fbpx
anti age krema

Najbolja anti age krema i njega uloga

Anti age krema je vaš najbolji saveznik protiv bora. Ali, koja je najbolja? Saznajte šta treba da sadrži krema koja smanjuje znake starenja.

Mislite da niste dovoljno „stari“ za kremu protiv starenja? Ili pak smatrate da je rešenje u invazivnom i hirurškom zahvatu?

Najprirodnije i najbezbolnije rešenje u borbi protiv starenja jeste anti age krema. 

Sastojci anti age kreme se razlikuju u zavisnosti za koji uzrast su namenjene. Veoma je važno biti upućen u sastojke kreme, jer u odnosu na njih biramo onu odgovarajuću za nas.

Prema tome, moramo se detaljnije uputiti u sastojke raznih anti age kremi, počev od anti age 25+ krema, pa sve do anti age 50+ krema.

Saveti dermatologa o korišćenju anti-age krema

 

Prema vodećim dermatolozima, pravi trenutak za početak korišćenja anti-age krema varira od osobe do osobe, ali generalno se preporučuje da se sa preventivnom negom počne već u ranim tridesetim godinama.

Ovo je period kada koža počinje postepeno da gubi svoju prirodnu sposobnost regeneracije, a prvi znaci starenja postaju vidljivi.

Starenje kože i pojava bora su neizbežni delovi prirodnog procesa starenja, ali razumevanje kako naše navike i spoljni faktori utiču na ovaj proces može nam pomoći da usporimo njegove efekte.

Genetika igra ključnu ulogu u tome kako naša koža stari, predodređujući elastičnost i sposobnost kože da zadrži vlažnost, što direktno utiče na formiranje bora. Međutim, spoljni faktori kao što su izlaganje UV zracima, zagađenje, pušenje i čak naša ishrana mogu ubrzati degradaciju kolagena i elastina u koži, ključnih proteina koji održavaju kožu čvrstom i glatkom.

Zdrav životni stil, koji uključuje adekvatnu hidrataciju, balansiranu ishranu bogatu antioksidansima i zaštitu od sunca, može značajno doprineti očuvanju mladalačkog izgleda kože.

Upravo zbog toga je važno ranije uključivanje anti-age proizvoda u našu rutinu nege kože. Ovi proizvodi, obogaćeni aktivnim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, retinol i vitamini C i E, ciljano deluju na obnavljanje i zaštitu kože, pružajući joj neophodne nutrijente koji potpomažu njen prirodni regenerativni kapacitet i pomažu u očuvanju elastičnosti i čvrstoće.

Početak upotrebe anti-age proizvoda pre pojave prvih vidljivih znakova starenja može značajno usporiti njihovu pojavu, čuvajući kožu zdravom i vitalnom duži vremenski period.

Važno je odabrati kremu koja odgovara vašem tipu kože i specifičnim potrebama.

Na primer, ako imate suvu kožu, tražite kreme koje su bogate hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline.

Za masnu ili kombinovanu kožu, bolji izbor bi bile lagane, nekomedogene formule.

Takođe, ne zaboravite na važnost redovne upotrebe kreme sa zaštitnim faktorom tokom dana, kako biste zaštitili kožu od štetnih UV zraka koje ubrzavaju proces starenja. Konsultujte se sa svojim dermatologom kako biste pronašli najbolju rutinu nege za vašu kožu i maksimalno iskoristili prednosti anti-age proizvoda.

Najčešća preporuka dermatologa je da se koriste kreme koje su bez štetnih sastojaka, parabena, veštačkih mirisa i boja. U skladu sa problemom kože, mogu vam preporučiti:

To su osnovni znaci starenja kože.

