fbpx
hijaluronska kiselina za lice

Hijaluronska kiselina za lice: da koža bude hidrirana i zdrava 

Mnogi ljudi zaziru od reči kiselina za lepotu. A šta ako vam kažemo da hijaluronska kiselina za lice zapravo ima ključ za lep ten i kožu?

Hijaluronska kiselina pomaže vam da dobijete glatku, besprekornu i hidriranu kožu. Naše ćelije kože prirodno proizvode hijaluronsku kiselinu, te se tako održava optimalan nivo vlažnosti.  Pa ipak, zahvaljujući neminovnom starenju i  zagađivačima životne sredine, nivo vlažnosti kože se smanjuje.

Taj nivo treba održati i pospešiti, a to se najefikasnije čini nanošenjem kreme koja u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu.

Šta je hijaluronska kiselina? 

Da bismo razumeli efekte i dejstvo koje hijaluronska kiselina ima na kožu lica, moramo se prvenstveno uputiti u njene specifičnosti. Najpre, to je molekul koji se prirodno nalazi u našoj koži. 

Predstavlja prirodni glikozaminoglikan (polisaharidni molekuli izgrađeni od ponavljajućih disaharidnih jedinica; izuzetno su hidrofilni i kombinuju se sa velikim brojem molekula vode).

To je osnovni sastojak ljudskog tela i nalazi se u dermisu (jedan od tri slojeva kože, pored epidermisa i potkožnog tkiva), pupčanoj vrpci, očima i sinovijalnoj tečnosti (supstanca koja se nalazi u šupljinama zglobova).

Budući da je sastavni deo strukture kože, pruža joj hidrataciju, gipkost i tonus.

Procenat hijaluronske kiseline u koži je veoma visok, ali se od 25. godine života smanjuje. Istraživanja pokazuju da oko 35. godine života, prisustvo hijaluronske kiseline u koži pada na 80%; oko 55. godine života na 40%, da bi posle 60. godine života njena koncentracija bila manja od 20%. 

Jedna od osnovnih specifičnosti hijaluronske kiseline je sposobnost da vezuje vodu i da je zadržava u dubokim slojevima kože. Upravo zbog toga, postaje nam jasan podatak da je uloga hijaluronske kiseline od suštinskog značaja za održavanje vode u mladoj koži, a 70% našeg tela je sačinjeno od vode.

Zbog njenih prirodnih svojstava, deluje kao sredstvo za “podmazivanje” naših zglobova, kose, kože i očiju. Suva koža se hidrira jer je hijaluronska kiselina, zbog svoje sposobnosti da se veže za molekule vode u ćelijama, sredstvo za hidrataciju. 

Imajući u vidu da je nedostatak vlažnosti jedan od glavnih “krivaca” za starenje kože, jasna je potražnja hijaluronske kiseline u različitim svojstvima, kao i njen značaj.

Premda se, osim prirodnog “staništa” u koži, najčešće nalazi u kremi, kao njen sastojak, ona se može koristiti i kao suplement.

 

hijaluronska kiselina

Prednosti hijaluronske kiseline 

Logično je da se zapitamo: koje su tačno njene prednosti? Neke od njih su sledeće:

  • Zadržavanje vlažnosti – hijaluronska kiselina, kao što smo naveli, pomaže u obnavljanju i zadržavanju vlažnosti u ćelijama, što dovodi do hidrirane kože.
  • Smanjivanje pojave bora – budući da je dehidrirana koža jedan od glavnih uzroka nastanka bora, hijaluronska kiselina nadoknađuje izgubljenu vlažnost i pomaže u smanjenju pojave finih linija na koži lica.
  • Brzo upijanje – za razliku od nekih proizvoda za negu kože koji ne sadrže hijaluronsku kiselinu, proizvodi koji sadrže hijaluronsku kiselinu se brzo upijaju u kožu, pa je samim tim jasno da je dovoljno nanošenje takvih proizvoda u veoma tankom sloju.
  • Ne iritira – hijaluronska kiselina uglavnom nije iritativna i sigurna je za upotrebu kod svih tipova kože.
  • Dostupnost bez recepta – u odnosu na pojedine sastojke koji se koriste za negu kože, a za koje je neophodno mišljenje lekara, proizvodi sa hijaluronskom kiselinom su dostupni u većini apoteka i kozmetičkih prodavnica.
  • Višestruki oblici upotrebe – pošto hijaluronsku kiselinu možemo lokalno koristiti, u vidu injekcije, suplementa ili kreme, postoji puno mogućnosti za to kako i kada je koristimo.
  • Ubrzano zarastanje rana – kao što smo naveli, prisustvo hijaluronske kiseline u koži je prirodno, ali se njene koncentracije povećavaju kada dođe do oštećenja koja treba popraviti. Hijaluronska kiselina pomaže ranama da brže zarastaju smanjivanjem upale i signaliziranjem telu da gradi više krvnih sudova u oštećenom području. Pokazalo se da nanošenje hijaluronske kiseline na rane na koži smanjuje veličinu rana, kao i bol. Ona takođe ima antibakterijska svojstva, tako da može pomoći u smanjenju rizika od infekcije kada se nanosi direktno na otvorene rane. Hijaluronska kiselina je efikasna i u borbi protiv bolesti desni, gde utiče na brzo zarastanje desni nakon operacije zuba.
  • Sigurna opcija za dodatak koži – s obzirom da je sastav hijaluronske kiseline u tolikoj meri povezan sa supstancama u našem telu, deluje dobro kao mineral koji ne izaziva veću iritaciju. Takođe, može dodati volumen područjima kože lica poput usana i obraza, koja vremenom prirodno gube volumen. Kada se ubrizgava u kožu lica, hijaluronska kiselina traje oko godinu dana. Rastvara se prirodno, što znači da nisu potrebni odlasci kod lekara, koji bi to uklonio.

Zašto je hijaluronska kiselina za lice dobra? 

Poznato je da je hijaluronska kiselina ispravan izbor za sve tipove kože. Ona ne iritira, ne izaziva akne, rozaceu ili alergijske kožne reakcije. Posebno je značajna za osobe sa suvom kožom, ili za osobe koje su u zrelijem periodu života. Hijaluronska kiselina može pomoći našoj koži da izgleda i bude gipkija

Naveli smo da ona prirodno postoji u našem telu, u određenoj meri, ali da se njen nivo smanjuje usled procesa starenja, kao i izlaganja štetnim stvarima, poput ultraljubičastog zračenja, duvanskog dima i ostalih brojnih zagađenja. 

Uzimanje krema za lice sa hijaluronskom kiselinom može sprečiti ovaj pad. Time imamo osećaj da se koža vraća u prvobitno stanje i da je balans u njoj ponovo uspostavljen unošenjem neophodne količine hijaluronske kiseline. 

Hidrirana koža, osim toga što je glatka i zdravija, deluje na smanjivanje pojava bora, crvenila, dermatitisa i raznih drugih promena, koje utiču na zdravlje i estetiku

Nakon upotrebe hijaluronske kiseline za lice, posebno ako ta upotreba ima kontinuitet, koža je hidrirana, čvrsta, a izgled je mladolik. Delujete negovano i osvešćeno – kao osoba koja je upućena u značaj nege kože lica i koja brine o svom zdravlju i prirodnom izgledu kože.

Kako hijaluronska kiselina deluje? 

Iz prethodno napisanog, već nam je jasno da je hijaluronska kiselina najpoznatija upravo po blagotvornim dejstvima za kožu, posebno za hidriranje suve kože, smanjivanje pojava bora na licu svih vrsta, kao i ubrzavanje zarastanja rana. 

Dodaci hijaluronske kiseline mogu pomoći našoj koži da izgleda gipkijom i zdravijom, te da doprinesu mladolikom i svežem izgledu kože. 

Istraživanja su pokazala da hijaluronska kiselina u kremi za lice značajno povećava vlažnost kože i ublažava suvu kožu kod odraslih osoba. 

Osim toga, hidrirana koža je “povoljno tlo” za smanjivanje i sprečavanje pojave bora, što može objasniti zbog čega mnoge studije pokazuju da krema sa hijaluronskom kiselinom čini da koža izgleda glatko. 

Kada se hijaluronska kiselina nanese na površinu kože, njeni serumi smanjuju bore, crvenilo i dermatitis.  

Neki dermatolozi čak ubrizgavaju filere (supstance koje se ubrizgavaju u ili pod kožu, kako bi se korigovali nedostaci) hijaluronske kiseline da bi koža izgledala čvrsto i mladoliko.

 

hijaluronska kiselina krema

Krema sa hijaluronskom kiselinom

Verovatno se pitate da li je hijaluronska kiselina pogodna samo za određeni tip kože ili je preporučljiva za sve tipove kože? Odgovor je vrlo jasan – ona je pogodna za sve tipove kože, čak i za osetljivu kožu. Takođe, nanošenje hijaluronske kiseline na kožu je bezbedno ako ste trudni ili dojite.

Što se tiče sastojaka koji čine kremu za bore, kada tražite efikasnu kremu za lice sa hijaluronskom kiselinom, ima nekoliko stvari koje treba zapamtiti. 

Prvo, hijaluronska kiselina je neizbežna kada tražite kvalitetan proizvod, odnosno kremu, koja ima za cilj hidrataciju. Takva krema treba da budu prirodna, a njen cilj mora biti vraćanje koži prirodne vlažnosti i elastičnosti.

Zato je pravi izbor Neborela krema, krema koju su mnoge dame probale i oduševile se. Sastavljena je od posebno formulisane kombinacije prirodnih aktivnih sastojaka, koje deluju tako da koži vraćaju elastičnost i prirodnu vlažnost; istovremeno usporavajući proces starenja, brišući tragove hiperpigmentacije i smanjujući bore na licu.

Stoga se jednostavnim klikom na link uverite u prvi sastojak na listi sastojaka Neborela kreme https://neborela.com/

Hijaluronska kiselina vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost, a njen udeo u Neborela kremi je taman toliki da nećete morati da brinete o njenoj redovnoj hidrataciji, na zdrav i prirodan način. 

Kada razmišljamo o drugoj bitnoj stvari u vezi sa hijaluronskom kiselinom u svrsi nege lica, bitno je naglasiti da se izbegavaju kombinacije sa jakim sastojcima poput alkohola i intenzivnih mirisa. 

Takođe, moramo se podsetiti da je umerenost uvek i u svemu bitna, a posebno kada je u pitanju nega kože lica. Hijaluronska kiselina ne sme biti zastupljena u previsokoj meri u kremi, jer to dovodi do povećanja gubitka vode iz kože. 

Možda zvuči apsurdno da “lek” može dovesti do problema, ali je tako. I najzad, treća stvar se odnosi na nužnost hijaluronske kiseline u hidratantnoj kremi, jer takva krema mora imati “moć” da zaustavi napuštanje vode i isparavanje u vazduhu. Hijaluronska kiselina za lice, u hidratantnoj kremi, predstavlja “dopunu” za sastojke koji su zdravi za hidrataciju. 

Nazivamo ih “okluzivima”, a prirodno se nalaze u kakau, avokadu i pčelinjem vosku. Od pogodnih sastojaka, koji su poželjni za kremu sa hijaluronskom kiselinom, značajni su vitamin C –  antioksidans koji može pomoći u suzbijanju suvoće i zaštiti kože od zagađene okoline i vitamin B5, koji se koristi za dodatno omekšavanje i zaglađivanje kože.

Kako se koristi krema?

Nakon svega, logična je upitanost nad načinom korišćenja hijaluronske kiseline za lice. To svakako zavisi od vrste proizvoda koji koristite. Hidratantnu kremu, koja u sebi sadrži hijaluronsku kiselinu, treba koristiti dva puta dnevno, i to nakon čišćenja kože lica. 

Neborela kremu je dovoljno naneti na kožu u tankom sloju, jer ima izuzetnu koncentraciju kvalitetnih aktivnih sastojaka. Nanošenje je jednostavno, a rezultati su vidljivi u veoma kratkom vremenskom periodu.

Takođe, kvalitet proizvoda, kao i količina hijaluronske kiseline u njemu, utiče na krajnji rezultat korišćenja. 

Budući da lokalni proizvodi sa hijaluronskom kiselinom imaju tendenciju da proizvedu privremene efekte, u roku od nekoliko minuta biste mogli da primetite hidriraniju kožu. Međutim, ako želite da smanjite bore na koži lica, kao i druge znake starenja, moraćete da sačekate duže da biste videli razliku. 

Čini se da je Neborela krema negde na sredini, jer su rezultati vidljivi u izuzetno kratkom roku, iako se krema koristi “na duge staze”, a s obzirom na rezultate, koje potvrđuju korisnici, redovno korišćenje ove kreme, postaće neupitno. Iskustva govore da bore postaju manje vidljive već nakon treće nedelje redovnog korišćenja kreme.

Proverite i sami očekivanja i rezultate korišćenja ove kreme sa hijaluronskom kiselinom, kod korisnika, na sajtu:  https://neborela.com/.

Kakav je onda zaključak o dejstvu hijaluronske kiseline na kožu lica? Jasno nam je da je glatka, zdrava i prirodna koža proizvod adekvatnog hidriranja, koje se najbolje dostiže upotrebom hijaluronske kiseline za lice, kao najbitnijim sastojkom kvalitetne kreme. 

Ono što hijaluronskoj kiselini daje neizmernu prednost jeste mala verovatnoća neželjenih efekata, te dostupnost u različitim formatima proizvoda.

Upravo zato se smatra da je hijaluronska kiselina zaista sastojak za negu kože koji je neizbežan i koji “obavlja” sve u cilju poboljšanja kvaliteta kože, mladalačkog izgleda i zdravlja kože.

Naručite svoju prvu NEBORELA kremu i uživajte u koži koja je glatka, nežna i podmlađena!

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: