fbpx
nazolabijalne bore

Nazolabijalne bore: vodič kroz nastanak i uklanjanje

Šta kad se pojave nazolabijalne bore na licu? Ne očajavajte, nego saznajte kako ih sprečiti i kako ih se rešiti ako se pojave.

Ove bore su veoma vidne i nalaze sa obe strane vaših usana. Tačnije, to su one linije koje se protežu od korena nosa do uglova usana i njih nazivamo nazolabijalne brazde. One se pojave posebno kad se smejemo. No, kad ostanu tu uprkos našoj mimici lica i obraza, onda želimo da ih se rešimo.

Sada ćete saznati i kako.

Možda je nekim damama simpatično da im se godine vide na licu, ali većina žena ne misli tako.

Ono što je interesantno jeste da se ove bore javljaju kod nekih žena čak i u dvadesetim godinama života. 

Nije baš uzbudljivo zar ne?

Kome su potrebni jasni znaci starenja kada možete pronaći odlične prirodne proizvode koji vam mogu pomoći da zaboravite na nazolabijalne bore.

Neka vaš osmeh ponovo bude iskren i mladolik poput osmeha vrcave devojčice. Uporedo sa željom savremenih dama razvijaju se i mnogi načini uklanjanja ovih linija oko usana.

Neke su manje invazivne, neke više, ali sasvim je sigurno da dobrih načina ima.

Kao jedan od najboljih, najbezbolnijih i najzdravijih načina jeste upotreba kreme protiv bora. Ali ne baš svake…birajte kreme na biljnoj bazi. Jedna od takvnih krema, koja je pridobila najviše lepih komentara korisnica jeste Neborela. Više o samoj kremi pogledajte na linku: https://neborela.com/

Silvija je sa nama podelila svoje iskustvo kako je na vrlo jednostavan način smanjila ove bore na svom licu. Tajna je u kremi za bore koja ne samo da uklanja sve znakove starenja već i ostale nedostatke na koži lica. Ona nam je ispričala da joj je koža primetno zategnutija, osvežena i blistava. Takav rezultat bi svaka žena poželela.

 

 

Šta su nazobijalne bore?

 

Ove bore poznate su i kao bore smejalice jer se formiraju onda kada usne razvučemo u osmeh. Naziv su dobile po tome što spajaju spoljne rubove nosa sa spoljnim rubovima usana.

Naso znači nos, a labium na latinskom znači usne otuda nazolabijalne bore.

Naravno da je najbolje za sve nas da imamo što više srećnih trenutaka u životu koji nas navode na smeh i radost.  Nažalost, posledica toga su linije oko usana koje ne odlaze sa vašeg lica nakon smeha, već sa godinama postaju dublje i sve se više primećuju.

No, svi imamo nazolabijalne bore i ne postoji način da ih izbegnemo. Ono što možemo da uradimo po tom pitanju jeste da pronađemo adekvatnog saveznika u borbi protiv vidljivosti nazolabijalnih bora i da pokušamo da ih sprečimo. 

Kako koža postaje tanja i opuštenija sa godinama, nazolabijalni nabori postaju upečatljivije i istaknutije na našem licu.

Ono što je neprijatno jeste da vremenom nazolabijalne brazde mogu učiniti da izgledate umorno i tužno, čak i kada to niste.

Koji su uzroci nastanka nazolabijalnih bora?

 

Iako su nazolabijalne bore potpuno normalna pojava i u suštini ne predstavljaju znak starenja, mnoge žene ih tako doživljavaju jer sa godinama one postaju izraženije i dublje.

 

nazolabijalne bore uzroci

 

Uzroci tome su različiti, ali kako bismo vam ih što jednostavnije objasnili navešćemo nekoliko najčešćih uzroka zbog kojih su ove bore kod nekih osoba ranije izražene.

Osnovni uzrok pojave jeste mimika vašeg lica. 

Dalje, uzroci produbljivanja nazolabijanih bora mogu biti:

  • starenje, odnosno gubitak kolagena i elastičnosti kože najčešći e uzrok izraženih nazolabijalnih bora, ali i svih drugih bora koje se sa godinama pojavljuju na vašem licu
  • izloženost sunčevim zracima često dovodi do preranog starenja kože, pojave bora i oštećenja koža. Naravno od sunca ne možemo i ne treba da se krijemo. U njegovim zracima ima i dosta dobrih stvari za nas, ali možemo da zaštitimo kožu kremom i tako predupredimo moguću štetu koje sunčevi zraci mogu da izazovu na našem prelepom licu.
  • pušenje se često navodi kao jedan od važnih faktora kako nastanka nazolabijalnih bora i bora uopšte tako i starenja kože. Pušenje sa sobom nosi niz štetnih uticaja. Verovatno ste primetili da je pušačima koža suva, sive boje i nekako izgleda starije. To je upravo iz razloga što štetne materije iz cigareta smanjuju nivo kiseonika, uništavaju vlakna i dovode do dehidratacije kože.
  • nedostatak masti takođe može dovesti do toga da vaši obrazi i delovi lica oko njih izgledaju opuštenije. Tako recimo stroge dijete i nagli gubitak masnog tkiva mogu i te kako uticati na pojavu izraženijih nazolabijanih bora.

Osim ovih uzroka tu su i zagađenje vazduha, vode kao i teški hemijski preparati kojima opterećujemo kožu lica.

Formiranje nazolabijalnih bora se uglavnom pripisuje postepenom stanjivanju i opuštanju kože, kao i smanjenju volumena u području obraza.

Umesto da vam budu od pomoći ovakvi preparati će samo pogoršati vaše već ne tako sjajno stanje kože lice.

Zato uvek birajte lagane i prirodne proizvode za negu lica.

Jedan takav proizvod je upravo Neborela krema. Ova krema je sa biljnim sastojcima, lagana je i neškodljiva formula koja čini da se sa vašeg lica izbrišu sve nepravilnosti.  Ako želite da se informišete više i da poručite svoju Neborelu, to možete odmah na sledećem linku: https://neborela.com/

Može li se izbeći pojava nazolabijalnih bora?

 

Ovo je često pitanje koje mnoge žene postavljaju svojim dermatolozima. Nažalost ne postoji način da izbegnete pojavu nazolabijanih bora.  One su sastavni deo anatomije lica svakog čoveka. Ipak postoji način da prevencijom odložite njihovu pojavu i ublažite brazde koje nastaju. 

Odnosno možete sprečiti da vam lice izgleda umorno i tužno i preduprediti ozbiljnije i dublje nazolabijalne bore. Preventiva je kao i kod svih ostalih neprijatnih znakova starenja i te kako važna. Naravno treba na vreme poraditi na njoj i na rešavanju uzroka pojave ovog tipa bora.

Izbacite pušenje, uravnotežite ishranu i unosite dovoljno vode u svoj organizam.

U svemu je najvažnije pronaći pravu meru. Ne treba preterivati ni u čemu. Jednostavno povedite računa o sebi na vreme. Nemojte uvek čekati poslednji trenutak da preduzmete određene korake.

Zaboravite na jake preparate za negu prepune hemije koja ne samo da vam neće doneti ništa dobro, već vam na duže staze može otežati posao.

Naime, ovakvi preparati isušuju kožu, teški su i vremenom daju kontra efekat.

Vaša koža postaje umorna, bez elastičnosti i neophodne hidratacije. To skoro uvek dovodi do izraženijih nazolabijalnih bora kojih ste hteli da se oslobodite.

Uvek birajte lagane, ne previše masne, biljne kreme za lice koje će vašem licu dati ono što sa godinama gubi.

Vaša krema treba da sadrži aktivne prirodne sastojke koji štite kožu od gubitka elastičnosti i hidratacije.

Tretmani za nazolabijalne bore

 

Dermatologija i estetska hirurgija nude niz rešenja kojima se radi popunjavanje nazolabijalnih bora.

Jedan od ključnih aspekata pri izboru estetskih procedura je sigurnost i mogućnost reverzibilnosti rezultata, što je posebno važno za klijente koji mogu imati zabrinutosti u vezi sa tretmanima.  Na primer, hijaluronski fileri su poznati po svojoj visokoj sigurnosti jer se koriste gelovi koji su biorazgradivi i prirodno se asimiliraju u tkivo. U slučaju potrebe, rezultati hijaluronskih filera mogu se obrnuti primenom specijalnih enzima. Takva reverzibilnost postupaka pruža dodatni sloj sigurnosti za klijente, omogućavajući im da donesu informisanu odluku o tretmanu sa većim stepenom poverenja i komfora.

Evo kako se uklanjanju nazolabijalne bore.

Hijaluronski fileri

 

Hijaluronski fileri su popularni tretmani za ublažavanje nazolabijalnih bora, jer daju trenutne i prirodne rezultate. Ovi fileri se sastoje od hijaluronske kiseline slične onoj u koži, koja se ubrizgava kako bi popunila bore i hidrirala kožu. Osim trenutnog efekta, podstiču i proizvodnju kolagena, dugoročno poboljšavajući kvalitetu kože. Tretman je brz, bezbolan, i rezultati traju od šest meseci do godinu dana, nakon čega se rade korekcija. Konsultacija sa stručnim dermatologom je ključna pre odluke o tretmanu.

Botoks

 

Botoks, takođe poznat kao botulinum toksin, je još jedan popularan tretman za smanjenje nazolabijalnih bora. Ovaj tretman deluje tako što privremeno opušta mišiće oko usana i smanjuje njihovu kontrakciju, što rezultira manjom vidljivošću ovih bora.

Procedura je brza i relativno bezbolna, obično traje samo nekoliko minuta, a efekti se postupno pojačavaju u narednim danima. Botoks pruža privremene rezultate koji traju od tri do šest meseci, nakon čega se tretman može ponoviti. Važno je da se primenjuje isključivo od strane sertifikovanih i iskusnih stručnjaka kako bi se izbegle neželjene posledice i obezbedio prirodan izgled.

Pre nego što se odlučite za botoks tretman, konsultacija sa stručnjakom je od suštinskog značaja kako biste razgovarali o svojim ciljevima i potrebama, i kako biste bili upoznati sa mogućim rizicima i koristima ovog tretmana.

Pixel kanila

 

Ovo je moderna tehnika koja se koristi u estetskoj medicini, posebno za tretmane popunjavanja bora i obnavljanja volumena lica hijaluronskim filerima. Kanila je vrsta igle sa tupim vrhom, koja smanjuje rizik od povreda i modrica tokom tretmana. Ova tehnika omogućava precizno i kontrolisano ubrizgavanje hijalurona, što rezultira prirodnijim izgledom i manjim nelagodnostima za pacijente. Pixel kanila omogućava tretman većih površina lica kroz samo nekoliko uboda, što čini proceduru manje invazivnom.

Morfeus 8

 

Ovo je napredna tehnologija koja kombinuje mikroiglice sa radiofrekventnom energijom za postizanje efekata liftinga i obnavljanja kože. Ovaj tretman cilja dublje slojeve kože, stimulišući proizvodnju kolagena i elastina, što rezultira zatezanjem kože i smanjenjem finih linija i bora. Morfeus 8 je efikasan za tretiranje različitih delova lica i tela, uključujući nazolabijalne bore. Postupak je minimalno invazivan i zahteva relativno kratko vreme oporavka, čineći ga popularnim izborom u anti-age terapijama.

Mezoterapija i PRP tretman

 

U pitanju su dva različita tretmana u oblasti estetske medicine, koji se često koriste za poboljšanje izgleda kože i kose. Evo kratak opis oba tretmana:

  1. Mezoterapija je tretman koji se sastoji od ubrizgavanja aktivnih sastojaka, kao što su vitamini, minerali, aminokiseline i hijaluronska kiselina, direktno u kožu.  Tretman se obično sprovodi serijom sesija kako bi se postigli željeni rezultati.
  2. PRP (Plazma obogaćena trombocitima): PRP je tretman koji koristi sopstvenu krv pacijenta. Prvo se uzima mala količina krvi, koja se zatim centrifugira kako bi se izdvojili trombociti i plazma bogata faktorima rasta. Ova plazma se zatim ubrizgava natrag u kožu ili skalp pacijenta kako bi se podstakao prirodni proces regeneracije i obnove ćelija. PRP tretmani se često koriste za podmlađivanje kože, smanjenje finih linija i nazolabijalnih bora.

Silhouette Soft niti

 

Ovaj tretman koristi resorbujuće niti, koje se postavljaju pod kožu, efektivno podižući i zatežući opuštenu kožu, čime se postiže mladalački izgled. Ove niti, pored efekta liftinga, stimulišu i proizvodnju kolagena, što dodatno poboljšava kvalitet i teksturu kože. Postupak je minimalno invazivan, obavlja se pod lokalnom anestezijom i traje oko 30 minuta, sa efektima koji su gotovo odmah vidljivi. Rezultati ovog tretmana mogu trajati od 12 do 18 meseci, a nakon razgradnje niti, koža zadržava novostvoreni kolagen, što doprinosi njenom dugotrajnom poboljšanju. Ovaj tretman je posebno pogodan za osobe koje žele prirodan izgled i formu, bez potrebe za hirurškim zahvatima.

Kako ukloniti nazolabijalne bore bezbolno i kod kuće?

 

Danas postoji veliki broj tretmana za nazolabijalne bore, ali su oni pretežno previše invazivni, skupi i bolni. Zato vam savetujemo da pokušate sa ovim tretmanima, koje je najbolje praktikovati zajedno.

Krema protiv bora

 

Kako biste izbegli hirurške intervencije i razne invazivne metode odaberite prirodan proizvod koji zaista može pomoći i to na potpuno bezbedan i bezbolan način.

Jedna od boljih prirodnih krema za bore sa nizom pozitivnih iskustava jeste upravo Neborela krema. Uspećete da podstaknete proizvodnju kolagena, sačuvate elastičnost kože lica, ali i održite prirodnu vlažnost na njemu.

Možda izgleda previše lagano, ali prirodne kreme za nazolabijalne bore su se zaista pokazale kao dobar izbor tretmana čak i kod onih dama koje su već duboko ušle u srednje godine.

Ukoliko niste na vreme počeli da koristite kremu, to ne znači da ne možete da ublažite trenutno stanje i izraženost vaših nazolabijanlih bora. Naprotiv, naravno da vam krema i tu može pomoći. Proizvodnjom kolagena i hidriranjem kože lica uspećete da ispeglate ove borice brzo i lako.

Već nakon nekoliko dana primetićete da vam je koža zategnutija, a samim tim i nazolabijalne bore manje primetne.

Vežbe za lice

Ono što pored kreme možete priuštiti svom licu kao preventivu jesu vežbe za lice.

 

šta su nazolabijalne bore

 

Neke dame tvrde da su im vežbe u kombinaciji sa kremom odložile izraženost nazolabijalnih bora i do nekoliko godina. One vam svakako ne mogu naškoditi, a važno je samo da budete uporni i imate volje.

Ovo su neke od vežbi koje vam mogu pomoći:

  • Napućite usne i zadržite ih u tom položaju dok kažiprstom obe ruke polako povlačite uglove usana u stranu. Ostanite u tom položaju nekih desetak sekundi i pustite. Ponavljajte ovu vežbu pet puta uzastopno.
  • Druga vežba je slična kao i prva, razlikuje se u tome što kod ove vežbe usta treba da su vam blago otvorena. Povucite uglove usana i zadržite u tom položaju par sekundi i pustite. Ponavljajte vežbu trideset do četrdeset puta.
  • Najednostavnija vežba jeste da namestite usta kao da želite da poljubite sopstveni nos i u tom položaju ih zadržite petnaestak sekundi. Ovu vežbu ponavljajte nekoliko puta uzastopno.

Vežbe možete raditi nekoliko puta dnevno, a najbolje barem dva puta dnevno, neposredno pre nanošenja kreme.

Masaža lica

 

Masaža lica je jednostavna i možete je sami praktikovati kod kuće, nije neophodno da vam masažu vrši stručno lice. Namažite svoju Neborela kremu i kružnim pokretima prstiju itrljavajte je polako u svoju kožu.

Obratite više pažnje na deo oko usana, odnosno na predelu gde su vam izražene nazolabijalne bore. Umasirajte kremu kružnim pokretima prstiju. Neka masaža traje nekoliko minuta.

Ukoliko kremu umasirate na ovaj način omogući ćete njenim moćnim sastojcima da daju sve od sebe.

Cirkulacija se masažom pospešuje kao i promet hranjivih materija ispod kože. Na taj način odmah ćete primetiti da vam je koža vitalnija i zategnutija.

Kombinacija kreme i masaže je broj jedan kombinacija za rešavanje problema nazolabijalnih bora po iskustvima naših sagovornica.

Trudite se da vam koža lica bude uvek čista pre nanošenja kreme kako bi krema mogla da dopre i uđe u pore.

Maska za lice

 

Maske za lice sa vitaminom C su odlične kao tretman za uklanjanje nazolabijalnih bora u kombinaciji sa kremom za bore. Vitamin C maske za lice su bogate antioksidantima koji pomažu vašoj kožu da se izbori sa štetnim dejstvima slobodnih radikala. Takoće epitel kože lica dobiti više kiseonika i hranjivih materija, a krema nakon maske sa vitaminom C imaće znatno bolji efekat.

Takođe vitamin C efikasno čisti kožu lica i uklanja sve nečistoće. Na tak način priprema kožu za kremu koja sledi.

Ukoliko ste mislili da ne možete obrisati godine sa lica na ovako jednostavan način, prevarile ste se. Na svu sreću, postoji zaista mnogo pozitivnih iskustava dama koje su se uhvatile u koštac sa nazolabijalnim borama.

Kreme zaista daju rezultate, a tome svedoče brojna iskustva dama koje su ih isprobale.

Neborela je odlično rešenje za sve one dame koje žele da se reše svojih bora smejalica i ostanu mladolike i lepe. Naravno, nije samo važno biti mladolik, važno je da se na vašem licu vidi da držite do sebe. Da vam je važno da negujete svoje lice i pružite mu najbolji mogući tretman.

Neborela je odlična opcija jer ne samo da su njeni sastojci prosto fantastični i prirodni, napravljeni kombinacijom znanja i veštine ljudi koji razumeju vas i vaše potrebe, već i dokazano kožu čini elastičnom i zategnutijom.

Kada jednom isprobate ovu opciju za rešavanje problema sa nazolabilanim borama, sigurni smo da ćete nam se javiti samo sa pozitivnim utiscima.

Dosta žena posvedočilo je da je krema njihova najbolja opcija.

Ekonomična je i zdrava opcija koju svaka žena treba sebi da priušti. Ona će polako ući u vašu dnevnu rutinu i više nećete moći da zamislite nijedan dan bez nje.

Iz iskustva dama koje su isprobale ovu opciju došli smo do saznanja da je najbolje kombinovati kremu sa masažom lica i vežbama.

Ono što ćete sigurno primetiti jeste mladolikost osobe koja redovno koristi kremu u borbi protiv nazolabijalnih bora. Ukoliko želite brze rezultate, NEBORELA kremu možete naručiti odmah.

Iskoristite ponudu i po ceni dve treću NEBORELU dobijate gratis.

 

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: