fbpx
opuštena koža na licu

Svi načini da se opuštena koža na licu zategne!

Zaboravite na skupe operacije! Otkrijte šta da radiite da opuštena koža na licu bude prošlost, a mladolik izgled vaša realnost.

Opuštena koža na licu je čest problem koji pogađa mnoge ljude, posebno s godinama. Kako starimo, naša koža gubi elastičnost i čvrstinu, što može dovesti do opuštanja i pojave bora.

U ovom tekstu, detaljno ćemo istražiti šta je opuštena koža na licu, njene uzroke, i zašto je važno raditi na zatezanju kože.

Takođe ćemo razmotriti različite tretmane, kako prirodne tako i medicinske, koji mogu pomoći u borbi protiv ovog problema.

Šta je opuštena koža na licu?

 

Opuštena koža na licu je stanje u kojem koža gubi svoju čvrstinu i elastičnost, postajući labava i viseća.

Ovo se može manifestovati kroz pojavu bora, linija, i generalnog opuštanja kože na obrazima, čelu, oko očiju, i na vratu.

Proces opuštanja kože je prirodan deo starenja, ali može biti ubrzan različitim faktorima kao što su izlaganje suncu, pušenje, i nezdrav način života.

Srećom, kako proces opuštanja kože može biti ubrzan, tako može i da se uspori.

Marina se uverila u to. Koristeći Neborela kremu uspela je da pobedi opuštenu kožu na licu i vratu i vrati sat 10 godina unazad.

Pogledajte njene rezultate.

Uzroci opuštanja kože na licu

 

Da biste znali kako da rešite problem, morate da znate zašto je do njega došlo.

Prirodno starenje

 

Prirodno starenje je glavni uzrok opuštene kože na licu. S godinama, naša koža gubi kolagen i elastin, proteine koji su ključni za održavanje čvrstoće i elastičnosti kože. Kolagen daje koži strukturu, dok elastin omogućava koži da se vrati u svoj prvobitni oblik nakon rastezanja. Kako proizvodnja ovih proteina opada, koža postaje tanja i manje elastična, što dovodi do opuštanja.

Gubitak kolagena i elastina

 

Gubitak kolagena i elastina može biti uzrokovan ne samo prirodnim starenjem već i drugim faktorima kao što su izlaganje UV zračenju, pušenje, i zagađenje. Ovi faktori ubrzavaju razgradnju kolagena i elastina, što rezultira bržim opuštanjem kože.

Uticaj sunčevih zraka

 

Sunčevi zraci, posebno UV zračenje, jedan su od najvećih neprijatelja naše kože. Izlaganje suncu oštećuje kožu i ubrzava razgradnju kolagena i elastina i nastanak bora od sunca. Korišćenje krema sa zaštitnim faktorom može pomoći u zaštiti kože od štetnih sunčevih zraka.

Pušenje i nezdrav način života

 

Pušenje je poznato po svojim štetnim efektima na kožu. Nikotin sužava krvne sudove, smanjujući protok krvi i kiseonika do kože, što dovodi do bržeg starenja i opuštanja kože. Nezdrav način života, uključujući lošu ishranu i nedostatak fizičke aktivnosti, takođe negativno utiče na kožu.

Osim što razara kolagen u koži, pušenje stvara i mimičke bore, izazvane ponavljajućim pokretima uvlačenja dima. U pitanju su takozvane pušačke bore.

Hormonalne promene

 

Hormonalne promene, posebno tokom menopauze, mogu doprineti gubitku kolagena i elastina. Smanjenje nivoa estrogena tokom menopauze kod žena dovodi do tanjenja kože i gubitka njene elastičnosti, što može rezultirati opuštanjem kože na licu.

Opuštena koža nakon mršavljenja

 

Nakon značajnog gubitka težine, mnogi ljudi primećuju opuštenu kožu na licu i telu. Kada se masne naslage smanje, koža često nema dovoljno vremena da se prilagodi novom obliku, što dovodi do viška kože na licu.

Redovna fizička aktivnost, pa i joga lica,  i zdrava ishrana mogu pomoći u smanjenju ovog efekta, ali u nekim slučajevima, medicinski tretmani mogu biti potrebni.

Opuštena koža na licu i vratu

 

Opuštena koža na licu i vratu ima slične uzroke, kao što su starenje, gubitak kolagena, i izlaganje suncu. Međutim, koža na vratu je tanja i manje elastična od kože na licu, što je čini podložnijom opuštanju i stvaranju bora na vratu. Tretmani za zatezanje kože na vratu često su slični onima za lice, ali mogu zahtevati specifične tehnike i pristupe.

Tretmani za zatezanje kože na licu i vratu mogu uključivati neinvazivne metode kao što su radiofrekvencija i ultrazvuk, kao i invazivnije procedure poput liftinga lica. Važno je konsultovati se sa stručnjakom kako bi se odabrao najbolji tretman za vaše specifične potrebe.

Kako se rešiti opuštene kože lica prirodnim putem?

 

Evo kako možete najjednostavnije da smanjite izgled opuštene kože prirodnim putem. Rešenje je krema koja je na bazi prirodnih sastojaka, a koja se zove Neborela.

Ona jača kolagenske veze u koži, pa vremenom postaje čvršća. Hijaluron u kremi čini kožu hidriranom i vraća joj volumen, dok ekstrakti rhizobian i acaica gume stvaraju tanak film na koži koji zateže lice.

Više o ovoj kremi saznajte na linku: https://neborela.com/

Domaće maske za lice

 

Domaće maske za lice mogu pomoći u zatezanju kože i poboljšanju njenog izgleda. Sastojci kao što su jaje, med, i avokado bogati su nutrijentima koji hrane kožu i povećavaju njenu elastičnost. Redovna upotreba ovih maski može dati vidljive rezultate.

 Savet: Pripremite masku od belanaca i limunovog soka – belanca zatežu kožu, dok limun posvetljuje i osvežava.

Otkrijte koje su još dobre maske za lice protiv bora.

Vežbe za zatezanje lica

 

Vežbe za lice, poznate i kao joga za lice, mogu pomoći u jačanju mišića lica i zatezanju kože. Ove vežbe uključuju pokrete kao što su naduvavanje obraza, podizanje obrva, i istezanje vrata. Redovno izvođenje ovih vežbi može poboljšati tonus kože i smanjiti pojavu bora.

Savet: Radite vežbu „lavlja grimasa“ – otvorite usta što je moguće šire i isplazite jezik, držeći ovu poziciju nekoliko sekundi.

Zdrav način ishrane i hidratacija

 

Zdrav način ishrane bogat antioksidansima, vitaminima, i mineralima može pomoći u održavanju zdravlja kože. Voće, povrće, orašasti plodovi, i riba bogati su nutrijentima koji podržavaju proizvodnju kolagena i elastina. Takođe, hidratacija je ključna za održavanje elastičnosti kože, pa je važno piti dovoljno vode svakog dana.

Savet: Uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C, kao što su citrusno voće i bobice, koje podržavaju proizvodnju kolagena.

Kolagen za kožu lica

 

Dodaci kolagena mogu pomoći u poboljšanju elastičnosti i čvrstoće kože, jer povećavaju nivo kolagena u organizmu. Kolagen može biti u obliku praha, kapsula, ili napitaka, a redovno konzumiranje može dati vidljive rezultate nakon nekoliko meseci.

Još jedan način jeste i upotreba krema sa kolagenom.

Savet: Dodajte kolagen u svoj jutarnji smoothie ili kafu kako biste lako uključili ovaj dodatak u svoju dnevnu rutinu.

Anti-age tretmani za zatezanje kože

 

Neinvazivni tretmani kao što su mikrodermoabrazija, hemijski pilinzi, i tretmani laserom mogu pomoći u zatezanju kože i smanjenju bora. Ovi tretmani uklanjaju površinski sloj kože, stimulišući proizvodnju novog kolagena i elastina.

opuštena koža lica

 Savet: Razmotrite tretman mikroiglicama (microneedling) koji može pomoći u poboljšanju teksture i čvrstoće kože.

Tretmani protiv opuštene kože

 

Tretmani kao što su radiofrekvencija, ultrazvuk, i tretmani mikroiglicama mogu pomoći u zatezanju kože. Ovi tretmani stimulišu proizvodnju kolagena i elastina, što poboljšava čvrstinu i elastičnost kože.

Savet: Konsultujte se sa dermatologom o tretmanima radiofrekvencijom koji su poznati po svojoj efikasnosti u zatezanju kože bez operacije.

Lifting lica bez operacije

 

Lifting lica bez operacije, kao što su tretmani nitima i injekcije hijaluronske kiseline, može dati instant rezultate. Ove metode su manje invazivne od tradicionalnog liftinga lica i omogućavaju brži oporavak.

Kreme i serumi za opuštenu kožu

 

Najbolje kreme za opuštenu kožu su one koje sadrže aktivne sastojke kao što su neodermyl, peptidi, i antioksidansi. Ovi sastojci pomažu u stimulaciji proizvodnje kolagena i elastina, poboljšavajući čvrstinu i elastičnost kože.

Jedna takva krema koju korisnici posebno hvale je Neborela.

Ne samo da pomaže kod opuštene kože lica, nego rešava i problem fleka i podočnjaka. Saznajte više o njoj klikom na ovaj link: https://neborela.com/

Serumi sa hijaluronskom kiselinom, vitaminom C, i peptidima mogu takođe pomoći u zatezanju kože i smanjenju bora.

Savet: Nanesite serum sa vitaminom C ujutro pre nanošenja kreme sa SPF kako biste poboljšali zaštitu kože od slobodnih radikala.

Kako odabrati pravu kremu za vaš tip kože?

To više nije teško.

Generalno je pravilo da pri odabiru kreme za opuštenu kožu,uzmete u obzir tip kože.

Suva koža će imati koristi od hidratantnih krema bogatih uljima, dok će masna koža bolje reagovati na laganije formule. Takođe, osobe sa osetljivom kožom treba da biraju proizvode bez mirisa i parabena.

Međutim, Neborela krema se savršeno uklapa u svaki tip kože.

Možda će osobe sa masnijom kožom videti da im je dovoljno da je koriste jednom dnevno, dok će ostali najbolje koristi videti ako je koriste 2 puta na dan. S obzirom da nema štetnih sastojaka, parabena, veštačkih mirisa i boja, prikladna je i za osetljivu kožu lica.

Opuštena koža ispod očiju i na kapcima

 

Koža ispod očiju i na kapcima je tanja i delikatnija od ostatka lica, što je čini podložnijom opuštanju. Faktori kao što su nedostatak sna, genetika, i starenje mogu doprineti opuštanju ove regije. Tada se javljaju kesice ispod očiju, a kada su u pitanju gornji kapci, oni mogu biti spušteni.

Savet: Koristite hladne obloge ili kašike ohlađene u frižideru za smanjenje nadutosti i zatezanje kože ispod očiju.

Najbolji tretmani za opuštenu ispod očiju

 

Tretmani kao što su antirid kreme sa retinolom, hijaluronska kiselina, i tretmani mikroiglicama mogu pomoći u zatezanju kože ispod očiju. Takođe, hladne obloge i masaža mogu smanjiti nadutost i poboljšati cirkulaciju.

Kako tretirati opuštenu kožu na kapcima?

 

Opuštena koža na kapcima može se tretirati neinvazivnim metodama kao što su radiofrekvencija i tretmani laserom. U težim slučajevima, blefaroplastika, hirurški zahvat za zatezanje kapaka, može biti neophodna. S

Savet: Razmislite o upotrebi krema protiv bora koji mogu pomoći u zatezanju kože i smanjenju nadutosti.

Saveti za sprečavanje opuštanja kože lica

 

Kako sprečiti da se koža lica opusti i da li je to uopšte moguće?

Naravno da jeste, a taktika je sledeća:

Redovna nega kože

 

Redovna nega kože ključna je za održavanje njene elastičnosti i čvrstine. To uključuje svakodnevno čišćenje, hidrataciju, i upotrebu proizvoda sa SPF zaštitom.

Savet: Ne zaboravite na noćnu negu kože – koristite bogate kreme i serume koji će tokom noći regenerisati i obnoviti kožu.

Vitamini i suplementi za zdravu kožu lica

 

Vitamini kao što su vitamin C, E, i A, kao i dodaci kolagena, mogu pomoći u održavanju zdrave kože. Ovi nutrijenti podržavaju proizvodnju kolagena i štite kožu od oksidativnog stresa.

Savet: Pijte zelene sokove bogate antioksidansima koji će pomoći u detoksikaciji i obnavljanju kože iznutra.

Preporučene dnevne rutine

 

Preporučene dnevne rutine za negu kože uključuju čišćenje, toniziranje, hidrataciju, i zaštitu od sunca. Takođe, redovno korišćenje seruma i tretmana protiv starenja može pomoći u zatezanju kože i smanjenju bora.

Savet: Dodajte maske za lice u svoju nedeljnu rutinu kako biste pružili dodatnu negu i hidrataciju vašoj koži.

Da zaključimo:

  • Opuštena koža na licu je rezultat gubitka kolagena i elastina.
  • Prirodni i neinvazivni tretmani mogu pomoći u zatezanju kože.
  • Redovna nega kože i zdrav način života su ključni za održavanje elastične i čvrste kože. Pratite napredak vaše kože redovnim fotografisanjem kako biste videli rezultate i prilagodili rutinu nege prema potrebi.

Konzistentna nega kože, uključujući svakodnevnu rutinu i redovne tretmane, ključna je za održavanje njenog zdravlja i čvrstine.

Zato, ako je do sad niste stekli, krajnje je vreme.

Ne treba da imate 3 različite kreme. Dovoljna vam je Neborela, jer je ona 3u1 krema – smanjuje opuštenost kože i bore, fleke na licu i podočnjake.

Dobra matematika,zar ne?

A verovali ili ne, može biti još bolja!

Za 2 kupljene Neborela kreme, treću dobijete BESPLATNO!

Treba samo da popunite formu ispod svojim podacima  i opuštena koža na licu uskoro neće biti vaš problem.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: