoji se od tri sloja: epiderma (spoljni sloj), derma (srednji sloj) i potkožnog tkiva.

Kolagenska vlakna, elastin i hijaluronska kiselina su ključni elementi koji održavaju kožu mladalačkom, čvrstom i hidriranom.

Proces starenja kože započinje na nivou ćelija u dermisu, gornjem sloju kože. Glavni krivac za nastanak bora na čelu su fibroblasti, ćelije koje su odgovorne za proizvodnju kolagena i elastina. S godinama, fibroblasti postaju manje aktivni, što znači da se proizvodnja kolagena i elastina smanjuje. Kolagenska vlakna postaju tanja, a njihov broj se smanjuje. Ovo smanjenje kolagenskih vlakana dovodi do gubitka čvrstoće i elastičnosti kože i zato tražimo načine kako povećati kolagen u koži.

Pored smanjenja proizvodnje kolagena, UV zraci igraju ključnu ulogu u stvaranju bora na čelu. Sunčeva svetlost izaziva oštećenje kolagenskih vlakana i izaziva stvaranje slobodnih radikala u koži. Slobodni radikali oštećuju ćelije i kolagenska vlakna, ubrzavajući proces starenja.

Kako kolagenska vlakna postaju tanja i manje elastična, koža gubi svoju sposobnost da zadrži vlagu. Hijaluronska kiselina, koja je odgovorna za zadržavanje vlage u koži, takođe se smanjuje s godinama. To dovodi do dehidracije kože i pojave finih linija i bora, uključujući one na čelu.

Nastanak bora na čelu takođe je povezan s mimičkim pokretima lica. Ponavljano mrštenje čela i podizanje obrva može izazvati stvaranje vertikalnih i horizontalnih bora na ovom području. Mišići na čelu povezani su sa dermisom i, kada se kontrahuju, vrše pritisak na kožu, što vremenom dovodi do stvaranja bora.

Kako bismo sačuvali mladalački izgled kože i usporili proces starenja, ključno je stimulisati proizvodnju kolagena i elastina.

To se može postići kroz različite tretmane i metode, o kojima će ovde biti reči.

Jedan od najjednostavnijih načina je: krema protiv bora i to ne bilo koja nego Neborela.

Ova krema deluje jer je bogata hijaluronskom kiselinom, deluje na elastičnost kože i njen sastojak Neodermyl utiče na firboblaste da se aktiviraju i stvaraju kolagen.

Više o kremi pročitaje na linku: https://neborela.com/

Ovo je trik koji koriste mnoge žene i prezadovoljne su efektima. Jedna od njih je i Nađa koja je ovako opisala svoje iskustvo:

Neborela krema je pravo čudo za sve nas žene! Već nakon nekoliko nedelja korišćenja, primetila sam značajno smanjenje bora na čelu. Krema se lako nanosi, brzo upija i daje mojoj koži hidriran i svež izgled. Sada se osećam samouvereno i ponosno ističem svoje lice, bez potrebe za skrivanjem ispod šiški ili šminke. Neborela je definitivno proizvod koji svaka žena treba da proba!”

 

neborela iskustvo pre posle

Vrste bora na čelu

Bore na čelu mogu biti:

  • Horizontalne bore na čelu  – prostiru se sredinom čela. Javljaju se kao rezultat prirodnog procesa starenja kada koža gubi elastičnost i postaje sve tanja usled nedostatka hijaluronske kiseline i kolagena.
  • Vertikalne bore na čelu- glabelarne bore, poznate i kao “bore mrštilice”, formiraju se između obrva i na gornjem delu nosa usled ponavljanih pokreta mišića lica prilikom mrštenja. Ove bore mogu postati vidljivije i dublje sa godinama, reflektujući često ne samo prirodni proces starenja kože, već i uobičajene emotivne izraze. nastaju od korena nosa ka sredini čela usled prirodnog procesa starenja.
  • Mimične bore – nastaju kao posledica pokreta mišića lica. Za njih su odgovorni izrazi lica kada govorite, smejete se ili se ljutite. Na taj način bore na vašem čelu postaju jasnije i sve vidljivije, a mimične bore se posebno javljaju između 25. i 30. godine.
  • Mladalačke bore na čelu -U dvadesetim godina verovatno želite lepo i odmorno lice bez podočnjaka i bora na čelu. Ali šta ako vam se pojave baš na čelu i kako da se nosite sa njima?  Pored genetike na pojavu bora na čelu kod mladih mogu da utiču i prekomerno izlaganje suncu bez zaštitnog faktora ili nepravilna nega lica.  Zato je važno da prilikom izlaganja svoje kože suncu koristite kreme sa zaštitnim faktorom kako bi sprečili pojavu bora na čelu. S druge strane, kada nepravilno negujete svoju kožu koristeći pogrešne preparate za lice ili ukoliko ne skinete šminku pre spavanja rizikujete da vam se pojave bore na čelu.

Uzroci nastanka bora na čelu

 

Postoji nekoliko razloga zašto se javljaju  linije baš na čelu. One mogu biti posledica načina na koji živite i to je svakako nešto na šta vi možete da utičete. S druge strane, postoje i razlozi koji dovode do pojave bora na čelu, ali čovek ne može da utiče na njih i da ih spreči njihovu pojavu.

 

kako smanjiti bore na čelu

Pored prirodnog procesa starenja, uzroci nastanka bora na čelu mogu biti:

  1. Genetski faktor: Genetika može da igra veliku ulogu kada je u pitanju nastanak bora na čelu. Ukoliko su vaši roditelji imali bore na čelu ili licu velika je verovatnoća da ćete ih i vi imati.
  1. Preterano izlaganje suncu : usporava prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, što dovodi do pojave bora na čelu.
  1. Izrazi lica: Pokreti mišića lica, poput podizanja obrva, utiču na stvaranje bora na čelu.
  1. Nedostatak sna: Još jedan od razloga zašto se javljaju bore na čelu je nedostatak sna. Redovan i kvalitetan san regeneriše i podmlađuje kožu. Zbog toga je bitno da svake noći spavate 8 sati.Položaj spavanja takođe utiče na stvaranje bora na čelu. Ako spavate na stomaku, a čelo vam je prislonjeno na jastuk velika je verovatnoća da će vam se pojaviti bore na čelu.
  1. Pušenje cigareta: Pušenje ubrzava proces starenja kože, utiče na proizvodnju kolagena i dovodi do dehidracije zbog čega se mogu pojaviti bore na čelu.
  1. Nezdrava ishrana:  Konzumiranjem zdravih namirnica (žitarice, mlečni proizvodi i voće) i redovnim unosom vode u organizam podstaće te hidrataciju i regeneraciju kože i time smanjiti šanse za pojavu bora na čelu.

Ne možete mnogo učiniti u vezi sa genetikom, ali možete kontrolisati faktore životnog stila koji doprinose borama na čelu. Nanošenje kreme za sunčanje, odvikavanje od cigareta i svakodnevna nega kože uz pomoć Neborele pomaže u borbi protiv starenja kože.

Kremu NEBORELA možete naručiti odmah po TOP ponudi, jer za dva pakovanja, treći dobijate GRATIS.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Kako ukloniti bore na čelu?

 

Možda vam se dešava da često stojite pred ogledalom i pitate se šta više da uradite sa borama na čelu koje stvaraju utisak da vaše lice ne izgleda srećno?

Ali ne brinite, postoje rešenja!

Ono što možete najlakše da uradite, a daje sjajne rezultate je sledeće:

Krema protiv bora na čelu

 

Dobra krema za bore na licu i posebno na čelu treba da ima puno prirodnih aktivnih sastojaka koji će na neki način učiniti da se ono zategne i da se bore popune.

Želite ujednačen ten i zategnutiju koža lica bez bora, fleka i znakova starenja?! Cilj je da efikasno smanjite vidljivost bora, podočnjaka i fleka na licu, da podstaknete proizvodnju kolagena, vratite elastičnost i prirodnu vlažnost koži i zategnete je, dok u isto vreme posvetljuje tamne fleke na licu i brišete tragove hiperpigmentacije.

Efikasno rešenje predstavlja Nebrorela krema na biljnoj bazi koja će pozitivno uticati na vaše lice ostavljajući za sobom dugoročne efekte.

Evo zašto baš Neborela:

  • Vitamin E koji deluje kao antioksidant, pomaže u sprečavanju starenja i propadanja kože i nastanka bora,
  • Hijaluronska kiselina koja vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost i utiče na regeneraciju kože,
  • Neodremyl pomaže da koža bude jača i čvršća i sprečava njeno dalje opuštanje. Deluje poput kolagena u koži koji posle četrdesete godine organizam sve manje proizvodi,
  • Ekstrakti bilja koji su efikasni pri uklanjanju fleka na licu.

Neka vaša koža bude hidrirana

 

Koža koja nije dovoljno hidrirana i koja je suva može dovesti do pojave bora na čelu. Da, tačno! Suva koža lica bi mogla biti izvor vaše najveće brige kada je u pitanju nega kože. Zato svakodnevno korišćenje kreme koja je posebno formulisana za pomoć u pojavi bora može vam pomoći da smanjite vidljivost bora i sprečite nastanak novih bora.

No, hidratacija nije samo to!

Unosite dovoljno tečnosti tokom dana. Najbolje vode i to do 2l dnevno. Optimalna hidriranost organizma bitna je i za pravilnu funkciju ćelije, uključujući i fibroblaste .

 

bore na čelu kod mladih

Započnite svakodnevnu rutinu nege kože protiv starenja

 

Bez obzira da li imate 20 ili 40 godina, najbolje vreme za započinjanje svakodnevne rutine za negu kože protiv starenja je – sada!

Vaša koža vremenom, prirodno postaje manje elastična i tanja, smanjuje proizvodnju prirodnih ulja i gubi masnoću u dubljim slojevima kože. To može rezultirati izraženijim linijama i brazdama na koži, odnosno stvaranju bora.

Zato je dobra ideja da počnete da koristite kreme protiv bora i da ih uvedete u svoju rutinu pre nego što bude kasno.

Birajte proizvode sa prirodnim aktivnim sastojcima

 

Na tržištu postoji mnogo proizvoda za negu kože protiv bora, pa je važno primeniti one koji su formulisani sa sastojcima koji mogu najbolje da odgovore na vaše probleme sa kožom.

Proizvodi koji predstavljaju posebno formulisanu kombinaciju prirodnih aktivnih sastojaka sinergetski deluju na vašu kožu. Zbog toga je upotreba Neborele koja u sebi sadrži prirodne aktivne sastojke efikasna kao tretman bora na čelu.

Birajte proizvode čiji je sastojak hijaluronska kiselina

 

Hijaluronska kiselina je još jedan sastojak na koji treba obratiti pažnju kada birate proizvode koji pomažu u smanjenju vidljivosti i pojavi bora na čelu.

Hijaluronska kiselina efikasno smanjuje dubinu bora i poboljšava čvrstoću i elastičnost kože.

Da biste svojoj rutini dodali hijaluronsku kiselinu, isprobajte kremu koja sadži hijaluronsku kiselinu i na taj način koži vraća prirodu vlažnost i elastičnost.

Vodite računa o izrazima lica

 

Verovali ili ne, mimika takođe može igrati veliku ulogu u izazivanju bora na čelu. Koža gubi fleksibilnost starenjem, zbog čega više nije sposobna da se vrati na svoje mesto. Tada dolazi do pojave bora na čelu!

Podizanje obrva prilikom pogleda prema gore, kada se neko često mršti ili ljuti može dovesti do povećanja bora na čelu. Iako ne bi trebalo potpuno da odustanete od izražavanja u svakodnevnom životu, imajte na umu da ponovljeni izrazi lica mogu igrati ulogu u stvaranju bora na čelu.

Trenirajte mišiće lica – joga lica

 

Iako vaši izrazi lica mogu dovesti do pojave bora, joga lica je tehnika koja može pomoći u smanjenju ovih negativnih efekata. Mnogo je različitih vežbi koje se koriste kod joge lica, a koje za cilj imaju uklanjanje i smanjenje bora.

  • Širom otvorite oči, kao da ste iznenađeni, ali se trudite da ne naborate čelo. Možete staviti prste na čelo kako biste osigurali da ostane glatko.
  • Pokušajte da pomerate obrve ka gore i dole što je više moguće, držeći ostatak lica opuštenim.
  • Zatvorite oči i duboko se opustite, fokusirajući se na opuštanje svakog dela vašeg čela i lica.

Da biste ostvarili rezultate kada su u pitanju vežbe za lice, potrebno je da ih svaki dan radite. Rezultati će biti primetni tek nakon tri nedelje, a potrebno je da vežbate šest do sedam dana u nedelji po 20-30 minuta dnevno.

Masažom protiv bora na čelu

 

Masaža lica može biti efikasna tehnika protiv bora na čelu, jer poboljšava cirkulaciju krvi, opušta mišiće i potiče limfnu drenažu, što može pomoći u smanjenju napetosti koja doprinosi stvaranju bora. Evo kako možete masirati lice da biste ciljali bore na čelu:

  • Očistite lice kako biste uklonili nečistoće i šminku.
  • Nanesite hidratantnu kremu, ulje za lice ili serum da biste omogućili klizanje prstiju bez vučenja kože.

Tehnika masaže:

  1. Opustite čelo: Stavite vrhove prstiju obiju ruku na sredinu čela. Lagano pritisnite i napravite glatke pokrete ka spoljašnjim ivicama čela, idući prema slepoočnicama. Ponovite nekoliko puta.
  2. Glatke horizontalne bore: Položite vrhove prstiju jedne ruke horizontalno preko čela. Nježno “počešljajte” bore klizeći prstima prema gore, od obrva prema liniji kose, kao da “izglađujete” bore.
  3. Stimulacija akupresurnih tačaka: Koristite vrhove prstiju da pritisnete i zadržite akupresurne tačke na čelu, kao što su tačke iznad središta obrva i na krajevima obrva. Ovo može pomoći u smanjenju napetosti.
  4. Završna relaksacija: Završite masažu laganim klizećim pokretima od središta čela prema spoljašnjosti, idući ka liniji kose, kako biste smirili kožu i stimulisali cirkulaciju.

Masažu obavljajte redovno, idealno svakodnevno, za najbolje rezultate. Budite nežni prema svojoj koži; izbegavajte grubo povlačenje ili vučenje. Koristite masažu kao priliku da se opustite i smanjite stres, što takođe može doprineti smanjenju bora.

Prirodno uklanjanje bora na čelu

 

Prirodni preparati i sastojci za negu kože i smanjenje bora na čelu mogu biti odlična alternativa kozmetičkim proizvodima. Evo nekoliko prirodnih tretmana i sastojaka koji su se pokazali efikasnim i koje možete lako isprobati.

Ulje jojobe

 

Ulje jojobe odlično hidrira kožu i pomaže joj da zadrži vlagu. Zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, koji sliči sebumu ljudske kože, ulje jojobe efikasno hidrira kožu, poboljšavajući njenu elastičnost i smanjujući pojavu finih linija i bora. Bogato vitaminima E i B-kompleksa, kao i esencijalnim mineralima, ulje jojobe hrani kožu, podstiče regeneraciju ćelija i jača prirodnu barijeru kože.

Za korišćenje ulja jojobe protiv bora na čelu:

  1. Očistite lice da uklonite nečistoće.
  2. Nanesite nekoliko kapi ulja jojobe na dlanove, zagrejte ga trljanjem i lagano tapkajte po čelu i licu.
  3. Nežno masirajte kružnim pokretima da stimulišete cirkulaciju i omogućite bolje upijanje ulja.
  4. Koristite kao osnovu za hidratantnu kremu ako je potrebno, posebno za suvu kožu.
  5. Primena preko noći može pružiti dubinsku negu.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje ima antioksidantna svojstva i bogato je masnim kiselinama koje hrane kožu. Umasirajte malu količinu kokosovog ulja na čelo kako biste hidrirali kožu i zaštitili je od štetnih slobodnih radikala. Ostavite ulje da deluje preko noći kako bi koža maksimalno apsorbovala hranljive sastojke.Isperite lice ujutru toplom vodom i blagim sredstvom za čišćenje.

Kokosovo ulje može biti komedogeno za neke tipove kože. Preporučuje se testiranje na malom području kože pre redovne upotrebe!

 

Vitamin C

 

Vitamin C je odliča sastojak u borbi protiv bora na čelu, zahvaljujući svojim snažnim antioksidativnim svojstvima koja štite kožu od štetnog uticaja slobodnih radikala i UV zračenja. Stimulišući proizvodnju kolagena, vitamin C ne samo da pomaže u smanjenju postojećih bora, već i sprečava formiranje novih, poboljšavajući elastičnost i čvrstoću kože. Redovna upotreba proizvoda sa vitaminom C može rezultirati vidno glađom, sjajnijom i ujednačenijom kožom.

Ovako upotrebite:

  • 1 kašičica praha vitamina C (možete ga pronaći u apotekama ili prodavnicama zdrave hrane)
  • 1 kašika prirodnog jogurta (za hidrataciju i umirivanje kože)
  • 1 kašičica meda (za dodatnu hidrataciju i antibakterijska svojstva)

Pomešajte prah vitamina C sa jogurtom u čistoj posudi dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte kašičicu meda i dobro promešajte da se svi sastojci ujednače. Očistite lice blagim sredstvom za čišćenje i nanesite masku na čelo i ostatak lica, izbegavajući područje oko očiju. Ostavite masku da deluje 15-20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Nakon uklanjanja maske, nanesite hidratantnu kremu.

Aloja vera

 

Aloe vera gel je izuzetno koristan u borbi protiv bora na čelu zahvaljujući svojim snažnim hidratantnim i regenerativnim svojstvima. Bogat vitaminima, mineralima i antioksidansima, aloe vera pomaže u popravci oštećene kože i stimulaciji novih ćelija kože, čime doprinosi smanjenju finih linija i bora.

Za korišćenje aloe vere protiv bora na čelu možete jednostavno:

  1. Očistiti kožu – Temeljno očistite lice kako biste uklonili sve tragove šminke i nečistoće.
  2. Nanesite aloe vera gel – Koristite čist aloe vera gel, najbolje direktno iz lista biljke ako je moguće. Nanesite tanak sloj gela na čelo i ostatak lica laganim pokretima.
  3. Masaža – Nežno masirajte gel na koži kružnim pokretima kako biste poboljšali apsorpciju i stimulisali cirkulaciju.
  4. Ostavite da deluje – Aloe vera gel možete ostaviti na koži preko noći za dubinsku hidrataciju ili ga držati na koži 20-30 minuta pre ispiranja toplom vodom.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je poznat po svojim antioksidativnim svojstvima koja ga čine efikasnim u borbi protiv bora, uključujući i one na čelu. Bogat katehinima, posebno epigalokatehin galatom (EGCG), zeleni čaj može pomoći u smanjenju oštećenja kože uzrokovanih slobodnim radikalima i UV zračenjem, koje su ključni faktori u procesu starenja kože.

Kako koristiti zeleni čaj protiv bora na čelu:

  1. Pripremite jak zeleni čaj – Skuvajte jak zeleni čaj i ostavite ga da se ohladi. Možete koristiti i vrećice zelenog čaja ili listove, zavisno od dostupnosti.
  2. Čišćenje lica – Očistite lice kako biste uklonili šminku i nečistoće, omogućavajući koži da bolje apsorbuje antioksidante iz zelenog čaja.
  3. Primena čaja na čelo – Nakon što se čaj ohladi, umočite čistu pamučnu krpu ili tupfer u čaj i nanesite ga na čelo i ostatak lica. Možete takođe koristiti pamučne jastučiće kako biste napravili komprese za čelo.
  4. Ostavite da deluje – Ostavite zeleni čaj na koži najmanje 10-15 minuta. Za dodatni efekat, možete ostaviti da se osuši prirodno.
  5. Isperite – Nakon tretmana, isperite lice hladnom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

Alternativno, možete koristiti zeleni čaj kao sastojak u domaćim maskama za lice, kombinujući ga sa drugim sastojcima koji su korisni za kožu, kao što su med, aloe vera gel ili avokado, za dodatnu hidrataciju i hranljivost.

Kada koristite prirodne preparate i tretmane, budite dosledni i strpljivi, jer rezultati često zahtevaju vreme.

Najbolji način da spojite prirodno i efikasno je Neborela krema. Ona ima u sebi izdvojene aktivne sastojke koji su izolovani iz prirodnih i mahom biljnih izvora koji su u nju dodati u maksimalnim dozvoljenim količinama – većim nego što ih ima u samim biljkama.  Zato je put do rezultata kraći.

Tretmani protiv bora na čelu

 

Postoji niz efikasnih metoda koje se koriste u savremenoj estetskoj medicini i dermatologiji kako bi se postigao mladolik izgled kože na čelu. Evo nekoliko ključnih tretmana i terapija:

  1. Botulinum toksin (Botox): Botox je jedan od najpopularnijih tretmana za bore na čelu. Ova supstanca se ubrizgava u mišiće čela kako bi privremeno paralizovala njihovu aktivnost. Studije su pokazale da ovaj tretman može efikasno smanjiti vidljivost bora na čelu i traje oko 3-6 meseci. Ova terapija može uzrokovati privremene nuspojave poput crvenila, otoka, svraba ili modrica na mestu primene injekcija. Kontraindikacije uključuju trudnoću, dojenje, alergiju na sastojke botulinskog toksina i neke neurološke bolesti.
  2. Dermalni fileri: Dermalni fileri, obično napravljeni od hijaluronske kiseline, koriste se za popunjavanje dubokih bora i vraćanje volumena koži na čelu. Ovaj tretman pruža trenutne rezultate koji traju od nekoliko meseci do godinu dana, u zavisnosti od vrste filera. Nuspojave uključuju privremeni otok, bol i modrice. Kontraindikacije obuhvataju alergije na sastojke filera, aktivne infekcije na mestu primene i autoimune bolesti.
  3. Hemijski Piling: Tretman uključuje upotrebu kiselina kao što su AHA i glikolna kiselina kako bi se uklonio površinski sloj kože. Ovaj tretman podstiče obnovu ćelija kože i može smanjiti vidljivost finih linija na čelu. Ova procedura može izazvati crvenilo, perutanje i osetljivost kože. Kontraindikacije uključuju oštećenja kože, aktivne infekcije, herpes na usnama i određene kožne bolesti.
  4. Mikrodermoabrazija: Ovde se koristi uređaj za eksfolijaciju kako bi se uklonili mrtvi slojevi kože i poboljšala tekstura kože. Ovaj tretman može pomoći u smanjenju površinskih bora i daje koži svež i mladolik izgled. Nuspojave uključuju crvenilo i osetljivost kože. Kontraindikacije obuhvataju osetljivu kožu, akne u aktivnoj fazi i kožne bolesti.
  5. Laserska terapija: Laserske terapije kao što su frakcioni CO2 laseri ili IPL (intenzivna pulzirajuća svetlost) mogu se koristiti za stimulaciju proizvodnje kolagena i uklanjanje površinskih bora na čelu. Ova terapija može uzrokovati crvenilo, otok, peckanje i ljuštenje kože. Kontraindikacije uključuju trudnoću, dojenje, osetljivu kožu, aktivne infekcije i herpes na tretiranom području.
  6. Terapije svetlom: LED terapija svetlom koristi svetlosne talase različitih boja kako bi poboljšala tonus i teksturu kože, smanjila bore i poboljšala cirkulaciju krvi.

Ove su samo neke od opcija koje su dostupne za tretiranje bora na čelu. Važno je da se konsultujete sa stručnjakom za kožu ili dermatologom kako biste odabrali najbolju terapiju ili kombinaciju terapija koja odgovara vašim individualnim potrebama.

Kako sprečiti bore na čelu?

 

Dnevna nega kože ključna je za sprečavanje pojave bora i očuvanje zdrave i mladolike kože. Evo nekoliko detaljnih saveta o dnevnoj nezi kože:

  1. Pravilno čišćenje: Temeljno čišćenje kože prva je i najvažnija karika u dnevnoj nezi. Koristite blage, pH neutralne čistače koji će ukloniti nečistoće, višak ulja i šminku, a istovremeno ne isušiti kožu. Operite lice ujutru i uveče pre spavanja.
  2. Zaštita od sunca: Izlaganje kože suncu može uzrokovati prerano starenje i pojavu bora. Uvek koristite kremu sa zaštitnim faktorom od sunca (SPF) kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka. Nanesite je i na oblačne dane jer UV zraci i dalje mogu oštetiti kožu.
  3. Izbegavanje pušenja: Pušenje ubrzava proces starenja kože i može dovesti do pojave bora. Prestanak pušenja ili izbegavanje duvanskog dima korisno je za očuvanje zdrave kože.
  4. Zdrava ishrana: Ishrana bogata voćem, povrćem, orašastim plodovima i ribom može doprineti zdravlju kože. Hranljive materije poput antioksidansa, vitamina i omega-3 masnih kiselina pomažu u očuvanju elastičnosti i sjaja kože.
  5. Važno je koristiti hidratantne kreme bogate sastojcima poput hijaluronske kiseline.

Praćenje ovih saveta može pomoći da odložite pojavu čeonih bora.

Kako prekriti i sakriti bore na čelu?

 

Kako biste privremeno sakrili bore na čelu i postigli glađi izgled, možete iskoristiti nekoliko trikova u vezi sa frizurom i šminkom:

Promena frizure: Skratite šiške. Ova promena frizure može pomoći da delovi čela s borama budu manje vidljivi.

Korišćenje prave šminke: Pravilna upotreba šminke može učiniti čuda za kamufliranje bora na čelu. Evo kako:

  • Primer: Upotrebite bazu ili primer kako biste popunili fine linije i bore na čelu. Primer takođe produžava trajanje šminke.
  • Puder: Odaberite tečni puder jer se bolje spaja s kožom i daje prirodniji izgled. Nanesite ga ravnomerno na celo lice, uključujući čelo.
  • Korektor: Upotrebite korektor da prekrijete posebno vidljive bore. Nanesite ga na bore na čelu i blago tapkajte da se stopi s kožom.
  • Fiksator: Na kraju, nanesite transparentni fiksator kako biste osigurali da šminka ostane na mestu tokom dana.

Ovi trikovi za kamufliranje bora na čelu mogu vam pomoći da postignete trenutni glađi izgled dok radite na dugoročnoj nezi kože kako biste smanjili pojavu bora.

A za negu bez skrivanja treba vam Neborela krema.

Sve što vam treba da je naručite je klik na ovaj link: https://neborela.com/