fbpx
pušačke bore oko usana

Pušačke bore? Prepoznajte ih i pobedite!

Kako pušačke bore oko usana nastaju? Zašto su problematične i kako ih efikasno tretirati. Ostavite cigarete i pratite savete koji slede .

Šta su pušačke bore?

 

Pušačke bore su specifične fine linije i nabori koji se formiraju oko usana i očiju kod osoba koje puše.

Nastaju usled kombinacije hemijskih efekata duvanskog dima na kožu i ponavljanih pokreta usta dok udišete dim.

Nikotin i druge hemikalije iz cigareta smanjuju protok krvi u koži, što smanjuje nivo kiseonika i esencijalnih hranljivih materija koje održavaju kožu mladom i zdravom.

Zašto su pušačke bore problematične?

 

Osim što dodaju godine vašem licu, pušačke bore oko usana utiču i na vaše samopouzdanje. Koža postaje suva, bez sjaja, i brzo gubi elastičnost.

Ove bore su često dublje i izraženije nego obične bore, što dodatno otežava njihovo tretiranje.

Dugi niz godina pušenja može uzrokovati nepovratne promene na koži, što znači da prestanak pušenja ne briše već postojeće bore, već samo sprečava nastanak novih.

Statistika: Prevalencija pušačkih bora među pušačima

 

Statistički podaci jasno pokazuju vezu između pušenja i preranog starenja kože.

Studije su pokazale da pušači imaju čak do 4,7  puta veće šanse da razviju duboke bore u poređenju sa nepušačima. Preko 50% pušača starijih od 30 godina ima vidljive pušačke bore, dok se kod onih koji puše više od deset godina te bore javljaju već u kasnim dvadesetim.

Pušačke bore su naročito uočljive kod žena, jer je ženska koža generalno tanja i podložnija bržem starenju. Prema istraživanjima, žene pušači starosti između 40 i 49 godina imaju čak 42% veću verovatnoću da razviju duboke bore oko usana u poređenju sa ženama koje nisu pušači, a koje su iste starosne dobi.

Ove statistike ne samo da potvrđuju koliko je pušenje štetno za vaš izgled, već i naglašavaju važnost prestanka pušenja kao preventivnu meru protiv preranog starenja kože. Prepoznavanje problema i delovanje na vreme može značajno poboljšati kvalitet vaše kože i očuvati njen mladalački izgled.

Zašto i kako nastaju bore od pušenja?

 

Pušačke bore su karakteristične po tome što su često više izražene i vidljive nego bore koje se prirodno javljaju usled starenja ili drugih faktora životne sredine.

 

bore od pušenja cigareta

Biološki uzroci pušačkih bora oko usana

 

Nikotin: Nikotin sužava krvne sudove u spoljnom sloju kože, što smanjuje protok krvi. Ovo ograničenje cirkulacije znači da koža ne dobija dovoljno kiseonika i esencijalnih hranljivih materija, kao što su vitamin A i C, koji su ključni za zdravlje kože. Bez ovih vitalnih elemenata, koža gubi elastičnost i postaje podložnija borama.

Oksidativni stres: Hemikalije iz cigareta, uključujući slobodne radikale, oštećuju strukturu kože na ćelijskom nivou. Oksidativni stres ubrzava proces starenja kože razbijajući kolagen i elastin, proteine koji su ključni za čvrstinu i elastičnost kože.

Dehidracija: Pušenje smanjuje prirodnu hidrataciju kože, čineći je suvom i ljuskavom. Suva koža je sklonija nastanku finih linija i bora.

Mehanički uzroci bora od cigareta

 

Ponavljajući pokreti: Svaki put kada povučete dim cigarete, vaši mišići lica se skupljaju na specifičan način. Ovi konstantni pokreti, poput skupljanja usana, doprinose formiranju mimičnih bora oko usta i očiju.

Posturalne promene: Pušači često spuštaju glavu dok puše, što dodatno doprinosi gravitacionim silama koje povlače kožu prema dole, stvarajući bore.

Ostali faktori koji doprinose pojavi bora iznad usana od pušenja:

  • Hormoni i genetika: Hormonske promene, posebno tokom menopauze, mogu značajno ubrzati proces starenja kože. Pad nivoa estrogena smanjuje proizvodnju kolagena i elastina, što rezultira gubitkom elastičnosti kože. Genetika takođe igra ključnu ulogu; nasleđujemo strukturu kože i predispoziciju za formiranje bora.
  • Spoljni faktori:
    • UV zraci: Dugotrajna izloženost UV zracima dovodi do oštećenja kolagena i elastina, proteina koji su ključni za čvrstoću i elastičnost kože. To uzrokuje preranu pojavu bora.
    • Navike: Korišćenje slamke i pušenje izazivaju ponavljajuće pokrete usana, što doprinosi formiranju finih linija i bora oko usana. Pušenje dodatno smanjuje dotok krvi do kože, čineći je sklonijom starenju.

Kombinacija ovih faktora ubrzava proces starenja kože i pojavu bora, posebno kod pušača. Uzimajući u obzir sve navedeno, jasno je da je za prevenciju i tretman pušačkih bora neophodno kombinovati zaštitu od sunca, zdrave životne navike i adekvatne tretmane za negu kože.

Rešenje za tretman imamo. U pitanju je krema protiv bora Neborela koju mnogi smatraju posebnom. Zašto?

Pogledajte sami na ovom linku: https://neborela.com/

Razlika između pušačkih bora i drugih vrsta bora

 

Pušačke bore se razlikuju od drugih bora po nekoliko ključnih karakteristika:

Lokalizacija: Dok se bore usled starenja mogu pojaviti bilo gde na licu, pušačke bore su uglavnom koncentrisane oko usana . Ove bore su često sitne i duboke, formirajući mrežu linija koje okružuju usne.

Dubina i tekstura: Pušačke bore su obično dublje i izraženije zbog kombinovanog efekta hemijskih i mehaničkih oštećenja. Koža postaje gruba i dehidrirana, što dodatno naglašava ove bore.

Uzrok: Dok se bore usled starenja kože uglavnom javljaju zbog prirodnog gubitka kolagena i elastina sa godinama, pušačke bore su direktno povezane sa štetnim efektima pušenja na kožu. Ovo uključuje hemikalije iz dima, smanjenu cirkulaciju i ponavljajuće pokrete.

Razumevanje šta su pušačke bore oko usana, kako nastaju i po čemu se razlikuju od drugih bora može vam pomoći da prepoznate problem na vreme i preduzmete korake za očuvanje mladalačkog izgleda kože. Prestankom pušenja i primenom adekvatnih tretmana, možete značajno poboljšati stanje vaše kože i smanjiti vidljivost pušačkih bora.

Osim ostavljanja cigareta, nega kože je bitna. Pored svih tih toksina koje koža upija iz duvanskog dima, posledenje što vam treba je kozmetika koja je puna hemikalija. Zato neka vaš izbor bude Neborela krema koja je na biljnoj bazi i bez štetnih sastojaka. Više o njoj možete saznati klikom na ovaj link: https://neborela.com/

Kako prepoznati pušačke bore?

 

Prepoznavanje pušačkih bora može biti izazovno, posebno u ranim fazama, ali postoji nekoliko specifičnih znakova koji vam mogu pomoći da ih identifikujete:

Bore oko usana: Jedan od najčešćih znakova pušačkih bora su vertikalne linije koje se formiraju oko usana, poznate i kao „pušačke linije“. Ove linije mogu biti vrlo fine u početku, ali vremenom postaju dublje i izraženije.

Bore oko očiju: Pušenje doprinosi stvaranju sitnih bora oko očiju, poznatih kao „vranine noge“. Ove bore nastaju zbog ponavljajućeg skupljanja očiju dok se dim udiše i izdiše.

Izraženije bore smejalice: Pušači često imaju dublje bore smejalice koje se protežu od nosa ka uglovima usta. Ove bore su dodatno naglašene zbog gubitka elastičnosti kože usled pušenja.

Opadanje tonusa kože: Pušačka koža često gubi svoj tonus i elastičnost brže nego kod nepušača. To dovodi do opuštene kože i izraženijih bora.

Neujednačen ten: Pušenje može uzrokovati neujednačen ten i sivkasti izgled kože. Zbog smanjene cirkulacije krvi, koža postaje suva i gruba, što doprinosi stvaranju bora.

Dehidracija: Suva koža je sklonija nastanku finih linija i bora. Pušenje dodatno dehidrira kožu, čineći bore još vidljivijim.

Prevencija pušačkih bora

 

Kako sprečiti pušačke bore oko usana?

Pa, prvi odgovor je očigledan.

Prestajanje pušenja: Najefikasniji način za prevenciju

 

Nikotin i druge štetne hemikalije u cigaretama oštećuju kožu i ubrzavaju proces starenja. Prestankom pušenja, ne samo da poboljšavate opšte zdravlje, već značajno doprinosite očuvanju zdravlja vaše kože. Kada prestanete pušiti, poboljšava se cirkulacija krvi, što omogućava koži da dobije više kiseonika i hranljivih materija. Takođe, smanjuje se oksidativni stres koji oštećuje kolagen i elastin, proteine odgovorne za elastičnost i čvrstinu kože.

Zdrave navike: Očuvanje mladalačkog izgleda kože

 

Pored prestanka pušenja, usvajanje zdravih životnih navika može značajno doprineti očuvanju mladalačkog izgleda kože. Evo nekoliko ključnih saveta:

  1. Hidratacija: Pijte dovoljno vode svaki dan kako biste održali hidrataciju kože. Hidratacija pomaže koži da ostane glatka i elastična, smanjujući rizik od nastanka bora.
  2. Ishrana: Zdrava ishrana bogata voćem, povrćem, i zdravim mastima može značajno poboljšati zdravlje kože. Hrana bogata antioksidansima, poput bobičastog voća, orašastih plodova, i zelenog povrća, pomaže u borbi protiv oksidativnog stresa.
  3. San: Dovoljno sna je ključno za regeneraciju kože. Tokom sna, koža se obnavlja i popravljaju se oštećenja nastala tokom dana.
  4. Vežbanje: Redovna fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju krvi, što pomaže koži da dobije više kiseonika i hranljivih materija.
  5. Izbegavanje stresa: Stres negativno utiče na kožu. Pronađite načine za opuštanje, poput meditacije, joge, ili hobija koji vas opušta.

Kreme protiv bora

 

Korišćenje krema protiv bora sa antioksidansima dodatno pomoći u prevenciji pušačkih bora. Evo nekoliko preporuka:

  1. Antioksidansi: Kreme koje sadrže antioksidanse, poput vitamina C, vitamina E, i zelenog čaja, mogu pomoći u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju kožu. Ovi sastojci pomažu u obnavljanju kože i smanjenju vidljivosti bora.
  2. SPF zaštita: Svakodnevna upotreba krema sa SPF zaštitom štiti kožu od štetnih UV zraka. Izlaganje suncu može dodatno oštetiti kožu i ubrzati proces starenja, pa je važno koristiti kreme sa SPF-om čak i tokom oblačnih dana.
  3. Hidratantne kreme: Kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu i glicerin mogu pomoći u održavanju hidratacije kože, čineći je glatkom i elastičnom. Hidratacija je ključna za sprečavanje nastanka finih linija i bora.

Preuzimanjem kontrole nad svojim navikama i korišćenjem adekvatne nege za kožu, možete značajno smanjiti rizik od pušačkih bora i očuvati mladalački izgled vaše kože. Prestankom pušenja, usvajanjem zdravih životnih navika, i korišćenjem odgovarajućih krema, vaša koža će vam biti zahvalna.

Efektivni tretmani za pušačke bore

 

A šta ako su bore već nastale?

Onda imate sledeće opcije na raspolaganju.

 

pušačke bore

 

Neinvazivni tretmani

 

  • Retinol: Retinol je derivat vitamina A koji stimuliše proizvodnju kolagena i pomaže u obnavljanju ćelija kože. Redovna upotreba krema sa retinolom može smanjiti dubinu pušačkih bora i poboljšati teksturu kože. Počnite sa nižom koncentracijom retinola kako biste izbegli iritaciju, a zatim postepeno povećavajte dozu.
  • Hijaluronska kiselina: Hijaluronska kiselina je prirodni humektant koji pomaže koži da zadrži vlagu. Kreme i serumi sa hijaluronskom kiselinom mogu hidratizovati kožu, čineći je glatkom i punijom, što smanjuje vidljivost finih linija i bora.
  • Vitamin C: Vitamin C je moćan antioksidans koji pomaže u zaštiti kože od slobodnih radikala i poboljšava proizvodnju kolagena. Kreme i serumi sa vitaminom C mogu posvetliti kožu, smanjiti pigmentaciju i poboljšati ukupni tonus i teksturu kože.
  • Hemijski pilinzi: Hemijski pilinzi koriste kiseline, poput alfa-hidroksi kiselina (AHA) i beta-hidroksi kiselina (BHA), za uklanjanje mrtvih ćelija kože i stimulisanje rasta novih ćelija. Redovni hemijski pilinzi mogu značajno poboljšati izgled pušačkih bora, učiniti kožu glatkom i ujednačenom. Pilinge je najbolje raditi u kontrolisanim uslovima, pod nadzorom dermatologa ili estetičara.

Minimalno invazivni tretmani protiv pušačkih bora

 

  • Mikroneedling je tretman koji koristi male, fine iglice za pravljenje mikroskopskih uboda na površini kože. Ovaj proces stimuliše prirodni proces zarastanja kože, podstičući proizvodnju kolagena i elastina. Mikroneedling može značajno smanjiti pušačke bore, poboljšati teksturu kože i učiniti je čvršćom i glatkijom.
  • Laserski tretmani koriste svetlosnu energiju za uklanjanje oštećenih slojeva kože i stimulisanje rasta novih ćelija. Postoje različiti tipovi laserskih tretmana, kao što su frakcioni laseri, koji mogu ciljati određena područja bez oštećenja okolne kože. Laserski tretmani su efikasni u smanjenju pušačkih bora i poboljšanju teksture i tonusa kože.
  • PRP terapija (Platelet-Rich Plasma): Koristi se krv pacijenta, koja se obrađuje i ubrizgava u kožu kako bi se stimulisala regeneracija.
    • Prirodni tretman bez rizika od alergija
    • Poboljšava teksturu i tonus kože
    • Rezultati se vide postepeno
    • Moguća nelagodnost tokom tretmana

     

Invazivni tretmani protiv bora od cigareta

 

  • Dermalni fileri, poput hijaluronske kiseline, mogu se ubrizgavati direktno u bore i linije kako bi se popunile i izgladile. Fileri pružaju trenutne rezultate, čineći kožu punijom i smanjujući vidljivost bora. Efekti dermalnih filera obično traju od šest meseci do godinu dana, zavisno od vrste filera i područja tretmana.
  • Botoks je neurotoksin koji privremeno parališe mišiće ispod kože, sprečavajući njihovo skupljanje i stvaranje bora. Botoks se najčešće koristi za tretiranje bora na čelu, oko očiju i između obrva, ali može biti efikasan i za pušačke bore oko usana. Efekti botoksa traju nekoliko meseci, a redovni tretmani mogu održati glatku i mladalačku kožu.

Odabir pravog tretmana za pušačke bore zavisi od vaših individualnih potreba i ciljeva. Konsultujte se sa dermatologom ili estetičarem kako biste razvili personalizovani plan tretmana koji će vam pomoći da postignete najbolje rezultate. Kombinacija neinvazivnih, minimalno invazivnih i invazivnih tretmana može značajno poboljšati izgled vaše kože i smanjiti vidljivost pušačkih bora.

Prirodni načini za ublažavanje pušačkih bora

 

Korišćenje prirodnih sastojaka za maske i pilinge može pomoći u smanjenju pušačkih bora oko usana i poboljšanju ukupnog zdravlja kože. Evo nekoliko konkretnih recepata koje možete isprobati kod kuće:

Maska sa medom i avokadom:

Sastojci:

  • 1 zreo avokado
  • 2 kašike meda

Priprema:

  • Izgnječite avokado i pomešajte ga sa medom dok ne dobijete glatku smesu.
  • Nanesite masku na čisto lice i ostavite da deluje 20-30 minuta.
  • Isperite mlakom vodom i osušite lice peškirom.

Benefiti: Avokado je bogat vitaminima E i C, koji pomažu u hidrataciji i obnavljanju kože, dok med deluje kao prirodni humektant i antioksidans.

Piling sa šećerom i maslinovim uljem

Sastojci:

  • 2 kašike šećera
  • 1 kašika maslinovog ulja

Priprema:

  • Pomešajte šećer i maslinovo ulje dok ne dobijete pastu.
  • Nanesite piling na vlažno lice i nežno masirajte kružnim pokretima.
  • Isperite mlakom vodom i osušite lice peškirom.

Benefiti: Šećer deluje kao prirodni eksfolijant koji uklanja mrtve ćelije kože, dok maslinovo ulje hrani i hidrira kožu.

Maska sa bananom i jogurtom

Sastojci:

  • 1 banana
  • 2 kašike običnog jogurta

Priprema:

  • Izgnječite bananu i pomešajte je sa jogurtom dok ne dobijete glatku smesu.
  • Nanesite masku na lice i ostavite da deluje 20 minuta.
  • Isperite mlakom vodom i osušite lice peškirom.

Benefiti: Banana je bogata vitaminima i mineralima koji hrane kožu, dok jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja nežno eksfolira i osvežava kožu.

Ishrana: Zdrava ishrana za zdravu kožu

 

Zdrava ishrana igra ključnu ulogu u očuvanju mladalačkog izgleda kože. Evo nekoliko saveta za ishranu koja može pomoći u smanjenju pušačkih bora:

  1. Voće i povrće: Konzumirajte voće i povrće bogato antioksidansima, poput bobičastog voća, citrusnog voća, spanaća, brokolija i šargarepe. Antioksidansi pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i održavaju kožu zdravom.
  2. Zdrave masti: Uključite zdrave masti u svoju ishranu, poput maslinovog ulja, avokada, orašastih plodova i ribe bogate omega-3 masnim kiselinama. Ove masti pomažu u održavanju elastičnosti i hidratacije kože.
  3. Proteini: Jedite dovoljno proteina iz izvora kao što su piletina, riba, jaja i mahunarke. Proteini su ključni za obnavljanje i izgradnju tkiva, uključujući kožu.
  4. Voda: Pijte dovoljno vode svaki dan kako biste održali hidrataciju kože. Hidratacija je ključna za očuvanje elastičnosti i sprečavanje nastanka bora.

Suplementi: Poboljšanje elastičnosti kože

 

Dodavanje određenih suplemenata može poboljšati elastičnost kože i pomoći u smanjenju pušačkih bora. Evo nekoliko preporučenih suplemenata:

  1. Kolagen: Kolagen je protein koji je ključan za čvrstoću i elastičnost kože. Suplementi kolagena mogu pomoći u smanjenju bora i poboljšanju ukupne teksture kože.
  2. Vitamin C: Vitamin C je moćan antioksidans koji podstiče proizvodnju kolagena i pomaže u borbi protiv oksidativnog stresa. Suplementi vitamina C mogu poboljšati čvrstoću i elastičnost kože.
  3. Hijaluronska kiselina: Suplementi hijaluronske kiseline pomažu u održavanju hidratacije kože, čineći je glatkom i punijom. Hijaluronska kiselina je prirodni humektant koji zadržava vlagu u koži.
  4. Omega-3 masne kiseline: Suplementi omega-3 masnih kiselina, poput ribljeg ulja, mogu pomoći u smanjenju upale i održavanju elastičnosti kože. Omega-3 masne kiseline takođe pomažu u održavanju hidratacije kože.

Kombinovanjem ovih prirodnih metoda, uključujući domaće recepte, zdravu ishranu i suplemente, možete značajno poboljšati stanje vaše kože i smanjiti vidljivost pušačkih bora. Prirodna nega kože ne samo da je efikasna, već je i održiva, pružajući dugotrajne rezultate.

Najbolji proizvod za borbu protiv pušačkih bora – Neborela

 

Neborela krema se ističe kao jedan od najefikasnijih proizvoda za borbu protiv pušačkih bora. Njena jedinstvena formula sadrži visokokvalitetne sastojke koji su dokazano delotvorni u smanjenju bora i poboljšanju teksture kože.

 

 

Evo zašto Neborela krema predstavlja najbolji izbor za pušačke bore, ali i za sve druge .

Hijaluronska kiselina

 

Neborela krema sadrži hijaluronsku kiselinu, moćan humektant koji pomaže koži da zadrži vlagu. Hijaluronska kiselina dubinski hidrira kožu, čineći je glatkom i punijom. Ovaj sastojak je ključan za smanjenje vidljivosti finih linija i bora, posebno onih nastalih usled pušenja.

