fbpx
krema za podočnjake

Krema za podočnjake: najefikasniji put za rešenje istih!

Budite se sa velikim podočnjacima, koji tokom dana postaju sve vidljiviji? Najefikasnije rešenje i prva pomoć jeste krema za podočnjake

Verovatno ste pomišljali na brojne opcije za rešavanje ovog problema. Možda ste čak i pokušavali sa upotrebom prirodnih preparata i kućnim lečenjem, ali ništa nije toliko delotvorno kao dugoročno korišćenje adekvatne kreme, koja bi postepeno radila na oktlanjanju problema.

Pred nama su sada mnoga pitanja: koja krema je najefikasnija? Kakvi sastojci treba da čine sadržaj odgovarajuće kreme?

Kako se kreme koriste i koje je njihovo dejstvo na kožu lica? Postoji veliki broj krema i u tome jeste čar, ali možda i nedoumica koju odabrati. Mnogi korisnici koji su se borili sa borama na licu, pa i sa podočnjacima, odabrali su Neborelu. 

Ova krema pomogla im je da smanje sve tragove umora na svom licu. Pogledajte i vi više na linku:

Zašto nastaju podočnjaci?   

Najčešći uzrok je definitivno starenje kože lica. Dakle, čak i ako ste kroz život podvrgavali kožu tretmanima, “zanoseći se” trajnom otklanjanju podočnjaka ili pak, nestajanju istih, neizbežno je pojavljivanje znakova starenja – a to uključuje i podočnjake.

Vremenom, koža prirodno gubi kolagen i postaje sve tanja, tako da će bez obzira na kvalitet vase kože ili dobre navike kojih se pridržavate, vene neizbežno početi da se pokazuju kroz tanku kožu oko očiju. 

Kao što već znamo, izlaganje suncu ubrzava proces razgradnje kolagena, tako da su vaše najbolje “oružje” protiv podočnjaka – disciplinovane i dosledne navike nanošenja kreme za sunčanje, od najranijeg uzrasta, pri svakom izlasku napolje, uz neizostavno nošenje sunčanih naočara, bez obzira na vremenske prilike.

Pa ipak, genetika je najveći indikator kakav kvalitet kože ćemo imati i kako ćemo izgledati kada ostarimo. Recimo, podočnjaci su primetniji kod osoba svetle puti i tanke kože, jer se krv “nakuplja” u kapilarama ispod očiju, te je svaka promena očiglednija na takvoj koži.

Kako se u delovima kože ispod očiju akumulira sve više i više krvi, vaši nežni kapilari počinju da se istežu i naprežu pod teretom, što dovodi do većeg curenja i udruživanja krvi – i na kraju još tamnijih delova ispod očiju.

Sa druge strane, ima osoba kod kojih podočnjaci nisu nužno posledica starenja, sunčanje ili genetike, već su uzrokovani alergijom. Celogodišnje alergije poput onih koje su vezane za prašinu ili plesni, ili  pak sezonske alergije, koje mnogi od nas dožive na proleće, pokreću oslobađanje histamina, koji uzrokuju upalu.

Dakle, krvni sudovi se upale i nabreknu – uključujući i one ispod očiju.

Još jedan od okiadča za pojavu podočnjaka može biti i nesanica.

 

krema za podočnjake sastojci

Krema za podočnjake kao prevencija?

Bez ikakvog dvoumljenja i razmišljanja, potrebno je da naglasimo da je krema za lice najdelotvornije dugoročno rešenje za otklanjanje podočnjaka.

Njene prednosti su razne – od toga da je neinvazivno sredstvo koje daje dugoročne rezultate, do toga da kontinuitet u korišćenju, kao i kvalitet kreme koju odaberete, utiče na zdravlje i lepotu vaše kože.

Neborela krema za lice, uz pomoć kvalitetnih prirodnih sastojaka iz kojih je sačinjena, zasigurno daje dugoročna dejstva. U to se možete uveriti jednostavnim klikom na link: https://neborela.com/. 

Stoga se moramo dobro uputiti u sastojke kreme koji su blagotvorni za otklanjanje podočnjaka, način korišćenja takve kreme, kao i u njena dejstva.

Pored pravilnog nanošenja kreme za oči, sledite i sledeće savete za negu kože očiju:

 • Masirajte željeno područje – nežno masirajte kožu oko očiju, da biste poboljšali cirkulaciju i smanjili “podbulost”.
 • Uklonite šminku sa očiju – izbegavajte odlazak na spavanje dok detaljno ne uklonite šminku sa očiju. Koristite blago sredstvo za uklanjanje šminke, koje nije rizično za zdravlje očiju i kožu oko očiju.
 • Nosite naočare za sunce – posebno koristite modele koji “blokiraju” ultraljubičaste zrake. Ovo će smanjiti rizik od nastanka bora na očima i raka kože na tom delu.
 • Nosite šešir – da biste dodatno zaštitili oči i kapke, nosite šešir.

Poštovanjem ovih navika, delovaćete preventivno, ali procenat uspešnosti je zanemarljiv ukoliko se ignoriše upotreba kreme za podočnjake, kao dela svakodnevne rutine.

Krema NEBORELA izbor je mnogih protiv podočnjaka. Ukoliko i vi želite da se rešite znakova umora sa lica, možete naručiti dve kreme, a treću dobijate gratis.

Do mladalačkog izgleda lica uz pomoć kreme NEBORELA. Iskoristite ponudu i jednu kremu dobijate GRATIS.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Koje sastojke sadrži krema za podočnjake?

Pre nego što krenete u potragu za adekvatnom kremom, bilo bi poželjno da utvrdite vaš tip kože kod dermatologa, te da delate u skladu s tim. Ipak, postoje sastojci koji se smatraju generalno poželjnim i prihvatljivim za sadržaj kreme protiv podočnjaka i bora ispod kapaka. To su:

 • Koenzim K10 – štiti kožu od oštećenja od sunca i smanjuje rizik od bora. Kreme sa ovim sastojkom se brzo upijaju u kožu.
 • Peptidi – oni podstiču proizvodnju kolagena, pa su idealni za oporavak stanjene kože. Peptidi imaju “lift” efekat, koji isteže kožu i poboljšava čvrstinu kože.
 • Ceramidi – poboljšavaju čvrstoću i vlažnost kože. Ceramidi su lipidi (masti) koji čine komponentu kožne “barijere” i omogućavaju koži da zadrži vlagu, istovremeno je štiteći od iritantnih spoljašnih faktora, poput prašine i zagađenja.
 • Niacinamid – ovaj antioksidans deluje tako što posvetljuje i hidrira kožu. Takođe, može smanjiti višak sebuma (supstanca koju proizvode žlezde u koži glave, te on utiče na to da li će koža biti masna, suva ili normalna).
 • Hijaluronska kiselina – poznato je da ona privlači vodu koja hidrira kožu. Takođe, poboljšava elastičnost kože. Ovaj sastojak je nezaobilazan u svakoj kremi čiji je cilj otklanjanje podočnjaka i posvetljivanje tamnih delova kože. Zato, obratite pažnju na Neborela kremu protiv starenja, bora, podočnjaka i hiperpigmentacije. Ova krema vraća koži prirodnu vlažnost i elastičnost u veoma kratkom periodu. Dovoljno je da je nanesete dva puta dnevno u tankom sloju na prethodno očišćenu kožu, a efekti će biti vrlo brzo vidljivi, te će sami pokazati kvalitet. Uostalom, posetite sajt Neborela kreme i uverite se sami u blagotvornost njenih sastojaka i značaj koji ima u tretmanu podočnjaka i tamnih tragova na delovima kože lica na linku https://neborela.com/.
 • Alfa hidroksi kiseline (AHA) – AHA, poput mlečne kiseline (čisti kožu lica), glikolne kiseline (korisna za borbu protiv fleka, mitisera i ožiljaka od bubuljica) i mandelinske kiseline (veoma efikasna u tretiranju akni) mogu lečiti hiperpigmentisanu kožu.
 • Vitamin C – poznat kao delotvoran antioksidans; nudi zaštitu od sunca i posvetljuje kožu.
 • Vitamin E – takođe deluje kao antioksidans, hidrira i umiruje kožu. Stoga nas ne čudi da je upravo on sastojak Neborela kreme. Vitamin E pomaže u sprečavanju starenja, propadanju kože lica i nastanku bora. Sastojci Neborela kreme nisu usmereni na rešavanje samo jednog problema. Naime, posebno formulisana kombinacija prirodnih aktivnih sastojaka, koja čini sadržaj ove kreme, sinergetski deluje tako što podstiče proizvodnju kolagena, vraća koži elastičnost i prirodnu vlažnost, dok u isto vreme posvetljuje tamne tragove na licu, briše tragove hiperpigmentacije i otklanja podočnjake. Udruženim dejstvima njenih sastojaka, tamni podočnjaci će biti ublaženi ili otklonjeni.
 • Vitamin K – ovaj vitamin poboljšava cirkulaciju, a što je najbitnije, deluje na ublažavanje i uklanjanje podočnjaka.
 • Kofein – smanjuje “podbulost” i tamne podočnjake.
 • Retinoidi – mogu smanjiti pojavu bora, ali ih treba koristiti samo uveče. Takođe, mogu iritirati kožu, pa se zato preporučuje upotreba retinoida isključivo u tretiranju podočnjaka i delovima kože lica oko očiju. Oni su najčešći sastojak u specijaizovanim kremama namenjenim borbi protiv podočnjaka.
 • Ferulinska kiselina – ona štiti kožu od štetnih faktora iz okruženja.
 • Kamilica – krema za oči sa ovim sastojkom deluje antiupalno.
 • Shea buter – deluje protivupalno, vraća koži vlažnost i pomaže produkciju kolagena

kako se koristi krema protiv podočnjaka

Kako se koristi krema za podočnjake?

Nakon prethodno navedenih činjenica, zasigurno je jasna nužnost korišćenja kreme za podočnjake. Ona je najbolji put do dugoročnog zdravijeg izgleda kože.

Pitanje koje se nameće kao posledica promišljanja o neophodnosti korišćenja adekvatne kreme je – kako se ona upotrebljava?

Da biste maksimalno iskoristili kremu za oči, sledite ove korake za pravilno nanošenje:

 • Koristite svoj najmanji prst – time ćete omogućiti pravilno nanošenje, jer je dodir tim prstom najnežniji i najprecizniji.
 • Nanesite količinu proizvoda u veličini zrna graška – smatra se da nema efekta ukoliko preterujemo sa velikim količinama kreme koju nanosimo; za najdelotovorniji rezultat, preporučljiva je upravo ova količina kreme. Stoga se i naglašava, kod Neborela kreme za bore i podočnjake, da je dovoljno nanošenje u veoma tankom sloju. Njeni sastojci su prirodni, te brižljivo birani i kombinovani, pa je dovoljan tanak sloj ispod oka, da bi delovala na uklanjanje podočnjaka. 
 • Nežno “tapkajte” prstom kožu ispod očiju u vidu “malih tačkica”, počevši od unutrašnjeg ugla i pomerajući se ka spolja. Izbegavajte nanošenje kreme blizu donjih trepavica, jer možete narušiti zdravlje oka i doprineti iritaciji, ukoliko krema dođe u dodir sa okom.
 • “Utapkajte” proizvod u kožu – to znači da bi trebalo da izbegavate povlačenje kože ili trljanje kreme. Sve te agresivne metode nanošenja, za koje nekad naivno mislimo da će pomoći jer kremu navodno “dublje” nanosimo, doprinose suprotnom efektu. Krema protiv podočnjaka bi, dakle, morala nežno da se nanosi i utapkava lagano u kožu, kako bi dala adekvatan rezultat.
 • Sačekajte najmanje 2 minuta da koža u potpunosti upije kremu. Tek onda možete da nanesete ostatak proizvoda za negu kože, kao i šminku.
 • Pokušajte da ne koristite puno kreme za oči – već smo naglasili da je umerenost u ovom slučaju od ključnog značaja. Koristite kreme samo u meri u kojoj je naznačeno.. Takođe, ne preporučuje se nanošenje kreme za oči na kapke, osim ako uputstva ne kažu da ne dovodi do oštećenja kože ili drugih delova lica.
 • Kremu za oči treba nanositi pre dnevne hidratantne kreme i kreme za sunčanje. Procedura je takva zato što je krema za oči obično “lagana”, a teže formule bi trebalo da se nanose kasnije.

Kada i koliko često bi trebalo nanositi kremu za podočnjake?

Ukoliko ste zabrinuti zbog prevremenog starenja, počnite što ranije možete sa brigom kože oko očiju. Koža na ovom području je izuzetno nežna i tanka, pa je često prva koja pokazuje znake starenja.

Zbog toga ne iznenađuje posledica u vidu nastanka bora, opuštenosti kože i podočnjaka. Da biste ovaj deo kože lica održali zdravim i očuvanim, ozbiljno razmislite o upotrebi kreme za oči. U zavisnosti od formule, kreme za oči mogu zatezati i hidrirati kožu, dok pored toga, leče uobičajene probleme sa kožom.

U mladosti smo često skloni tome da se “zanesemo” i da pomislimo da su kreme za podočnjake i predeo oko očiju namenjenje sredovečnim osobama. 

Nemojte da upadnete u zamku! Prevencija je ključ i garancija zdrave kože.

Koristite kremu za oči čak i ako ste u mlađem životnom dobu. Što ranije počnete da koristite kremu za oči, to ćete duže moći da uživate u njenim efektima. Stoga se držite uputstva o pravilnom nanošenju, obratite pažnju na sastojke koji se preporučuju i na vreme krenite da svakodnevno brinete o svojoj koži. Ulaganje u kožu lica nikad nije bespotrebno ulaganje, a negovana koža će vam vratiti višestruko vaš trud, time što će podočnjaci, znaci starenja i bore biti manje vidljivi. 

Neborela krema ne sadrži sastojke koji bi vas mogli zabrinuti ili sprečiti u nameri da brinete o svojoj koži. Ona je posebna upravo zbog posebno formulisane kombinacije prirodnih aktivnih sastojaka, te ne postoji mogućnost da ćete ugroziti vašu kožu.

Često se zapitamo da li postoji vreme u toku dana koje je “rezervisano” za nanošenje kreme za podočnjake? Ili je naprosto svejedno kada se ona nanosi? Odgovor je jednostavan – krema za oči se može naneti u različito doba dana. Možete naneti kremu za oči u sledećim delovima dana:

 • Ujutru – koristite laganu formulu, jer takva krema može “podneti” šminku na sebi. Takođe, potražite proizvod sa zaštitnim faktorom, kako biste smanjili rizik od nastanka bora.
 • Uveče – kada nanosite kremu za oči uveče, sastojci se mogu upiti u vašu kožu preko noći. Izaberite bogatiju kremu sa hidratantnim sastojcima i bez zaštitnog faktora.
 • Ujutro i uveče – da biste uživali u svim gore navedenim prednostima, koristite kremu za oči oba puta. Trebaće vam dve različite formule, pa imajte ovo na umu prilikom kupovine proizvoda.

Najzad, idealno vreme zavisi od vaših želja i ciljeva. Ali bez obzira na vreme, kremu za oči treba nanositi samo jednom na 12 sati. Nema potrebe za ponovnim nanošenjem istog proizvoda tokom dana ili noći, jer ponavljamo – u ovom slučaju je umerenost od ključnog značaja. Briga o koži lica mora biti kontinuirana, ali umerena.

Preporuka za korišćenje Neborela kreme je dva puta dnevno. Koristite je u pravilnim razmacima, a dejstvo ćete moći da uočite nakon veoma kratkog vremenskog perioda.

Kao kod svakog proizvoda, “poslednju reč” imaju upravo korisnici kreme. Pogledajte na sajtu šta oni kažu o delovanju kreme na uklanjanje podočnjaka i tragova hiperpigmentacije, kao i na smanjivanje vidljivosti bora i usporavanje procesa starenja:  https://neborela.com/.