fbpx
najbolja krema za lice posle 30

Najbolja krema za lice posle 30

Koja je najbolja krema za lice posle 30? Kako izabrati pravu i imati savršeno čisto lice bez fleka i bora? Sledi najbolji vodič za kupovinu.

Prešli ste 30. godinu života i još uvek ne koristite redovno kremu za lice? O, kako grešite! Vidljivi znaci starenja počinju da se pojavljuju posle tridesete godine života, iako se smatra da proces starenja kože počinje već u 25. godini.

Upravo zato je preporuka da se sa upotrebom proizvoda protiv starenja kože lica, započne do 25. godine. Razmislite o tome!  Pravilna nega kože nije samo redovno čišćenje lica. Cela rutina je bitna, a ona treba da uključuje i kremu za lice.

Pre 25-te je sasvim u redu da to bude neka hidratantna krema. Međutim, vremenom treba pojačati negu kako biste sprečili da se pojave fine linije i bore. Osim toga, imajte na umu da nega kože podrazumeva lice, vrat i dekolte.

Zašto biste lečili posledice neodgovorne brige o vlastitom zdravlju i estetici u zrelim godinama života, kada možete na vreme da počnete da negujete kožu, primenom odgovarajuće kreme za lice?

Ali, pre nego što vas uputimo u to koje su najbolje kreme za lice posle 30, Tanja nam je otkrila jednu tajnu. Ona je uspela veoma brzo da se reši bora i svih nepravilnosti na licu i to sa kremom Neborela.

O kakvoj kremi je reč otkrijte odmah na neborela.com

Zašto je krema za lice posle 30 važna?

 

Pre samog upućivanja u izbor najbolje kreme u tridesetim, nužno je da se upoznamo sa procesom starenja kože. Kada uvidimo sve posledice starenja kože, biće nam jasnija neophodnost upotrebe odgovarajuće kreme.

Koža je, kolokvijalno rečeno, “barijera” koja “odvaja” telo od spoljašnje okoline. Pored zaštite tela od gubitka vode i infekcija mikroorganizmima, ima važnu estetsku ulogu.

Pri susretu sa ljudima, prvo primetimo kožu, posebno kožu lica. Upravo zbog te izloženosti našeg najvećeg organa, mladolik i zdrav izgled može imati pozitivan uticaj na socijalno ponašanje i samopoštovanje.

Starenje kože je neupitno i dešava se bez izuzetaka, ali ne stari koža svima isto. Neki sa 30 godina imaju ozbiljne bore, neki i dalje mladalački izgled.Ovaj proces uzrokuju unutrašnji i spoljašnji faktori. Starenje kože lica uzrokovano unutrašnjim faktorima (genetika, ćelijski metabolizam, hormoni i metabolički procesi) je neizbežan fiziološki proces koji rezultira tankom, suvom kožom, definisanim i vidljivim borama, kao i postepenom dermalnom atrofijom. 

Ono takođe utiče na sporije zarastanje rana i manje efikasnu deskvamaciju (odbacivanje gornjih slojeva kože – epidermis, u sitnim ljuspicama) kod starijih odraslih osoba.

Sa druge strane, spoljašnji faktori koji utiču na starenje kože su: zagađenje vazduha, pušenje, loša ishrana i prekomerno i nezaštićeno izlaganje suncu, što rezultira pojavom dubokih bora, gubitkom elastičnosti, pojave hiperpigmentacije i fleka na licu, labavosti kože, kao i formiranju grube teksture kože.

Primetno je da je dugotrajno izlaganje štetnim sunčevim ultraljubičastim (UV) zracima, primarni faktor spoljašnjeg starenja kože i naziva se fotostarenje.

Proces starenja lica, povezan je sa gravitacionim uticajem, delovanjem mišića, gubitkom volumena, smanjenjem i preraspodelom površinske i duboke masnoće, što sve zajedno dovodi do opuštenosti lica, promene oblika i kontura.

Različiti tipovi kože zahtevaju posebnu pažnju, posebno nakon 30. godine. Za suvu kožu, preporučuju se kreme koje intenzivno hidriraju i obnavljaju i obavezna je upotreba kreme 2 puta dnevno. Za masnu kožu biće dovoljno nanositi kremu i jednom dnevno. Oni sa osetljivom kožom treba da biraju kreme bez parfema i agresivnih sastojaka.

Zato je neophodno da na vreme krenete sa kremom, a jedna od njih je Neborela krema. Ona je pravi izbor za kremu za lice posle 30, jer je sačinjena iz kombinacije prirodnih aktivnih sastojaka.

Ovaj miks prirodnih sastojaka dugoročno ostavlja višestruka pozitivna dejstva, a pritom, ne iritira kožu.

Naručite svoju kremu NEBORELA odmah danas i po ceni dve, treću dobijate gratis!

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Najbolje kreme za lice posle 30 – sastojci

 

Ono što je nedvosmislena posledica procesa starenja kože jeste gubitak kolagena i elastina.

Kolagen u starijoj koži postaje nepravilan i neorganizovan. Saznajte zato kako povećati kolagen na licu.

Količina hijaluronske kiseline u koži se takođe smanjuje, te koža postaje opuštenija.

Glavni cilj bilo koje terapije protiv starenja kože je postizanje zdrave, glatke,  elastične kože, bez nedostataka. Najpreporučljivija terapija je krema za lice protiv bora, budući da način nanošenja kreme nije invazivan.

Zadatak koji se nalazi ispred svakog korisnika kreme je da pronađe odgovarajuću kremu, tj. onu koja bi najviše odgovarala tipu kože i eventualnim nepravilnostima koje se nalaze na koži, ali i godinama u kojima se koža nalazi.

One najbolje kreme za lice posle 30. su hidratantne i sadrže sastojke koji se bore protiv znakova starenja. Potražite ove sastojke dok kupujete ovu kremu:

  • Retinoidi (derivati vitamina A) – deluju protiv oštećenja izazvanim sunčevim zracima i pomažu u uklanjanju bora.
  • Vitamin C i vitamin E – vitamin C je popularan sastojak većine kozmetičkih proizvoda, bori se protiv slobodnih radikala i sprečava razgradnju kolagena i elastina u koži. Takođe, smanjuje oštećenja izazvana suncem, čineći vašu kožu svetlijom i čvršćom. Vitamin E deluje kao antioksidant, pomaže u sprečavanju starenja i propadanja kože.
  • Hidroksi kiseline – alfa i beta hidroksi kiseline povećavaju odnos ćelijskog prometa. Deluju poput pilinga i upijaju mrtve ćelije kože.
  • Niacinamid (oblik vitamina B3) – može sprečiti kožu da gubi vodu. Hidrirana koža izgleda zdravije i mlađe.
  • Hijaluron – vraa vlagu koži i obezbeđuje volumen kože.

Najčešće se preporučuju kreme sa hijaluronom, dok su retinoli za zreliju kožu.

Krema za lice posle 30, koja je preporučljiva zbog svojih prirodnih sastojaka, jeste Neborela krema. Posebno formulisana kombinacija prirodnih aktivnih sastojaka koji čine ovu kremu, sinergetski deluje tako što podstiče proizvodnju kolagena, vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost, uklanja podočnjake, te posvetljuje tamne fleke na licu i briše tragove hiperpigmentacije.

Zvuči kao idealno rešenje?

Ova krema u veoma kratkom vremenskom periodu revitalizuje kožu lica, podmlađuje izgled kože i uklanja ili umanjuje sve znakove starenja.

Utešno je saznanje da je rešenje za usporavanje procesa starenja kože tako blizu nas i da je problem lako rešiv i bezbolan.

Pa ipak, to saznanje ne sme da nam donese ležernost i opuštenost, pa da naivno pomislimo da možemo početi sa korišćenjem kreme kad god mi smatramo i da je možemo koristiti u bilo koje doba dana.

Krema protiv bora se nanosi na prethodno očišćenu kožu u tankom sloju (zbog izuzetno visoke koncentracije kvalitetnih aktivnih sastojaka) dva puta dnevno. Bitno je da koža bude čista, jer će to pomoći da pore bolje upiju aktivne sastojke.  U tome vam mogu pomoći maramice za čišćenje lica, ali samo u izuzetnim situacijama. Najbolje je da imate neko sredstvo za čišćenje lica na biljnoj bazi, jer prirodna nega kože je najbolji izbor kada su svi koraci nege u pitanju.

Prirodni sastojci u kremama za lice imaju ključnu ulogu, posebno za negu kože posle 30. godine. Oni obezbeđuju blagu i efikasnu negu bez iritacija, bogatu antioksidansima koji pomažu u borbi protiv znakova starenja. Ekstrakti biljaka i prirodna ulja pružaju dubinsku hidrataciju i regeneraciju kože.

Silvija se uverila u to. Evo njene priče:

“Nakon nekoliko nedelja korišćenja Neborela kreme, primećujem značajno poboljšanje u teksturi i hidrataciji moje kože. Posebno mi se dopada kako krema hrani kožu bez osećaja težine ili masnoće, što je idealno za moj kombinovani tip kože. Oduševljena sam efektom koji ima na fine linije oko očiju, koje su postale manje vidljive. Takođe, prirodni sastojci su mi dali dodatni mir, znajući da negujem svoju kožu bez štetnih hemikalija!”

S vremena na vreme dobro je odraditi i piling lica, kako bi se uklonile mrtve ćelije kože.

Premda su rezultati vidljivi veoma brzo, upotreba bi trebalo da bude kontinuirana, kako se koža ne bi vratila u prvobitno stanje i kako bi njen oporavak išao uzlaznom putanjom. Zato kremu za lice posle 30. treba koristiti redovno i na pravilan način, kako bi davala efekte.

Kada pričamo o prirodnim sastojcima, logično je da se zapitamo koji su to sastojci, koji tako skladno ujedinjeni, ostvaruju višestruka dejstva.

Poželjni sastojci koje treba da sadrži krema posle 30. godine  su: hijaluronska kiselina, Neodermyl, kombinacija guara i ksantan gume, kombinacija biopolimera i akacije gume.

Biljni sastojci poput: ekstrakt sladića, ekstrakt biljke rabarbare, aktivni sastojci masline, ekstrakt rodopske haberlee, aktivirane amino kiseline, šea puter i vitamin E, takođe su važni.

Ovako udruženi, oni utiču na:

  • vraćanje koži prirodne vlažnosti i elastičnosti
  • održavanje njene čvrstine i srečavanje opuštanja kože,
  • uklanjanje fleka i brisanje tragova hiperpigmentacije,
  • hidriranje kože,
  • poboljšavanje teksture kože,
  • stimulaciju prirodnog metabolizma kože, protivupalno delovanje,
  • kao i na sprečavanje starenja i propadanja kože.

krema za lice posle 30

Pitate se kako je ovo sve moguće? 

Moguće je!

Upravo Neborela krema, između ostalih prirodnih sastojaka, sadrži i inovativan sastojak Neodermyl, koji je u estetskim krugovima poznat kao “kozmetičko čudo”.

On deluje poput kolagena u koži i održava kožu čvrstom. Vitamin E deluje kao antioksidant, što je takođe ključno u tim godinama, kada je bitno zaustaviti proces starenja i održati kožu u stanju u kojem je bila do 30. godine.

Aktivni sastojci masline i šea puter su takođe preporučljivi za kremu za lice posle 30, jer upravo oni hidriraju kožu i vraćaju joj optimalnu vlažnost.

Pored ovih sastojaka, hijaluronska kiselina se smatra sastojkom koji se najviše preporučuje. Ona vraća koži vlažnost i elastičnost.

Zbog svega ovoga, bitna je svest da krema za lice posle 30, sadrži navedene sastojke, jer time “ciljamo” na gotovo sve znake starenja – smanjujemo vidljivost podočnjaka, brišemo tragove hiperpigmentacije i tamne fleke, sprečavamo potonju pojavu staračkih pega, sprečavamo formiranje bora, zatežemo kožu, održavamo njenu čvrstinu i hidriramo je.

Zato moramo biti uporni sa korišćenjem adekvatne kreme i shvatiti krajnje odgovorno i ozbiljno uticaj kreme sa prirodnim i efikasnim sastojcima na “likvidiranje” znakova starenja.

Kako deluje krema?

 

Budući da smo već upoznati sa činjenicom da posle 30. godine života, koža pokazuje vidljive posledice starenja, moramo se suočiti sa tim i reagovati.

Zato je jedna od najvažnijih stvari, odabir adekvatne kreme.

Hajde da vidimo kako deluje.

  • Vraća svežinu – u toj životnoj dobi, odnos prometa ćelija se usporava. Ovo dovodi do nakupljanja mrtvih ćelija kože na površini naše kože, što utiče na nedostatak sjaja. Krema za lice posle 30, vraća koži svežinu, koja se u ovim godinama neumitno gubi.
  • Neguje suvu kožu lica– bez obzira da li smo u prošlosti imali suvu kožu, postoji šansa da naša koža počne da se suši i peruta nakon 30. Kako starimo, proizvodnja sebuma (uljana supstanca koja kožu i dlaku čini gipkom) u ​​koži se takođe smanjuje. Zato je potrebno sprečiti sušenje kože, a do toga dolazimo redovnom upotrebom samo one jedne najbolje kreme za lice posle 30.
  • Rešava tamne pege i fleke na licu– nije retkost pojava tamnih mrlja u ovim godinama. To se dešava zbog višegodišnjeg i prekomernog izlaganja suncu. Posledica je stimulacija ćelija, koje proizvode pigmente, da prekomerno proizvode melanin. Krema za lice će svakako uticati na uklanjanje nepoželjnih mrlja, staračkih pega kao i na brisanje tragova hiperpigmentacije.
  • Hidrira kožu – kako starimo, primetna je smanjena proizvodnja ulja u našem telu. To može dovesti do promene tipa kože. Verovatno ćemo osetiti da se naša koža oseća manje “masnom” u odnosu na pređašnja vremena. Suva koža takođe može dovesti do osetljivosti kože, što rezultira alergijskim reakcijama na gotovo sve čega se naša koža dotakne. Krema za lice hidrira kožu, i zato je veoma bitno da krema za lice posle 30. bude izrazito hidratantna.
  • Rešava i podočnjake – kako se približavamo tridesetima, sve više primećujemo podočnjake, kojima čak u dvadesetim godinama nismo bili skloni. Oni nastaju kao posledica pada kolagena i elastina u našoj koži, budući da se proizvodnja ovih proteina u telu smanjuje sa godinama. Upravo zbog toga, sve što nam je bilo “dozvoljeno” sa 20, “plaćamo” u tridesetima. To se sve može uspešno anulirati upotrebom odgovarajuće kreme.

I najzad, sve nabrojane stavke se mogu podvesti pod jedan “kišobran” – to su vidljivi znaci starenja kože. Možda je frapantna činjenica da se oni u toj meri iskazuju kod relativno mladih ljudi.

Pa ipak, ukoliko “oslušnemo” našu kožu i obratimo pažnju na znake koje nam pokazuje, moći ćemo da reagujemo blagovremeno.

Ukoliko zaista ozbiljno razumemo osnovnu činjenicu, a to je da se proizvodnja kolagena i elastina, koji su “zaduženi” za čvrstinu kože, smanjuje, nužno je da potražimo odgovarajuću kremu za lice posle 30.

U ovoj životnoj dobi je svakako preporuka da se koristi dnevna krema koja je sačinjena od prirodnih sastojaka, jer je koža i dalje mlada za invazivne i bolne tretmane, kao i za kreme koje se izdaju na recept.

kako se koristi krema za lice posle 30

Saveti za negu kože nakon 30

 

Prevencija je svakako moguća, ali ona se ne sme uzeti “zdravo za gotovo” . Ona je važna, kako biste svom licu produžili zdrav i mladolik izgled, a krema je obaveza kako bi sprečili pojavu svih znakova starenja.

Dakle, slede saveti koji su izuzetno bitni, ali je njihovo dejstvo zanemarljivo bez kreme za lice. Oko 30. godine života, nužna je upotreba kreme koja povećava nivo vlažnosti u koži. Takođe, očekuje sa da takva krema ne sadrži jake hemikalije koje mogu iritirati kožu.

  • Hranite se zdravo – ukoliko se hranite namirnicama bogate vodom, vaša koža može biti hidrirana i izgledati mladoliko. Pored hrane bogate vodom, pribegavajte namirnicama sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, koje mogu pomoći u poboljšanju izgleda i teksture kože.
  • Značaj hidratacije: koristite kreme koje su bogate hidratantnim sastojcima i pijte dovoljno vode u toku dana
  • Upotreba Anti-Age Proizvoda: Nije svejedno koju kremu koristite. Sada je vreme da iskoristite anti-age proizvode koji ciljaju specifične probleme kao što su fine linije i bore – čak i ako ih još nema!
  • Izbegavajte prekomerno izlaganje štetnim UV zracima – na taj način ćete izbeći nanošenje štete barijere vase kože. Kreme za sunčanje su obavezne za upotrebu, bez obzira na vašu starost. UV oštećenje doprinosi oštećenju kolagena i elastina koje se pojavljuju kao bore i fine linije nakon 30. Preporuka je da koristite kreme sa visokim zaštitnim faktorom, pri svakom izlasku napolje, bez obzira na vremenske prilike.
  • Spavajte najmanje 7-8 sati dnevno – redovan san, bez prekidanja, je veoma bitan za zdravlje i izgled kože. Ono utiče na svežinu i blistavost kože. Nedostatak sna može dovesti do stvaranja podočnjaka i suve kože.
  • Vežbajte – vežbanje je izuzetno korisno i doprinosi da vaša koža izgleda mlado i zdravo. Svaki dan izdvojite barem jedan sat za aktivnosti poput teretane, plivanja ili  joge.
  • Nemojte pušiti – pušenje u velikoj meri ubrzava starenje kože, uzrokuje bore i menja ten.
  • Smanjite unos alkohola – alkohol dehidrira kožu i vremenom je oštećuje. Zbog toga možemo izgledati starije.

Uvek je bezbolnije i korisnije za kožu korišćenje kvalitetne kreme od podvrgavanja hemijskim pilinzima i invazivnim medicinskim tretmanima.

U ovim godinama, krema definitivno pobeđuje sve ostale načine negovanja lica, jer je lice još uvek dovoljno mlado i podložno boljitku, koji pruža krema.

Preporuka je i da se koristi krema za bore oko očiju, jer su na tim delovima kože lica, znakovi starenja najvidljiviji. Upotrebom kvalitetne, ali i najbolje kreme za lice posle 30, otklanja se mogućnost za formiranje bora na tim delovima, u pomenutim godinama.

Ne morate imati odvojene kreme, jer se Neborela krema može nanositi i pojedinačno, na problematične delove kože blago masažnim pokretima.

Svoju kremu nabavite klikom link: https://neborela.com/.