fbpx
anti age krema

Anti age krema: TOP sredstvo protiv starenja kože

Anti age krema je vaš najbolji saveznik protiv bora. Ali, koja je najbolja? Saznajte šta treba da sadrži krema koja smanjuje znake starenja.

Mislite da niste dovoljno „stari“ za kremu protiv starenja? Ili pak smatrate da je rešenje u invazivnom i hirurškom zahvatu? 

Najprirodnije i najbezbolnije rešenje u borbi protiv starenja jeste anti age krema. 

Sastojci anti age kreme se razlikuju u zavisnosti za koji uzrast su namenjene. Veoma je važno biti upućen u sastojke kreme, jer u odnosu na njih biramo onu odgovarajuću za nas. 

Prema tome, moramo se detaljnije uputiti u sastojke raznih anti age kremi, počev od anti age 25+ kremi, pa sve do anti age 50+ kremi.  

Ali, pre nego što vas uputimo u sve prednosti anti age krema, Tanja nam je otkrila svoju tajnu. Ona je uspela veoma brzo da se reši bora, a reč je o kremi Neborela.

Od kada je ova krema postala njena svakodnevnica, ne samo da su bore oko očiju vidno manje, već su se i bore na licu smanjile. Više o kremi NEBORELA pogledajte na linku: https://neborela.com/

Šta su anti age kreme?   

Anti age kreme utiču na usporavanje procesa starenja kože, tj. pojava bora, fleka na licu, staračkih pega, hiperpigmentacije, podočnjaka, opuštene kože lica

Premda se tradicionalno kreme protiv starenja najviše prodaju na  “ženskom” tržištu, proizvodi koji su posebno namenjeni muškarcima su sve češći. To je svakako pozitivna informacija, jer brigu o koži moramo preuzeti svi, bez obzira na pol.

Uprkos velikoj potražnji, nije u potpunosti dokazano da određeni proizvodi i tretmani protiv starenja daju trajne ili veće pozitivne efekte. 

Ukoliko do sada niste koristili ovu kremu protiv bora, evo par važnih i neizostavnih činjenica koje je važno pomenuti:

 • Anti age krema se koristi najčešće dva puta dnevno. Nanosi se u tankom sloju, ravnomerno, u pravilnim razmacima (otprilike na svakih 12 sati). Anti age kremu ćete sigurno morati da koristite tokom niza nedelja, pre nego što primetite bilo kakvo poboljšanje. Ta upotreba i posle par nedelja mora biti redovna, da se koža ne bi vratila u prvobitno stanje i da se proces usporavanja starenja kože ne bi prekidao. Kao i kod mnogih važnih stvari u životu, i ovde je bitna kontinuiranost i umerenost. Budite pažljivi, uporni i odmereni u korišćenju adekvatne kreme i bićete dugoročno prijatno iznenađeni.
 • Kvantitet sastojaka – proizvod sa dva ili tri aktivna sastojka nije nužno efikasniji od proizvoda sa samo jednim od njih. Isto tako, istovremena upotreba nekoliko proizvoda protiv bora, može iritirati vašu kožu i napraviti suprotan efekat od željenog. Zato se opredelite za samo jedan proizvod, u čije aktivne sastojke imate potpuno poverenje. 
 • Cena – ona najčešće nema veze sa efikasnošću. Skuplja anti age krema možda neće biti efikasnija od jeftinijih krema. Ključ je u pažljivom biranju adekvatne kreme, što svakako uključuje upućenost u kvalitet sastojaka koji čine tu kremu jedinstvenom i pogodnom za vašu kožu.
 • Posledice – neki proizvodi mogu izazvati iritaciju kože, poput osipa, “peckanja”, ili crvenila. Stoga, obavezno pročitajte i sledite uputstvo za korišćenje, kako biste ograničili neželjene efekte. Može vam pomoći odabir proizvoda koji ne izazivaju alergijske reakcije ili akne. 
 • Individualne razlike – nijedan proizvod, ili u ovom slučaju, anti age krema, ne deluje jednako za sve tipove kože. Zato je značajno da poznajemo svoju kožu i eventualni “odgovor” koji koža daje na određene sastojke.

anti age krema sastojci

Sastojci kreme

Brojna istraživanja su, pak, otkrila da su hidratantne kreme protiv starenja efikasne i da su rezultati vidljivi ljudskim okom. Nedavne studije na Univerzitetu u Mančesteru, pokazale su da neki sastojci nedvosmisleno deluju

To znači da i pored podeljenih mišljenja, postoje sastojci koji su provereno značajni i koji sa sigurnošću daju željene rezultate. To su:

 • Hijaluronska kiselina, ceramidi, shea puter i drugi hidratori – mogu da pojačaju vlažnost i mogu ublažiti eventualne iritantne efekte koje nekad možemo očekivati od anti age proizvoda. Hijaluronska kiselina i šea puter su ključni sastojci Neborela kreme – prirodne kreme koja efikasno usporava proces starenja, zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji sastojaka. Hijaluronska kiselina i šea puter utiču na to da se koži vrati njena prirodna vlažnost i elastičnost. Takođe, šea puter deluje protivupalno, ali i potpomaže produkciju kolagena
 • Retinol (derivati vitamina A) – podstiče “promet” ćelija i proizvodnju kolagena; pomaže u izjednačavanju tonusa kože.
 • Peptidi – predstavljaju sastojak protiv starenja kože koji pomaže u popravljanju oštećenja kože. Ovi molekuli se prirodno javljaju u živim organizmima. Određeni peptidi su u stanju da stimulišu proizvodnju kolagena, a takođe se pokazalo i da poboljšavaju teksturu kože.
 • Antioksidanti poput vitamina C i E – pomažu u borbi protiv slobodnih radikala (nestabilnih molekula koji mogu naneti veliku štetu vašim ćelijama). Vitamin C je moćan antioksidans, što znači da štiti kožu od slobodnih radikala – nestabilnih molekula kiseonika koji razgrađuju ćelije kože i uzrokuju bore. Vitamin C može zaštititi kožu od potencijalnih oštećenja od sunca i smanjiti fine linije na koži lica i bore. Ono što je značajno napomenuti jeste da se pre i između upotrebe kreme protiv starenja koje sadrže vitamin C, one moraju čuvati na način koji ih štiti od prodora vazduha i sunčeve svetlosti. Sa druge strane, vitamin E pomaže u sprečavanju starenja, propadanja kože i nastanka bora. Zato se očekuje da svaka anti age krema sadrži vitamin E kao sastojak. On direktno utiče na usporavanje procesa starenja, te nas uopšte ne iznenađuje njegovo neizostavno “mesto” u Neborela kremi protiv starenja. Proverite još jednom brižljivo uklopljene sastojke Neborela kreme i dobro razmislite o minimalnom ulogu, a maksimalnom dobitku koji ćete dobiti redovnim korišćenjem ove kreme.
 • Alfa hidroksi kiseline (AHA) – uključuju glikolnu, limunsku i mlečnu kiselinu. Koriste se za uklanjanje mrtvih ćelija kože, u vidu pilinga. Nazivaju se i “voćne kiseline” i ostvaruju efekat hidratacije, kao i povećane elastičnosti kože. Redovno korišćenje proizvoda koji sadrže AHA, priprema vašu kožu za bolje upijanje proizvoda i podstiče rast glatke, ravnomerno pigmentirane, nove kože. AHA beta hidroksilne kiseline i noviji oblik nazvan polihidroksi kiseline (najpoznatije su galaktoza i laktobionska kiselina; njihov efekat se ne odnosi samo na spoljašnji sloj kože – epidermis, već utiču na regeneraciju dubljih slojeva kože), takođe su se pokazali efikasnim u smanjenju finih linija i bora.
 • Niacinamid – predstavlja snažan antioksidans; ova supstanca je srodna vitaminu B-3 (niacin). Pomaže u smanjenju gubitka vode u koži i može poboljšati elastičnost kože.
 • Koenzim Q10 – ovaj sastojak može pomoći u smanjenju sitnih bora oko očiju, kao i zaštiti kože od oštećenja izazvanim sunčevim zracima.
 • Ekstrakti čaja – zeleni i crni čaj sadrže jedinjenja sa antioksidativnim i antiupalnim svojstvima. Zato nije retkost da se ekstrakt zelenog ili crnog čaja nađe kao sastojak anti age kreme, budući da utiče na smanjivanje bora.
 • Ekstrakt semenki grejpfruta – pored antioksidativnih i protivupalnih svojstava, ekstrakt semenki grožđa pospešuje proizvodnju kolagena.

Anti age kreme su često hidratantne kreme sa aktivnim sastojcima koji nude dodatne pogodnosti. Ovi dodatni sastojci su namenjeni poboljšanju tona kože, teksture, te sprečavanju nastanka finih linija i bora. Efikasnost ovih proizvoda delimično zavisi od vašeg tipa kože, te reakcije na aktivne sastojke. 

Zbog svega navedenog, preporučuje se da isprobate Neborela kremu protiv starenja kože. Neborela je prirodna krema koja je sačinjena iz posebno formulisane kombinacije prirodnih aktivnih sastojaka. 

Dejstva ove kreme su višestruka: podstiče proizvodnju kolagena, vraća koći prirodnu vlažnost i elastičnost, uklanja podočnjake, posvetljuje tamne fleke na licu i briše tragove hiperpigmentacije. Dakle, ova krema utiče na sve bitne aspekte starenja kože.

Nemojte čekati, uverite se u značaj kreme NEBORELA i naručite odmah danas.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Upotreba anti age kreme u odnosu na starosnu dob

 Kako starimo, koristimo različite kreme; one se menjaju u odnosu na našu starosnu dob. U skladu sa tim, i sastojci kreme se „prilagođavaju“ uzrastu korisnika iste.

Veoma je bitno imati u svesti činjenicu da je sa korišćenjem anti age kreme nužno početi već u dvadesetim godinama.

Zato je prva krema o kojoj će biti reči anti age 25+ krema.

Anti age 25+ krema 

Verovatno postoje i dalje korisnici krema koji smatraju da su one „rezervisane“ za osobe u srednjim godinama. Nemojte da upadnete u ovu štetnu matricu razmišljanja, jer ćete izgubiti dragoceno vreme, koje biste utrošili kvalitetno na pravovremenu brigu o zdravlju i estetici kože. 

Sa 25 godina života, naša koža počinje da usporava proizvodnju važnih komponenata za “podsticanje” mladosti, poput kolagena, hijaluronske kiseline i elastina, što znači da se znaci starenja već tada pojavljuju. 

Ukoliko u tom trenutku života ne učinimo ništa za našu kožu i ostanemo “nemi” po tom pitanju, definitivno će se javiti posledice kasnije u vidu bora, fleka na licu ili staračkih pega. 

Upotreba kreme sa hijaluronskom kiselinom nije nužnost u ovim godinama, često je dovoljna samo hidratantna krema. Takođe, u ovim godinama je veoma bitna preventivna nega, jer ona utiče na stanje kože u zrelijim godinama.

Zato je poželjno da se svakodnevno koristi krema sa visokim zaštitnim faktorom, pri svakom izlasku napolje, bez obzira na vremenske prilike. Pored toga, izbegavajte pušenje, unosite dovoljno tečnosti, (od 1, 5 do 2l vode dnevno), vežbajte (preporuka je na svežem vazduhu), izbegavajte stres koliko god je to moguće, pripazite na uredan san i trudite se da se hranite zdravo.  

Anti age 30+ krema

Poznato je da do 30. godine života gubimo 1%-2% kolagena godišnje. Posle 30. godine, procenat opadanja kolagena se drastično povećava. Zato su u ovim godinama neophodni sastojci koji pomažu da koža bude jača i čvršća i koji sprečavaju njeno opuštanje. Takvi sastojci, kao Neodermyl, deluju poput kolagena u koži.

Upotrebom ovog sastojka, vraćamo koži ono što je prirodnim procesom starenja izgubila. Neodermyl je jedan od ključnih sastojaka Neborela kreme i zato je ona preporučljiva i za ovaj uzrast.

U ovoj starosnoj dobi su takođe preporučljive hranljive kreme za lice sa antioksidansima, kao što su  Q10, vitamin C i vitamin E.

Anti age 40+ krema

Oko 40. godine života, naša koža gubi 10%-20% kolagena. Sastojci koji su preporučljivi za ove godine su retinol, šea puter, hijaluronska kiselina, kao i vitamin E. Retinol utiče na podsticanje proizvodnje kolagena i sprečavanje formiranja bora na koži lica. 

Šea puter takođe potpomaže proizvodnju kolagena, ali osim toga – deluje i protivupalno, i u potpunosti je prirodan sastojak. Vitamin E, kao što smo već naveli, deluje kao antioksidant, te pomaže u sprečavanju starenja i propadanja kože. Najčešći sastojak u anti age 40+ kremama je hijaluronska kiselina.

Uvreženo je mišljenje da naša sposobnost proizvodnje hijaluronske kiseline počinje da opada oko sredine dvadesetih godina. Hijaluronska kiselina je prirodno jedinjenje koje se nalazi u većini naših tkiva i kože.

Već smo ukazali da ovaj sastojak vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost i zato je potpuno sigurno u ovoj starosnoj dobi koristiti Neborela kremu.

 

anti age krema 50+

Anti age 50+ krema

Oko 50. godine života, koža gubi 20%-40% kolagena. To uzrokuje opuštenu kožu lica, gubitak čvrstoće kože, produbljene i veoma vidljive bore, kao i gubitak sposobnosti zadržavanja vlage u koži. Sve što smo opisivali u prethodnim delovima, a što se odnosilo na znakove starenja kože, u ovoj životnoj dobi je drastično izraženo. 

Takođe, koža postaje tanja, gubi se elastičnost, a bezbrižno sunčanje iz mlađih dana prikazuje posledice u vidu hiperpigmentacije, ili staračkih pega.

Ovaj period je posebno kritičan za kožu žena, jer one obično u ovim godinama “ulaze” u menopauzu, što dodatno utiče na propadanje kože. 

Anti age 50+ krema bi trebalo da spreči formiranje novih bora, ali i da suzbije produbljivanje već formiranih bora. Sastojci koji su poželjni u ovim kremama su: hijaluronska kiselina, alfa hidroksi kiseline, retinol, antioksidansi. Ostali sastojci zavise od specifičnosti same kreme.

Ukoliko preferirate kreme bazirane na prirodnim sastojcima, trebalo bi znati da Neborela sadrži (od inovativnih prirodnih sastojaka): ekstrakt sladića, ekstrakt rodopske haberlee, aktivne sastojke masline, ekstrakt biljke rabarbare, aktivirane amino kiseline, kombinaciju guara i ksantan gume, kombinaciju biopolimera i akacija gume, i naravno, već spomenutu hijaluronsku kiselinu, šea puter, vitamin E i Neodermyl. 

Svi ovi prirodni aktivni sastojci sinergetski utiču na proizvodnju kolagena, povratak vlažnosti i elastičnosti, kao i brisanje tragova hiperpigmentacije. Zvuči kao odlično rešenje za anti age 50+ kremu.

Svest da postoji krema koja bi na prirodan način rešila naše greške iz mlađih dana, u vidu neblagovremene brige o koži, ili bi sprečila dalji tok starenja kože, uliva nadu i pruža sigurnost.

U ovim godinama se preporučuje i upotreba kreme za predeo oko očiju. U ovoj tvrdnji se takođe mogu “pronaći” korisnici Neborela kreme. 

Svoju Neborela kremu možete naručiti jednostavnim klikom na link:  https://neborela.com/.