Svesni da se ono ne manifestuje samo jednim simtpomom napravili smo jedinstvenu formulu za negu kože koje se zove Neborela. Ona je osmišljena da cilja svojim dejstvom i bore i podočnjake i fleke na licu. 3u1 krema. Više o njoj saznajte na linku: https://neborela.com/

Helena se uverila u njenu moć i oduševljena je rezultatima i time kako joj sada izgleda lice, uz minimum napora. Svima oduševljeno priča o Neboreli. Kako i ne bi! Pogledajte!

 

Šta su anti age kreme?

 

Anti age kreme utiču na usporavanje procesa starenja kože, tj. pojava bora, fleka na licu, staračkih pega, hiperpigmentacije, podočnjaka, opuštene kože lica.

Premda se tradicionalno kreme protiv starenja najviše prodaju na  “ženskom” tržištu, proizvodi koji su posebno namenjeni muškarcima su sve češći. To je svakako pozitivna informacija, jer brigu o koži moramo preuzeti svi, bez obzira na pol.

Ukoliko do sada niste koristili anti age kreme, evo par važnih i neizostavnih činjenica koje je važno pomenuti:

  • Anti age krema se koristi najčešće dva puta dnevno. Nanosi se u tankom sloju, ravnomerno, u pravilnim razmacima (otprilike na svakih 12 sati). Ovo naravno zavisi od sastojaka. Pojedini sastojci, poput retinola, namenjeni su noćnoj nezi. Sa druge strane, fomule poput Neborele su univerzalne i mogu se koristiti i danju i noću.
  • Anti age kremu ćete sigurno morati da koristite par nedelja, pre nego što primetite bilo kakvo poboljšanje. Ta upotreba i posle par nedelja mora biti redovna, da se koža ne bi vratila u prvobitno stanje i da se proces usporavanja starenja kože ne bi prekidao. Kao i kod mnogih važnih stvari u životu, i ovde je bitna kontinuiranost i umerenost. Budite pažljivi, uporni i odmereni u korišćenju adekvatne kreme i bićete dugoročno prijatno iznenađeni.
  • Kvantitet sastojaka –  Istovremena upotreba nekoliko proizvoda protiv bora, može iritirati vašu kožu i napraviti suprotan efekat od željenog. Zato se opredelite za samo jedan proizvod, u čije aktivne sastojke imate potpuno poverenje. Najbolje je da su to sastojci prirodnog porekla, ali je takođe bitno da ih u kremi ima u maksimalnim dozvoljenim količinama. Samo takve kreme daju najbolje rezultate.
  • Posledice – neki proizvodi mogu izazvati iritaciju kože, poput osipa, “peckanja”, ili crvenila. Stoga, obavezno pročitajte i sledite uputstvo za korišćenje, kako biste ograničili neželjene efekte. Može vam pomoći odabir proizvoda koji ne izazivaju alergijske reakcije ili akne.

Sastojci anti age kreme

 

Brojna istraživanja su otkrila da su hidratantne kreme protiv starenja efikasne i da su rezultati vidljivi ljudskim okom. Nedavne studije na Univerzitetu u Mančesteru, pokazale su da neki sastojci nedvosmisleno deluju.

anti age krema sastojci

To su:

  • Hijaluronska kiselina, ceramidi, shea puter i drugi hidratori – mogu da pojačaju vlažnost i mogu ublažiti eventualne iritantne efekte koje nekad možemo očekivati od anti age proizvoda.

Hijaluronska kiselina i šea puter su ključni sastojci Neborela kreme – prirodne kreme koja efikasno usporava proces starenja, zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji sastojaka.

Ovi sastojci utiču na to da se koži vrati njena prirodna vlažnost i elastičnost. Takođe, šea puter deluje protivupalno, ali i potpomaže produkciju kolagena.

  • Retinol (derivati vitamina A) – podstiče “promet” ćelija i proizvodnju kolagena; pomaže u izjednačavanju tonusa kože.
  • Peptidi – predstavljaju sastojak protiv starenja kože koji pomaže u popravljanju oštećenja kože. Ovi molekuli se prirodno javljaju u živim organizmima. Određeni peptidi su u stanju da stimulišu proizvodnju kolagena, a takođe se pokazalo i da poboljšavaju teksturu kože. Takvi su, recimo, peptidi bakra koji se nalaze u Neodermylu
  • Antioksidanti poput vitamina C i E – pomažu u borbi protiv slobodnih radikala (nestabilnih molekula koji mogu naneti veliku štetu vašim ćelijama). Vitamin C je moćan antioksidans, što znači da štiti kožu od slobodnih radikala – nestabilnih molekula kiseonika koji razgrađuju ćelije kože i uzrokuju bore. Vitamin C može zaštititi kožu od potencijalnih oštećenja od sunca i smanjiti fine linije na koži lica i bore. Ono što je značajno napomenuti jeste da se pre i između upotrebe kreme protiv starenja koje sadrže vitamin C, one moraju čuvati na način koji ih štiti od prodora vazduha i sunčeve svetlosti. Sa druge strane, vitamin E pomaže u sprečavanju starenja, propadanja kože i nastanka bora. Zato se očekuje da svaka anti age krema sadrži vitamin E kao sastojak. On direktno utiče na usporavanje procesa starenja, te nas uopšte ne iznenađuje njegovo neizostavno “mesto” u Neborela kremi protiv starenja.

Proverite još jednom brižljivo uklopljene sastojke Neborela kreme i dobro razmislite o minimalnom ulogu, a maksimalnom dobitku koji ćete dobiti redovnim korišćenjem ove kreme.

  • Alfa hidroksi kiseline (AHA) – uključuju glikolnu, limunsku i mlečnu kiselinu. Koriste se za uklanjanje mrtvih ćelija kože, u vidu pilinga. Nazivaju se i “voćne kiseline” i ostvaruju efekat hidratacije, kao i povećane elastičnosti kože. Redovno korišćenje proizvoda koji sadrže AHA, priprema vašu kožu za bolje upijanje proizvoda i podstiče rast glatke, ravnomerno pigmentirane, nove kože. AHA beta hidroksilne kiseline i noviji oblik nazvan polihidroksi kiseline (najpoznatije su galaktoza i laktobionska kiselina; njihov efekat se ne odnosi samo na spoljašnji sloj kože – epidermis, već utiču na regeneraciju dubljih slojeva kože), takođe su se pokazali efikasnim u smanjenju finih linija i bora.
  • Niacinamid – predstavlja snažan antioksidans; ova supstanca je srodna vitaminu B-3 (niacin). Pomaže u smanjenju gubitka vode u koži i može poboljšati elastičnost kože.
  • Koenzim Q10 – ovaj sastojak može pomoći u smanjenju sitnih bora oko očiju, kao i zaštiti kože od oštećenja izazvanim sunčevim zracima.
  • Ekstrakti biljaka – mnoge biljke sadrže jedinjenja sa antioksidativnim i antiupalnim svojstvima. Takođe, neke od njih, kao što su sladić i rabarbara, imaju učinak na smanjene fleka na licu. Tu su i biljke koje deluju umirujuće na lice, ali i one koje imaju moć da zategnu kožu, kao što su specijalne vrste biljne gume – akacia i rhizobian.

Neborela anti age krema jedna je od boljih koje se mogu naći – pre svega jer pokriva više problema odjednom.

Neborela krema sadrži niz aktivnih sastojaka koji ciljano deluju na starenje kože.

Neodermyl, jedan od ključnih sastojaka, deluje poput kolagena i elastina u koži, čineći je jačom i čvršćom. On revitalizuje ćelije i reaktivira sintezu kolagena i elastina, čime doprinosi smanjenju dubokih bora i poboljšanju čvrstoće kože. Studije su pokazale da Neodermyl može povećati debljinu kože za skoro 6% za samo 15 dana​​.

Ekstrakt sladića u Neborela kremi pomaže u uklanjanju fleka i tragova hiperpigmentacije, dok ekstrakt rabarbare smanjuje nastanak tamnih mrlja inhibirajući enzim odgovoran za proizvodnju melanina. Hijaluronska kiselina vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost, a aktivni sastojci masline hidriraju kožu i štite je od slobodnih radikala​​.

Korišćenje Neborela kreme se preporučuje od sredine dvadesetih godina za prevenciju i tretman prvih znakova starenja, a i kasnije za održavanje zrele kože i uklanjanje bora. 

Svaki od ovih sastojaka igra ključnu ulogu u očuvanju mladalačkog izgleda kože, borbi protiv znakova starenja i održavanju kože zdravom i hidriranom

Anti age kreme su često hidratantne kreme sa aktivnim sastojcima koji nude dodatne pogodnosti. Ovi dodatni sastojci su namenjeni poboljšanju tona kože, teksture, te sprečavanju nastanka finih linija i bora. Efikasnost ovih proizvoda delimično zavisi od vašeg tipa kože, te reakcije na aktivne sastojke.

Zbog svega navedenog, preporučuje se da isprobate Neborela kremu protiv starenja kože. To je prirodna krema koja je sačinjena iz posebno formulisane kombinacije prirodnih aktivnih sastojaka.

Dejstva ove kreme su višestruka: podstiče proizvodnju kolagena, vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost, uklanja podočnjake, posvetljuje tamne fleke na licu i briše tragove hiperpigmentacije. Dakle, ova krema utiče na sve bitne aspekte starenja kože.

Nemojte čekati, uverite se u značaj kreme NEBORELA i naručite odmah danas. Potrebno je sam da popunite ovu formu i stiže vam na kućnu adresu. 👇👇👇

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Upotreba anti age kreme u odnosu na starosnu dob

 

Kako starimo, koristimo različite kreme; one se menjaju u odnosu na našu starosnu dob. U skladu sa tim, i sastojci kreme se „prilagođavaju“ uzrastu korisnika iste.

 

anti age krema 50+

 

Veoma je bitno imati u svesti činjenicu da je sa korišćenjem anti age kreme nužno početi već u dvadesetim godinama.

Zato je prva krema o kojoj će biti reči anti age 25+ krema.

Anti age 25+ krema

 

Verovatno postoje i dalje korisnici krema koji smatraju da su one „rezervisane“ za osobe u srednjim godinama. Nemojte da upadnete u ovu štetnu matricu razmišljanja, jer ćete izgubiti dragoceno vreme, koje biste utrošili kvalitetno na pravovremenu brigu o zdravlju i estetici kože.

Sa 25 godina života, naša koža počinje da usporava proizvodnju važnih komponenata za “podsticanje” mladosti, poput kolagena, hijaluronske kiseline i elastina, što znači da se znaci starenja već tada pojavljuju.

Ukoliko u tom trenutku života ne učinimo ništa za našu kožu i ostanemo “nemi” po tom pitanju, definitivno će se javiti posledice kasnije u vidu bora, fleka na licu ili staračkih pega.

Upotreba kreme sa hijaluronskom kiselinom nije nužnost u ovim godinama, često je dovoljna samo hidratantna krema. Takođe, u ovim godinama je veoma bitna preventivna nega, jer ona utiče na stanje kože u zrelijim godinama.

Zato je poželjno da se svakodnevno koristi krema sa visokim zaštitnim faktorom, pri svakom izlasku napolje, bez obzira na vremenske prilike. Pored toga, izbegavajte pušenje, unosite dovoljno tečnosti, (od 1, 5 do 2l vode dnevno), vežbajte (preporuka je na svežem vazduhu), izbegavajte stres koliko god je to moguće, pripazite na uredan san i trudite se da se hranite zdravo.

Anti age 30+ krema

 

Poznato je da do 30. godine života gubimo 1%-2% kolagena godišnje. Posle 30. godine, procenat opadanja kolagena se drastično povećava. Zato su u ovim godinama neophodni sastojci koji pomažu da koža bude jača i čvršća i koji sprečavaju njeno opuštanje. Takvi sastojci, kao Neodermyl, deluju poput kolagena u koži.

Upotrebom ovog sastojka, vraćamo koži ono što je prirodnim procesom starenja izgubila. Neodermyl je jedan od ključnih sastojaka Neborela kreme i zato je ona preporučljiva i za ovaj uzrast.

U ovoj starosnoj dobi su takođe preporučljive hranljive kreme za lice sa antioksidansima, kao što su  Q10, vitamin C i vitamin E.

Anti age 40+ krema

 

Oko 40. godine života, naša koža gubi 10%-20% kolagena. Sastojci koji su preporučljivi za ove godine su retinol, šea puter, hijaluronska kiselina, kao i vitamin E. Retinol utiče na podsticanje proizvodnje kolagena i sprečavanje formiranja bora na koži lica.

Šea puter takođe potpomaže proizvodnju kolagena, ali osim toga – deluje i protivupalno, i u potpunosti je prirodan sastojak. Vitamin E, kao što smo već naveli, deluje kao antioksidant, te pomaže u sprečavanju starenja i propadanja kože. Najčešći sastojak u anti age 40+ kremama je hijaluronska kiselina.

Uvreženo je mišljenje da naša sposobnost proizvodnje hijaluronske kiseline počinje da opada oko sredine dvadesetih godina. Hijaluronska kiselina je prirodno jedinjenje koje se nalazi u većini naših tkiva i kože.

Već smo ukazali da ovaj sastojak vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost i zato je potpuno sigurno u ovoj starosnoj dobi koristiti Neborela kremu.

 

Anti age 50+ krema

 

Oko 50. godine života, koža gubi 20%-40% kolagena. To uzrokuje opuštenu kožu lica, gubitak čvrstoće kože, produbljene i veoma vidljive bore, kao i gubitak sposobnosti zadržavanja vlage u koži. Sve što smo opisivali u prethodnim delovima, a što se odnosilo na znakove starenja kože, u ovoj životnoj dobi je drastično izraženo.

Takođe, koža postaje tanja, gubi se elastičnost, a bezbrižno sunčanje iz mlađih dana prikazuje posledice u vidu hiperpigmentacije, ili staračkih pega.

Ovaj period je posebno kritičan za kožu žena, jer one obično u ovim godinama “ulaze” u menopauzu, što dodatno utiče na propadanje kože.

Anti age 50+ krema bi trebalo da spreči formiranje novih bora, ali i da suzbije produbljivanje već formiranih bora. Sastojci koji su poželjni u ovim kremama su: hijaluronska kiselina, alfa hidroksi kiseline, retinol, antioksidansi. Ostali sastojci zavise od specifičnosti same kreme.

Ukoliko preferirate kreme bazirane na prirodnim sastojcima, trebalo bi znati da Neborela sadrži (od inovativnih prirodnih sastojaka): ekstrakt sladića, ekstrakt rodopske haberlee, aktivne sastojke masline, ekstrakt biljke rabarbare, aktivirane amino kiseline, kombinaciju guara i ksantan gume, kombinaciju biopolimera i akacija gume, i naravno, već spomenutu hijaluronsku kiselinu, šea puter, vitamin E i Neodermyl. 

Svi ovi prirodni aktivni sastojci sinergetski utiču na proizvodnju kolagena, povratak vlažnosti i elastičnosti, kao i brisanje tragova hiperpigmentacije. Zvuči kao odlično rešenje za anti age 50+ kremu.

Svest da postoji krema koja bi na prirodan način rešila naše greške iz mlađih dana, u vidu neblagovremene brige o koži, ili bi sprečila dalji tok starenja kože, uliva nadu i pruža sigurnost.

Svoju Neborela kremu možete naručiti jednostavnim klikom na link:  https://neborela.com/.