Neodermyl®

 

Neodermyl je inovativni aktivni sastojak poznat kao „injekcija kolagena“ za kožu. On stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, proteina koji su ključni za elastičnost i čvrstoću kože. Redovnom upotrebom Neborela kreme, koža postaje zategnutija, a bore manje vidljive.

Ekstrakti korena sladića i rabarbare

 

Ovi prirodni ekstrakti imaju snažna antioksidativna svojstva koja pomažu u borbi protiv oksidativnog stresa uzrokovanog pušenjem. Antioksidansi neutralizuju slobodne radikale, štiteći kožu od oštećenja i sprečavajući prerano starenje.

Smeša Acacia i Rhizobian gume

 

Ova smeša deluje kao prirodni lifting za kožu. Pomaže u trenutnom zatezanju kože i smanjenju vidljivosti bora. Ovaj sastojak doprinosi glatkoj i ujednačenoj teksturi kože, pružajući joj mladalački izgled.

Ekstrakti kore afričkog drveta i lista rodopske haberlee

 

Ovi ekstrakti imaju umirujuća i regenerativna svojstva koja pomažu u obnavljanju oštećene kože. Posebno su korisni za kožu pušača, koja je često izložena dodatnim oštećenjima i iritacijama usled štetnih hemikalija iz cigareta.

Gliceridi maslinovog ulja

 

Gliceridi maslinovog ulja bogati su zdravim masnim kiselinama koje hrane i hidrira kožu. Ovi sastojci pomažu u održavanju barijere kože, čineći je otpornijom na spoljašnje štetne uticaje i sprečavajući gubitak vlage.

Shea buter

 

Shea buter je poznat po svojim intenzivno hidratantnim svojstvima. On omekšava kožu i pomaže u smanjenju suvoće i ljuskanja, što je čest problem kod pušača. Takođe, Shea buter pomaže u regeneraciji kože, čineći je glatkom i mekom.

Vitamin E

 

Vitamin E je još jedan moćan antioksidans prisutan u Neborela kremi. On štiti kožu od štetnih uticaja slobodnih radikala i pomaže u smanjenju ožiljaka i tamnih fleka. Vitamin E takođe poboljšava elastičnost kože i smanjuje pojavu finih linija.

Pušačke bore: iskustva

 

A evo kako su drugi uklonili bore iznad usana od cigareta.

“Pušačke bore su mi bile veliki problem godinama. Nakon mnogo istraživanja, odlučila sam da probam PRP terapiju i rezultati su bili neverovatni. Moja koža je postala glatka i elastična, a bore su se značajno smanjile. Proces je bio brz i relativno bezbolan, a ono što mi se najviše dopalo jeste to što je tretman potpuno prirodan. Osećam se i izgledam mnogo mlađe, i to bez upotrebe hemikalija. Preporučila bih ovaj tretman svima koji se bore sa sličnim problemima!” – Ana, 42 godine

“Godinama sam se borila sa pušačkim borama, i probala sam različite tretmane bez većih uspeha. Pre nekoliko meseci, odlučila sam da probam Neborela kremu, i rezultati su me oduševili. Kremu nanosim svakog jutra i večeri, i već nakon nekoliko nedelja primetila sam da su bore znatno manje vidljive, a koža mi je postala glatka i zategnuta. Sastojci poput hijaluronske kiseline i Neodermyl-a zaista čine čuda. Preporučila bih Neborela kremu svima koji žele prirodno i efikasno rešenje za bore.” – Ivana, 50 godina

Neborela krema je pravi saveznik u borbi protiv pušačkih bora zahvaljujući svojoj naprednoj formuli bogatoj aktivnim sastojcima. Redovna upotreba ove kreme može značajno poboljšati teksturu i izgled kože, smanjujući vidljivost bora i vraćajući koži mladalački sjaj.

Bilo da se borite sa postojećim borama ili želite da sprečite njihovo nastajanje, Neborela krema je vaš najbolji izbor za zdravu i blistavu kožu.

ISKORISTITE AKCIJU! PLATITE 2 NEBORELA KREME I TREĆU DOBIJETE BESPLATNO!

Treba samo da popunite formu ispod svojjim podacima i rešenje za bore stiže na vašu adresu za 2-3 dana.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: