fbpx
krema sa kolagenom

Najbolja krema sa kolagenom i tajna njenog dejstva

Najbolja krema sa kolagenom uspešno smanjuje bore i poboljšava elastičnost kože. Saznajte kako odabrati pravu kremu za vašu kožu.

Kolagen je osnovni protein koji se nalazi u našem telu i igra ključnu ulogu u održavanju zdravlja i mladolikog izgleda kože. Kako starimo, proizvodnja kolagena se smanjuje, što dovodi do pojave bora i opuštanja kože.

Upravo zato su kreme sa kolagenom postale izuzetno popularne –  zbog svojih potencijalnih benefita u borbi protiv starenja. Ovaj tekst će vam pružiti sveobuhvatan pregled o kremama sa kolagenom, njihovim prednostima, vrstama i načinu korišćenja.

Kratak uvod u značaj kolagena za kožu

 

Kolagen je najzastupljeniji protein u ljudskom telu, čineći oko 30% ukupne proteinske mase. U koži, kolagen čini oko 75% njene suve težine, što pokazuje koliko je ovaj protein ključan za strukturu i izgled kože.

Kolagen pruža koži potrebnu čvrstinu i elastičnost, čineći je otpornom na spoljašnje uticaje i mehanička oštećenja.

U poslednjih nekoliko godina, kreme sa kolagenom su postale sve popularnije zbog njihovih obećavajućih rezultata u borbi protiv starenja jer su jednostavan način kako povećati kolagen u koži. Ove kreme se koriste ne samo za redukciju bora već i za poboljšanje ukupne hidratacije i elastičnosti kože. Sve veći broj kozmetičkih brendova uključuje kolagen u svoje proizvode, a korisnici izveštavaju o vidno poboljšanom izgledu kože

Kolagen je vlaknasti protein koji se prirodno nalazi u telu. On se sastoji od tri polipeptidna lanca koji formiraju trostruku spiralu, što mu daje izuzetnu čvrstinu i elastičnost.

Postoji najmanje 16 različitih tipova kolagena, ali tipovi I, II i III su najzastupljeniji u koži, kostima i hrskavici.

Ovaj protein je ključan za održavanje strukture kože, vezivnog tkiva i mišića. On pruža potporu ćelijama kože, omogućavajući joj da bude čvrsta i elastična. Kolagen takođe pomaže u procesu zaceljivanja rana, čineći kožu otpornijom na povrede.

Smanjenje kolagena sa godinama

 

Kako starimo, prirodna proizvodnja kolagena se smanjuje. Ovaj proces počinje već u srednjim 20-im godinama i nastavlja se tokom života.

Smanjenje kolagena dovodi do pojave prvih znakova starenja, kao što su bore na licu, opuštena koža i gubitak elastičnosti. Faktori kao što su izloženost suncu, pušenje i nezdrava ishrana mogu dodatno ubrzati razgradnju kolagena.

Kreme sa kolagenom su tu da to zaustave.

Prednosti krema sa kolagenom

 

Evo koje su njihove prednosti:

Smanjenje bora

 

Kreme sa kolagenom pomažu u obnavljanju strukture kože, popunjavajući fine linije i bore. Kada se kolagen nanese na kožu, može stimulisati fibroblaste u dermisu, što dovodi do povećane proizvodnje novog kolagena. Ovo rezultira čvršćom, glađom i mlađom kožom.

Brojne studije su pokazale pozitivne efekte krema sa kolagenom na kožu. Na primer, istraživanje objavljeno u “Journal of Cosmetic Dermatology” pokazalo je da su učesnici koji su koristili kreme sa kolagenom primetili značajno smanjenje dubine bora i poboljšanje ukupne teksture kože nakon nekoliko meseci redovne upotrebe. Takođe, studija iz 2014. godine objavljena u “Skin Pharmacology and Physiology” pokazala je da oralni dodaci kolagena mogu poboljšati elastičnost kože.

Hidratacija kože

 

Hidratacija je ključna za zdravlje kože. Hidratirana koža je manje sklona iritacijama, pucanju i borama. Voda pomaže u održavanju kožne barijere, štiteći je od spoljašnjih uticaja i sprečavajući gubitak vlage.

Hijaluronska kiselina je moćan hidratantni sastojak koji može zadržati do 1000 puta svoje težine u vodi. Kreme koje kombinuju kolagen i hijaluronsku kiselinu pružaju dvostruku korist, duboko hidrirajući kožu i istovremeno poboljšavajući njenu strukturu.

Jedna takva krema je i Neborela.

Ona sadrži Neodermyl koji deluje kao kolagen u koži i stimuliše ćelije fibroblasta da stvaraju još ovog proteina, kao i hijaluronsku kiselinu koja hidrira.

Ali to nije sve!

Tu su i biljni sastojci koji deluju na smanjenje pigmentacijskih mrlja i koji zatežu lice.

Više o ovoj kremi saznajte klikom na ovaj link: https://neborela.com/

Povećanje elastičnosti

 

Kolagen je ključan za elastičnost kože. Smanjenje kolagena dovodi do gubitka elastičnosti, što rezultira opuštanjem kože i pojavom bora. Kreme sa kolagenom mogu pomoći u vraćanju elastičnosti, čineći kožu čvršćom i zategnutijom.

Elastin je još jedan važan protein koji, zajedno sa kolagenom, održava elastičnost kože. Kreme koje sadrže elastin pomažu u dodatnom poboljšanju elastičnosti kože. Kombinacija kolagena i elastina pruža optimalne rezultate, čineći kožu čvršćom i mladolikijom

Zaštita od slobodnih radikala

 

Mnoge kreme sa kolagenom sadrže antioksidante kao što su vitamini C i E, koenzim Q10 i ekstrakti zelenog čaja. Ovi sastojci pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala, štiteći kožu od oštećenja i starenja.

Slobodni radikali su nestabilne molekule koje mogu izazvati oštećenja ćelija i ubrzati proces starenja. Antioksidanti pomažu u zaštiti kože od ovih oštećenja, smanjujući upalu i podržavajući zdravlje kože. Kreme sa kolagenom koje sadrže antioksidante ne samo da poboljšavaju strukturu kože već i pružaju zaštitu od spoljašnjih stresora.

Vrste krema sa kolagenom

 

Evo koje sve vrste kolagenskih krema postoje, u skladu sa njihovom ulogom.

Antirid krema sa kolagenom

 

najbolja krema sa kolagenom

 

Koža oko očiju je tanja i sklonija stvaranju bora u poređenju sa ostatkom lica. Antirid kreme sa kolagenom su specijalno formulisane da targetiraju bore oko očiju, smanjuju natečenost i tamne krugove. One sadrže dodatne sastojke kao što su peptidi i ektrakti sladića, koji pomažu u smanjenju bora i vraćanju svežeg izgleda

Hidratantna krema sa kolagenom

 

Hidratantne kreme sa kolagenom su formulisane da pružaju intenzivnu hidrataciju i obnavljaju vlagu u koži. One su idealne za suvu i dehidriranu kožu, obezbeđujući joj neophodne nutrijente i vlagu. Pored kolagena, ove kreme često sadrže hijaluronsku kiselinu, glicerin i prirodna ulja koja dodatno hidriraju i omekšavaju kožu.

Krema sa hijaluronom i kolagenom

 

Ove kreme nude dvostruku korist jer kombinuju duboku hidrataciju hijaluronske kiseline sa obnavljajućim efektima kolagena. Hijaluronska kiselina pomaže u zadržavanju vlage, dok kolagen obnavlja strukturu kože, čineći je čvrstom i elastičnom. Ove kreme su idealne za sve tipove kože,idealne za zrelu i suvu kožu, ali i kao krema u 30-tim, kada tek počinju da se javljaju prvi znaci starenja.

Krema sa kolagenom iz apoteke

 

Kreme sa kolagenom koje se mogu pronaći u apotekama često imaju visoko kvalitetne sastojke i stroge standarde proizvodnje. Ovde se misli na kreme koje prave određene apotekarske ustanove u svojim laboratorijama. Običnog su i neuglednog pakovanja, bez brenda ili nose ime apotekarske ustanove koja je pravi.

Krema sa kolagenom i elastinom

 

Kombinacija kolagena i elastina u kremama pomaže u dodatnom povećanju elastičnosti i čvrstoće kože. Ove kreme su idealne za zrelu kožu koja je izgubila svoju prirodnu elastičnost i čvrstinu. Redovna upotreba ovih krema može značajno poboljšati teksturu kože, čineći je glatkom i zategnutijom.

Kako izabrati pravu kremu sa kolagenom?

 

Prilikom izbora kreme sa kolagenom, važno je uzeti u obzir vaš tip kože i specifične potrebe.

Ako imate suvu kožu, potražite kreme sa dodatnim hidratantnim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina i glicerin. Za masnu kožu, potražite lagane, nekomedogene formule. Uvek  birajte kreme bez mirisa štetnih sastojaka i parabena – birajte prirodnu kozmetiku.

Neodremyl krema kao najbolji izbor

 

Neodremyl je inovativni sastojak koji aktivira proizvodnju kolagena u koži. On stimuliše fibroblaste, ćelije koje proizvode kolagen, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i poboljšanom elastičnošću kože. Neodremyl je takođe poznat po svojoj sposobnosti da smanji dubinu bora i poboljša ukupnu teksturu kože, što ga čini odličnim izborom za one koji žele da poboljšaju izgled svoje kože.

Neodermyl je upravo zato jer stimuliše kožu bolji i efikasniji od samog kolagena u kremi. Osim toga, jako je bitna veličina molekula kolagena u kremi. Preveliki molekuli ne mogu da prodru u kožu, ostaju na površini i ovakva krema je beskorisna. Neodermyl je zato bolja alternativa.

Krema koja sadrži baš sve što vašoj koži treba da izgleda sveže, lepo i uglađeno je Neborela krema.

Ona sadrži Neodermyl, hijaluronsku kiselinu i mnoštvo biljnih aktivnih sastojaka koji su kompatibilni sa kožom. Njeno dejstvo oseti se odmah. Koža je zategnutija, punija, jedrija, a nakon redovne upotrebe moći ćete da vidite njen pun potencijal koji će vas zaprepastiti.

Možete je naručiti klikom na ovaj link: https://neborela.com/

Kako koristiti kremu sa kolagenom?

 

Nanesite kremu sa kolagenom na čistu kožu, nežno masirajući dok se potpuno ne upije.

 

krema sa kolagenom upotreba

 

Preporučuje se nanošenje kreme dva puta dnevno, ujutro i uveče, kako bi se postigli optimalni rezultati. Uvek nanesite kremu nakon umivanja, dok su pore otvorene,  kako bi se poboljšala apsorpcija.

Da biste postigli najbolje rezultate, koristite kremu sa kolagenom kao deo vaše redovne rutine nege kože. Pored kreme sa kolagenom, koristite blagi čistač sa aktivnim sastojcima. Ne zaboravite na zaštitu od sunca – svakodnevno nanošenje kreme sa SPF zaštitom pomaže u sprečavanju daljeg oštećenja kolagena uzrokovanog UV zracima. Takođe, održavajte zdravu ishranu bogatu vitaminom C, koji je ključan za sintezu kolagena.

Najbolja krema sa kolagenom na tržištu

 

Najbolja krema sa kolagenom je ona koja zapravo aktivira vašu kožu da stvara kolagen , kao što to radi Neborela krema.

Neborela krema je poznata po svojoj efikasnosti u aktiviranju proizvodnje kolagena zahvaljujući Neodremylu. Neodremyl je sastojak koji stimuliše fibroblaste, poboljšavajući sintezu kolagena i elastina u koži. Ova krema pruža duboku hidrataciju, smanjuje vidljivost bora i poboljšava ukupnu elastičnost i teksturu kože.

Redovnom upotrebom, možete postići zdravu, mladoliku i hidriranu kožu.

Razmislite o uključivanju ove kreme u vašu svakodnevnu rutinu nege kože kako biste iskoristili sve njene benefite. A kada je Neborela u pitanju, to nije samo borba protiv bora. To je i borba protiv fleka na licu i podočnjaka.

Ne treba da nabavljate 3 različite kreme, kada možete jedim proizvodom da rešavate 3 problema.

Umesto toga, nabavite 3 Neborele, po ceni 2.

Ako popunite formu ispod svojim podacima , za 2 kupljene Neborela kreme, treću dobijete BESPLATNO!

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: