fbpx
kako smanjiti bore na vratu

Provereni načini kako smanjiti bore na vratu

Ako su vam se pojavile bore na vratu, vreme je da saznate kako protiv njih i kako da ih sprečite. Pred vama su proverene metode koje pomažu.

Ako se pitate da li je uopšte moguće smanjiti bore, rećićemo vam da JESTE! Bore na vratu se mogu uspešno smanjiti uz pravilno odobrani tretman.

Možda ste uspevali šminkom da prikrijete bore na licu, ali šta se dešava sa borama na vratu i dekolteu? Njih je, nažalost nemoguće sakriti. Jedini način je prekriti vrat maramom ili šalom. Sve je ovo donekle dobro rešenje, ali kratkotrajno. Vama je potrebno dugoročno rešenje, koje će smanjiti bore na vratu.

Odmah na samom početku, znajte da samo dobra krema protiv bora daje dugoročno rešenje. 

Stručnjaci preporučuju biljnu kremu protiv bora, jer je koža vrata jako tanka i osetljiva. Jedna od takvih krema je Neborela, koja se uspešno bori protiv bora, smanjuje njihovu vidljivost, štiti vašu kožu od spoljnih uticaja, daje joj elastičnost i hidrira je.

Pored svega ovoga, ona takođe uspešno uklanja i podočnjake i fleke sa lica. Više o Neborela kremi možete pogledati na linku https://neborela.com/

U nastavku slede odgovori na pitanja kako i zašto se baš javljaju bore na vratu i ono najvažnije kako ih ukloniti.

Bore na vratu: uzrok

 

Koža na vratu u odnosu na drugi deo lica se razlikuje u tome što je tanja i samim tim brže stari.

Sa godinama i izloženošću štetnim faktora iz okruženja, koža na vratu gubi svoju elastičnost i tonus. Proizvodnja kolagena se smanjuje, a koža počinje da se opušta. Ova opuštena koža stvara nabore i bore tamo gde je nekada bila glatka i zategnuta.

Uzroci koji dovode do nastanka bora na vratu su sledeći:

  • Genetika
  • Starenje
  • Loše držanje tela
  • Loše životne navike
  • Štetni UV zraci

Genetika

 

Do sada ste bezbroj puta čuli da je genetika odgovorna za mnoge procese u našem telu i na koži. I ovog puta igra glavnu ulogu kada su bore u pitanju.

Ako su vaša baka ili mama imale bore na vratu u ranoj mladosti, najverovatnije da ćete ih i vi dobiti pre tridesete godine.

Nabavite sebi dobru kremu protiv bora koja će hraniti i hidrirati vašu kožu na vratu, promenite loše životne navike.

Starenje

 

Sa starenjem stižu i bore. Nažalost, ovaj prirodni proces ne možemo da izbegnemo.

Ali, mnogi se pitaju kako smanjiti bore na vratu iako nam koža stari? Možete ih smanjiti ako negujete kožu vrata. I to vrlo uspešno. Što ranije krenete sa negom, bore će biti mnogo manje uočljive.

Ove linije na vratu počinju da se javljaju nakon 30- te godine. Uglavnom se radi o finim linijama koje nisu duboke.

Ako ne tretirate ovo osetljivo područje, fine bore prerastaju u duboke bore na vratu do 50- te godine.

Tada postaju jako izražajne i teže ih je umanjiti. Zato se preporučuje da u mladosti i ranim 30-im godinama počnete sa negom kože vrata sa kremom koja je namenjena uklanjanju bora. Najbolje bi bilo da kožu negujete prirodnom kremom.

Neborela krema je upravo namenjena sprečavanju nastanka bora, kao i smanjenju bora nakon njihovih nastanka. Neborela kremu možete naručiti na sledećem linku: https://neborela.com/

 

Da li znate da postoje dve vrste bora na vratu?

  • Vertikalne bore na vašem vratu se pojavljuju kao prirodni proces starenja. Dakle, ovakve bore će se pojaviti isključivo zbog starenja.
  • Horizontalne bore, verovali ili ne, uzrokujete sami, a da toga niste ni svesni.

Pitate se kako?

Objasnićemo vam!!!

 

bore na vratu

 

Loše držanje tela

 

Horizontalne bore će se stvoriti na vašem vratu ako imate nepravilan položaj tela, kao i nepravilan položaj glave.

Šta to može biti, kakav položaj?

Ako duže vreme držite glavu savijenu na dole, prilikom gledanja u telefon ili provodite vreme za računarom, kao i u toku spavanja.

Kada vam je glava savijena ka napred, vaša koža na vratu se bukvalno gužva. Posle dužeg vremena dobijate horizontalne linije na vratu. Čestice kolagena i elastina se rastežu, pa se koža savija i nakon izvesnog vremena, na mestu savijanja nastaju bore. Ovo je sve češća pojava kod mladih i ima svoj naziv – tech neck.

Ako želite da izbegnete ovakvu vrstu bora, korigujte položaj glave i tela što pre. Pokušajte da spavate na leđima, na svilenoj jastučnici, jer pamučne jastučnice znaju da se izgužvaju tokom spavanja, pa će vam u toku noći stvarati ureze na licu i vratu. Ovo takođe može biti problem nakon dužeg vremena.

Loše životne navike

 

Mnogi od nas imaju loše navike poput pušenja, unošenja alkohola, nezdrave ishrane itd.

Da li ste svesni činjenice da kako ste čuvali vaše telo u mladosti, tako će vam ono vratiti u starosti? Ovo nije pametovanje sa naše strane, već činjenica.

Kada se nezdravo ophodite prema svom telu, strada i organizam i koža. To se neće videti odmah, ali kako starite, promene će biti jako uoćljive.

Pokušajte da unosite što više tečnosti u organizam. Obogatite svoju ishranu raznovrsnim voćem i povrćem. Prestanite da pušite, ili bar smanjite unos nikotina.

Znamo da nije lako promeniti svoje navike, i vi to nećete uraditi preko noći, ali postepeno možete korigovati navike i uvoditi nove zdrave rutine u svoj život.

Štetni UV zraci

 

UV zraci sunca znaju biti jako opasni i štetni po našu kožu. Kada ste izloženi suncu jako dugo, UV zraci prodiru duboko u epiderm i oštećuju kako površinski, tako i unutrašnji sloj kože. Površinsko oštećenje se javlja u vidu opekotina, suvoće i svraba kože, a na duže staze javljaju se bore na vratu i licu. 

Kako bi sačuvali svoju kožu, pre svakog izlaganja sunčevim zracima, nanesite kremu sa zaštitnim faktorom. Ako idete na plažu ili bazen, obavezno sa sobom ponesite šešir i naočare.

Ako planirate dugu šetnju po suncu, obavezno vrat zaštitite maramom.

UV zraci kožu čine starijom, isušuju je. U najgorem slučaju mogu da izazovu rak kože. Budite odgovorni prema svojoj koži i zaštitite je pre izlaska na sunce.

Šta je dobro protiv bora na vratu?

 

U nastavku teksta pišemo o rešenjima.

Navodimo vam šta je dobro protiv bora na vratu:

  • Krema za bore na vratu
  • Piling kože vrata
  • Prilagodite svoju ishranu
  • Pijte dosta tečnosti
  • Vežbajte

Krema za bore na vratu

 

Već smo pomenuli na samom početku da je krema za bore idealno rešenje za vašu kožu na vratu.

uzrok za bore na vratu

Ono što je bitno da znate jeste to da ne daju sve kreme dobre rezultate. Vrlo je bitno da krema sadrži određene sastojke koji su visoko koncentrovani kako bi dala rezultate.

Preporučuje se da na osetljivu kožu vrata nanosite isključivo biljnu kremu koja sadrži visokokoncentrovane biljne sastojke. Ovi biljni sastojci zajednički deluju i rešavaju problem sa borama.

Ono što je jako važno za ovakve kreme jeste to što ne izazivaju alergijske reakcije i iritaciju kože. Kreme hemijskog sastava znaju biti jako agresivne prema koži, naročito za osetljivu kožu. Sadrže veštačke boje i mirise, parabene i još mnogo drugih hemijskih supstanci.

Korisnici su pokazali veliko interesovanje za Neborela kremu protiv bora i izabrali je kao jednu od najefikasnijih. Neborela krema je upravo biljna krema koja je namenjena svim starosnim grupama. Možete je koristiti kao preventivu, možete je koristiti kada se pojave prve bore na vratu, a takođe i kada su te bore postale vidljive i duboke.

Biljni sastojci iz Neborela kreme deluju tako što sprečavaju nastanak bora, bore se sa borama kada već one nastanu i štite kožu od spoljnih uticaja. Takođe daju koži potrebnu hidrataciju, elastičnost i mekoću.

Komponente ove kreme podstiču proizvodnju kolagena i elastina, koji su se uveliko smanjili kod starije kože. Još jedno iznenađenje koje nam daje ova krema je to da uklanja fleke sa lica i smanjuje tamne podočnjake.

Ovo je, može se reći, univerzalna krema koja rešava više vrsta problema na koži. Možete je koristiti na licu, vratu, dekolteu.

 

 

Neborela krema je sastavljena od sledećih biljnih sastojaka:

  • Smeša acacia i Rhizobian gume, koja formira tanku mrežu na koži vrata i lica koja se skuplja i na taj način zateže kožu u najkraćem vremenskom roku.
  • Neodermyl, koji deluje poput prirodnog kolagena i elastina u koži. Ova inovativna formula je za svoju efikasnost dobila zlatnu medalju 2013. godine na prestižnom sajmu kozmetike u Parizu. Neodermyl pomaže koži da bude jača i čvršća i usporava njeno dalje opuštanje.
  • Hijaluronska kiselina, koja vezuje vodu i omogućuje koži da zadrži svoju prirodnu vlažnost i na taj način koža postaje elastična i glatka. Hijaluronska kiselina je humektant.
  • Vitamin E, koji je antioksidant. Antioksidansi podstiču stvaranju proteina u ćelijama, prodiru u dublje slojeve kože, čineći je zategnutijom, usporavaju nastanak bora i starenje kože, takođe štite kožu od dejstva slobodnih radikala.
  • Ekstrakti kore afričkog drveta i lista rodopske haberlee, koji pomažu koži da bude jača i čvršća.
  • Gliceridi maslinovog ulja, koji su emolijensi. Zaduženi su da štite kožu od isušivanja.
  • Šea puter, koji je takođe emolijens i bogat je masnim kiselinama i vitaminima, pomaže koži da zadrži vlažnost, čineći je mekom i nežnom.
  • Ekstrakt korena sladića i rabarbare, koji pomažu u smanjivanju fleka i hiperpigmentacije, ujednačavaju ten i posvetljuju kožu.

Prvi rezultati su vidljivi nakon samo 4 nedelje. Nakon tri meseca, bore su smanjene, koža na vratu je zategnututa, čvršća i sjajnija.

Neborela krema je jednostavna za korišćenje. Nanosi se ujutru i uveče uz blagu masažu vrata i lica. Masirajte vrat dok se krema ne upije u kožu. Masaža će vam u ovom sličaju podstaći cirkulaciju, a krema će se upiti u dublje slojeve kože.

Preporučuje se da se pre nanošenja kreme dobro očisti koža na vratu i licu sa biljnim losionom kako bi se uklonila prljavština. Na ovaj način ćete takođe sprečiti pojavu bubuljica na vratu.

Neborela kremu možete naručiti na sledećem linku https://neborela.com/.

Piling kože vrata

 

Piling je jako važan za kožu vrata kako bi se otklonile mrtve ćelije sa površine kože i kako bi koža bila glađa. Pilingom takođe podstičete cirkulaciju što je dobro za tonus kože na vratu, pa se tako koža zateže. Dobra cirkulacija nam pomaže da se koža što sporije opušta.

Piling radite najviše tri puta nedeljno, za vreme tuširanja.

Evo jednog recepta za domaći piling:

Pomešajte 3 kašike šećera sa 2 kašike maslinovog ulja. Izmešajte, zatim nanesite na vrat. Kristali šećera su jedan od najboljih domaćih pilinga. Ako vam je piling sa šećerom previše grub, šećer zamenite sa solju. So ima sitniju granulaciju, pa će vam više prijati.

Prilagodite svoju ishranu

 

Pitate se kako ukloniti bore na vratu uz pomoć ishrane?

Način na koji se hranite odražava se na vašu kožu. Sa određenim namirnicama možete podstaći proizvodnju kolagena u organizmu i na taj način smanjiti šansu za nastanak bora na vratu.

Ubacite u svoju ishranu:

  • Ananas, prepun je vitamina C, sadrži visoku koncentraciju antioksidanata. Možete cediti sok od ananasa i piti po jednu čašu ujutru i jednu uveče.
  • Bademe, koji sadrže značajnu količinu gvožđa, cinka, kalijuma, folne kiseline i oleinske kiseline. Dovoljno je da u toku dana pojedete jednu šaku badema.
  • Maslinovo ulje, koje je bogato prirodnim masnim kiselinama koje pomažu u smanjenju bora i podmlađivanju kože vrata. Možete ga uključiti u svoju ishranu, a možete ga koristiti i za masažu kože vrata. Svake večeri, pred spavanje, nanesite maslinovo ulje na vrat i masirajte vrat odozdo na gore, prema licu. Ne ispirite ulje. Ostavite da deluje preko noći.

Pijte dosta tečnosti

 

Količina tečnosti koju unesete u organizam je jako bitna za hidrataciju vaše kože. Potrudite se da unosite minimum 2 litra vode na dan. Ako imate više od 70 kg, potrebno vam je 3 l vode dnevno.

Zapamtite da vodu ne može da zameni nijedno drugo piće.

Vežbajte

 

Uklanjanje bora na vratu je moguće i uz pomoć vežbi.

Ako imate vertikalne bore na vratu zbog lošeg držanja tela i glave, onda ih možete smanjiti vežbama za istezanje i zatezanje mišića vrata.

Jedna od najefikasnijih vežbi je sledeća:

Sedite na stolicu i zavalite glavu u nazad, napućite usne kao da želite nekog da poljubite, zatim isplazite jezik i pokušajte da dodirnete bradu. Trebalo bi da osetite kako se mišići i koža vrata zatežu dok to radite. Ostanite u tom položaju dok ne izbrojite do 5, a onda se vratite u normalan položaj.

Počnite sa dva seta od po 5 ponavljanja, a zatim postepeno povećavajte trajanje vežbe.

Nakon nekoliko meseci definitivno ćete primetiti da vam je koža vrata zategnutija, a bore blaže.

Procedure za uklanjanje bora na vratu

 

Postoje i brojni kozmetički tretmani i procedure plastične rekonstruktivne estetske hirurgije za podmlađivanje vrata i dekoltea.

Mezoterapija

 

Mezoterapija je sve popularnija metoda za tretiranje bora na vratu i poboljšanje opšteg stanja kože u tom području. Ova nehirurška procedura koristi posebne koktele od vitamina, minerala, i drugih hranljivih supstanci koje se ubrizgavaju direktno u kožu vrata.

Mezoterapija pomaže da se poboljša elastičnost kože, smanje bore i fine linije, te da se koža hidrira i osveži. Osim toga, ovaj tretman stimuliše prirodne procese regeneracije kože i potpomaže proizvodnju kolagena i elastina, čime se postiže dugotrajno poboljšanje izgleda kože na vratu.

Iako mezoterapija može zahtevati više tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati, mnogi pacijenti se odlučuju za nju jer nudi efikasnu alternativu invazivnim procedurama i minimalno vreme oporavka. Konsultacija s licenciranim dermatologom ili estetskim stručnjakom je ključna kako bi se utvrdilo da li je mezoterapija odgovarajuća opcija za tretiranje bora na vratu i kako bi se personalizovala terapija prema potrebama i ciljevima svakog pojedinca.

Lifting

 

Lifting vrata je estetska procedura koja se često koristi za tretiranje bora na vratu i zatezanje kože na tom području. Ovaj tretman ima za cilj povratiti tonus i mladolikost koži vrata, često zahvaljujući uklanjanju viška kože i podizanju nabora koji se tokom vremena formiraju.

Hijaluronski fileri

 

Hijaluronski fileri su efikasni za smanjenje bora na vratu. Injekcijama hijaluronske kiseline, koja zadržava vlagu u koži, omogućava se zaglađivanje bora i obnavljanje kože. Ovaj brz i gotovo bezbolan tretman daje trenutne rezultate. Međutim, efekti nisu trajni, pa će vam biti potrebne ponovne injekcije za održavanje rezultata. Pre tretmana se posavetujte s profesionalcem kako biste utvrdili najbolji pristup za vaše potrebe.

Laserski tretman bora na vratu

 

Laserska terapija za bore na vratu je efikasan tretman koji koristi ablacione ili neablativne lasere. Ablativni laseri uklanjaju površinski sloj kože, zahtevajući duži oporavak, dok neablativni laseri stimulišu kolagen i zahtevaju manje vreme oporavka. Tretman podrazumeva konsultaciju s dermatologom, pripremu kože, primenu lasera i brz oporavak. Rezultati su vidljivi, ali ne trajni, pa su potrebni ponovni tretmani. Konačna odluka treba biti doneta nakon saveta stručnjaka za estetsku medicinu.

 

Iako ponekad skupe, ni ove metode nisu trajne. Ništa ne može da zameni redovnu svakodnevnu negu ove regije adekvatnom kremom, a idealno je da sa tim počnete i pre nego što bore nastanu!

Sada kada ste saznali kako se rešiti bora na vratu, krenite odmah u akciju. Menjanje svojih rutina i unošenje novih će vam se zasigurno isplatiti.

Za manje bora na vratu, nabvite i vi svoju Neborela kremu.

Naručite odmah svoj prvi primerak kreme, a uz dva pakovanja treća je GRATIS. Vaša Neborela!

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: