fbpx
bore na čelu

Mogu li se bore na čelu smanjiti? 

Bore na čelu najmanje su omiljene od svih, ali i njima možete stati na put. Krenite sa negom na vreme uz dobru kremu i vaše čelo biće glatko.

Bore na čelu su neminovnost, ali vi možete da ih bar malo predupredite. Nega je najvažnija od svega. Ali, jeste li se ikada pitali zašto se bore uopšte stvaraju na čelu, da li ih se zaista možete osloboditi ili ne i niz saveta kako da izgledaju manje vidljive.

Najvažnija stvar koja vas zanima sigurno je kako ih se rešiti, a odgovor je jasan – na prirodan način i svakodnevnu negu.

Kako na prirodan način?

Kako bi efikasno smanjili vidljivost i pojavu novih bora na čelu postoji kozmetika koja je na biljnoj bazi, koja je toliko efikasna da ćete je obožavati. 

U moć kozmetike na biljnoj bazi uverile su se mnoge zadоvoljne korisnice upotrebom Neborela kreme. Upotreba ove kreme može i vama pomoći, a o čemu se tačno radi saznajte klikom na link: https://neborela.com/.

Drugim rečima, nećete imati potrebe za skupim operacijama i tretmanima, a saznaćete sve o prirodnom rešenju koje će vas ostaviti bez teksta. 

Otkud bore na čelu?

Bore na čelu su linije preko čela koje najčešće nastaju prilikom pokreta lica, ali i usled prirodnog procesa starenja. Bore na čelu nastaju delovanjem frontalnog mišića na čelo. Ovaj mišić se skuplja kada podignemo obrve. 

Podizanje frontalnog mišića povlači kožu čela prema gore i uzrokuje bore na vašem čelu koje se pojavljuju kao linije preko vašeg čela. 

Bore na čelu mogu biti:

 • Horizontalne bore

Horizontalne bore na čelu prostiru se sredinom čela. Javljaju se kao rezultat prirodnog procesa starenja kada koža gubi elastičnost i postaje sve tanja usled nedostatka hijaluronske kiseline i kolagena.

 • Vertikalne bore na čelu

Vertikalne bore na čelu nastaju od korena nosa ka sredini čela usled prirodnog procesa starenja.

 • Mimične bore

Mimične bore na čelu nastaju kao posledica pokreta mišića lica. Za njih su odgovorni izrazi lica kada govorite, smejete se ili se ljutite. Na taj način bore na vašem čelu postaju jasnije i sve vidljivije, a mimične bore se posebno javljaju između 25. i 30. godine. 

 • Mladalačke bore na čelu

U dvadesetim godina verovatno želite lepo i odmorno lice bez podočnjaka i bora na čelu. Ali šta ako vam se pojave baš na čelu i kako da se nosite sa njima? 

Pored genetike na pojavu bora na čelu kod mladih mogu da utiču i prekomerno izlaganje suncu bez zaštitnog faktora ili nepravilna nega lica. 

Zato je važno da prilikom izlaganja svoje kože suncu koristite kreme sa zaštitnim faktorom kako bi sprečili pojavu bora na čelu. S druge strane, kada nepravilno negujete svoju kožu koristeći pogrešne preparate za lice ili ukoliko ne skinete šminku pre spavanja rizikujete da vam se pojave bore na čelu.

Iz tog razloga uvek koristite prirodnu kozmetiku koja neguje i hidrira kožu. Mladalačkih bora na čelu rešićete se uz pomoć Neborele kreme na prirodnoj bazi koja se koristi dva puta dnevno.

Lepo i zategnuto lice vas čeka uz pomoć Neborele.

Danas se sve veći broj žena, ali i muškaraca, trudi da pronađe odgovarajući metod kako bi se rešili bora na čelu. Cilj je da pronađete pouzdanog partnera u otklanjanju bora na čelu.

Zbog toga je pravo i efikasno rešenje za bore na čelu Neborela krema koja će na efikasan način samnjiti vidljivost postojećih bora na čelu i sprečiti pojavu novih. 

kako smanjiti bore na čelu

Uzroci nastanka bora na čelu

Postoji nekoliko razloga zašto se javljaju sitne linije baš na čelu. One mogu biti posledica načina na koji živite i to je svakako nešto na šta vi možete da utičete. S druge strane, postoje i razlozi koji dovode do pojave bora na čelu, ali čovek ne može da utiče na njih i da ih spreči njihovu pojavu. 

Pored prirodnog procesa starenja, uzroci nastanka bora na čelu mogu biti: 

 1. Genetski faktor

Genetika može da igra veliku ulogu kada je u pitanju nastanak bora na čelu. Ukoliko su vaši roditelji imali bore na čelu ili licu velika je verovatnoća da ćete ih i vi imati.

 1. Preterano izlaganje suncu

Preterano izlaganje suncu usporava prirodnu proizvodnju kolagena i elastina, što dovodi do pojave bora na čelu. 

 1. Izrazi lica 

Pokreti mišića lica, poput podizanja obrva, utiču na stvaranje bora na čelu. 

 1. Nedostatak sna

Još jedan od razloga zašto se javljaju bore na čelu je nedostatak sna. Redovan i kvalitetan san regeneriše i podmlađuje kožu. Zbog toga je bitno da svake noći spavate 8 sati, kao i da hidrirate vašu kožu, prirodnom kozmetikom i redovnim unosom vode u vaš organizam.

Položaj spavanja takođe utiče na stvaranje bora na čelu. Ako spavate na stomaku, a čelo vam je prislonjeno na jastuk velika je verovatnoća da će vam se pojaviti bore na čelu.

 1. Pušenje cigareta

Pušenje ubrzava proces starenja kože, utiče na proizvodnju kolagena i dovodi do dehidracije zbog čega se mogu pojaviti bore na čelu. 

 1. Nezdrava ishrana

Nezdrava ishrana je još jedan razlog zašto se javljaju bore na čelu. Konzumiranjem zdravih namirnica (žitarice, mlečni proizvodi i voće) i redovnim unosom vode u organizam podstaće te hidrataciju i regeneraciju kože i time smanjiti šanse za pojavu bora na čelu. 

Ne možete mnogo učiniti u vezi sa genetikom, ali možete kontrolisati faktore životnog stila koji doprinose borama na čelu. Nanošenje kreme za sunčanje, odvikavanje od cigareta i svakodnevna nega kože uz pomoć Neborele pomaže u borbi protiv starenja kože. 

Kremu NEBORELA možete naručiti odmah po TOP ponudi, jer za dva pakovanja, treći dobijate GRATIS.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Kako ukloniti bore na čelu?

Možda vam se dešava da često stojite pred ogledalom i pitate se šta više da uradite sa borama na čelu koje stvaraju utisak da vaše lice ne izgleda srećno? 

Ali ne brinite, postoje metode koje brzo i efikasno smanjuju vidljivost bora na čelu i pojavu novih bora.

Prvo, morate shvatiti zašto je to slučaj. Starenjem se gubi kolagen i elastin u koži, ali stvari koje nedostaju vašoj koži da ostane mladolika možete nadoknaditi primenom prirodne kozmetike. Veoma fine i površne linije na vašem čelu mogu se poboljšati dobrom negom kože, uključujući strogu zaštitu od sunca, retinol, peptide i antioksidante. 

Prirodni preparati koji sadrže vitamin C, takođe mogu biti korisni za zaštitu kože od daljeg oštećenja,  poboljšanja hiperpigmentacije i finih linija. 

Vaš saveznik mora biti krema protiv bora. Bez kreme, jednostavno ne može nijedna savremena žena. U nastavku, osim kreme, upoznajte se i saznajte kako da se izborite sa borama na čelu.

Krema protiv bora na čelu

Želite ujednačen ten i zategnutiju koža lica bez bora, fleka i znakova starenja?! Cilj je da efikasno smanjite vidljivost bora, podočnjaka i fleka na licu, da podstaknete proizvodnju kolagena, vratite elastičnost i prirodnu vlažnost koži i zategnete je, dok u isto vreme posvetljuje tamne fleke na licu i brišete tragove hiperpigmentacije.

Efikasno rešenje predstavlja Nebrorela krema na biljnoj bazi koja će pozitivno uticati na vaše lice ostavljajući za sobom dugoročne efekte. 

Dobra krema za bore na licu i posebno na čelu treba da ima puno prirodnih aktivnih sastojaka koji će na neki način učiniti da se ono zategne i da se bore popune. Upravo je ova krema koja u sebi sadrži prirodne aktivne sastojke koji imaju najbolji učinak u borbi protiv bora na čelu, a to su pre svega: 

 • Vitamin E koji deluje kao antioksidant, pomaže u sprečavanju starenja i propadanja kože i nastanka bora, 
 • Hijaluronska kiselina koja vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost i utiče na regeneraciju kože,
 • Neodremyl pomaže da koža bude jača i čvršća i sprečava njeno dalje opuštanje. Deluje poput kolagena u koži koji posle četrdesete godine organizam sve manje proizvodi,
 • Ekstrakti bilja koji su efikasni pri uklanjanju fleka na licu.

Neka vaša koža bude hidrirana

Koža koja nije dovoljno hidrirana i koja je suva može dovesti do pojave bora na čelu. Da, tačno! Suva koža lica bi mogla biti izvor vaše najveće brige kada je u pitanju nega kože. Zato svakodnevno korišćenje kreme koja je posebno formulisana za pomoć u pojavi bora može vam pomoći da smanjite vidljivost bora i sprečite nastanak novih bora. 

Iz tog razloga u svoju svakodnevnu rutinu nege kože dodajte Neborelu prirodnu kremu koja efikasno smanjuje vidljivost bora, podočnjaka i fleka na licu.

Deluje tako što podstiče proizvodnju kolagena, vraća elastičnost i prirodnu vlažnost koži i zateže je, dok u isto vreme posvetljuje tamne fleke na licu i briše tragove hiperpigmentacije, što znači da čini mnogo više za vašu kožu od same hidratacije.

bore na čelu kod mladih

Započnite svakodnevnu rutinu nege kože protiv starenja

Bez obzira da li imate 20 ili 40 godina, nema boljeg vremena od započinjanja svakodnevne rutine za negu kože protiv starenja. A to vreme je sada!

Vaša koža vremenom, prirodno postaje manje elastična i tanja, smanjuje proizvodnju prirodnih ulja i gubi masnoću u dubljim slojevima kože. To može rezultirati izraženijim linijama i brazdama na koži, odnosno stvaranju bora. 

Zato je dobra ideja da počnete da koristite kreme protiv bora i da ih uvedete u svoju rutinu pre nego što bude kasno. 

Napomena: Pitate se kada možete da očekujete da se pojave bore na vašem čelu, ako već niste? Istina je, ne postoji jedno doba za koje možete predvideti da ćete imati bore. Budući da postoji niz uzroka i faktora, bore se mogu pojaviti u 20-im ili u 40-im možete biti bez bora.

Birajte proizvode sa prirodnim aktivnim sastojcima

Na tržištu postoji mnogo proizvoda za negu kože protiv bora, pa je važno primeniti one koji su formulisani sa sastojcima koji mogu najbolje da odgovore na vaše probleme sa kožom.

Proizvodi koji predstavljaju posebno formulisanu kombinaciju prirodnih aktivnih sastojaka sinergetski deluju na vašu kožu. Zbog toga je upotreba Neborele koja u sebi sadrži prirodne aktivne sastojke efikasna kao tretman bora na čelu. 

Birajte proizvode čiji je sastojak hijaluronska kiselina

Hijaluronska kiselina je još jedan sastojak na koji treba obratiti pažnju kada birate proizvode koji pomažu u smanjenju vidljivosti i pojavi bora na čelu. 

Hijaluronska kiselina efikasno smanjuje dubinu bora i poboljšava čvrstoću i elastičnost kože.

Da biste svojoj rutini dodali hijaluronsku kiselinu, isprobajte kremu koja sadži hijaluronsku kiselinu i na taj način koži vraća prirodu vlažnost i elastičnost.

Vodite računa o izrazima lica 

Verovali ili ne, mimika takođe može igrati veliku ulogu u izazivanju bora na čelu. Koža gubi fleksibilnost starenjem, zbog čega više nije sposobna da se vrati na svoje mesto. Tada dolazi do pojave bora na čelu! 

Podizanje obrva prilikom pogleda prema gore, kada se neko često mršti ili ljuti može dovesti do povećanja bora na čelu. Iako ne bi trebalo potpuno da odustanete od izražavanja u svakodnevnom životu, imajte na umu da ponovljeni izrazi lica mogu igrati ulogu u stvaranju bora na čelu.

Trenirajte mišiće lica – joga lica

Iako vaši izrazi lica mogu dovesti do pojave bora, joga lica je tehnika koja može pomoći u smanjenju ovih negativnih efekata. Mnogo je različitih vežbi koje se koriste kod joge lica, a koje za cilj imaju uklanjanje i smanjenje bora. 

Da biste ostvarili rezultate kada su u pitanju vežbe za lice, potrebno je da ih svaki dan radite. Rezultati će biti primetni tek nakon tri nedelje, a potrebno je da vežbate šest do sedam dana u nedelji po 20-30 minuta dnevno. 

Joga za lice nije za svakog, ali ako ste ultra uporni i strpljivi tip, pokušajte!

Bore na vašem licu i čelu mogu se pojaviti u dvadesetim godinama, zbog čega je tako važno ne samo eliminisati postojeće bore, već pre svega sprečiti njihovo prerano stvaranje. 

Da biste sprečili nastanak bora, morate razviti naviku pravilnog negovanja lica.  

Trik je znati koje proizvode i metode ćete uključiti u svoj režim. Kao opšte pravilo, dermatolozi kažu da preventivno putovanje protiv starenja treba započeti negde između 20-ih i 30-ih godina. Teško je odrediti određeno doba jer, kao što smo već spomenuli, genetika igra svoju ulogu. 

Briga o koži je izuzetno važna i zahteva da joj se posveti velika pažnja. Koža lica je posebno bitna. Za uklanjanje bora sa čela, treba pronaći pravog saveznika, kao što je krema koja će vam vratiti mladalački izgled i usporiti efekte preranog starenja.

I za kraj, Neborela je krema na biljnoj bazi, a njenom upotrebom bore na čelu će postati prošlost! Vaše lice bez bora, fleka i podočnjaka čeka na vas.

Samo jedan klik na stranicu https://neborela.com/ i naručite svoju kremu već sada.