fbpx
kako se rešiti podočnjaka

Kako se rešiti podočnjaka? Otkrijte načine!

Otkrivamo kako se rešiti podočnjaka na brz i lak način. Tretmana je mnogo, ali saznajte koji najbolje deluje i uklanja ih sa vašeg lica.

Užurbani način život ostavlja svoje tragove i tamo gde ne želimo da ih ima. Na našem licu obično upravo u vidu podočnjaka. 

Svi nekada imaju problem sa podočnjacima i to nije ništa čudno.

Neki ih imaju svakodnevno, kod nekih se javljaju samo ponekad, u svakom slučaju svi dobro znamo koliko su neprijatni. Podočnjaci čine da izgledate umorno, iscrpljeno i dodaju godine vašem licu. Ovo svakako svi mi želimo da izbegnemo.

Podočnjaci se javljaju kod svih nas u nekom momentu, bez obzira na starost, liniju ili pol, ipak, najizraženiji su kod žena.  Jedna savremena, moderna žena ne može sebi dozvoliti da joj oni upropaste izgled zato ona stalno traži novo rešenje koje će joj pomoći da se ih se zauvek oslobodi .

To nije uvek lak zadatak, ali na svu sreću postoje efikasni načini da podočnjaci nestanu sa vašeg lica. Oni se mogu rešiti na prirodan i jednostavan način koji je ujedno i najzdravija opcija.

Šta su podočnjaci zapravo?

 

Podočnjaci se najčešće javljaju u obliku tamnih krugova ili kesica ispod vaših očiju.

U većini slučajeva se manifestuju kao pigmentirana područja kože oko očiju.  Često se za ovu pojavu vezuje i naziv “pandine oči”ili “oči rakuna”, jer promena boje kože oko očiju podseća na njihov izgled.

Podočnjaci su drugačiji od jastučića ispod očiju koji se javljaju iz drugih razloga i više podsećaju na otečene oči. Stručnjaci su međutim složni da se često javljaju u kombinaciji sa otečenim kesicama ispod očiju.

Oni obično nisu znak nekog ozbiljnijeg medicinskog stanja, mada u nekim slučajevima mogu biti- najčešće se javljaju kao posledica lošeg načina života, nedostatka sna ili stresa. 

podočnjaci

Kako nastaju podočnjaci?

 

Glavni uzroci nastanka podočnjaka su nedostatak sna i starenje kože. 

Koža ispod očiju je najtanja i najosetljivija na našem licu. Vremenom vaša koža gubi kolagen i elastičnost i postaje sve tanja.

Kapilari postaju vidljivi ispod kože i to najviše u predelu ispod i oko očiju.

Zašto se ovo dešava?

  1. Genetika: Genetski faktori igraju značajnu ulogu u pojavi podočnjaka. U nekim porodicama, predispozicija za tamne krugove ispod očiju se prenosi s generacije na generaciju. Ovi genetski aspekti mogu uključivati karakteristike kao što su dublji položaj očne duplje ili veća pigmentacija kože u tom području, što može učiniti podočnjake izraženijim.
  2. Faktori životnog stila: Nezdrav životni stil, koji uključuje nedostatak sna, prekomerno konzumiranje alkohola, pušenje, i loša ishrana, može doprineti stvaranju podočnjaka. Nedostatak sna i umor čine kožu bledom, čime se ističu tamni krvni sudovi ispod kože, dok nezdrava ishrana i pušenje mogu uticati na kvalitet i teksturu kože.
  3. Oštećenja od sunca: Dugotrajno izlaganje suncu može dovesti do povećane proizvodnje melanina, pigmenta koji koži daje boju. Prekomerna pigmentacija u području oko očiju može uzrokovati ili pogoršati izgled podočnjaka. Zato je zaštita od sunca, uključujući nošenje sunčanih naočara i upotreba krema sa zaštitnim faktorom, ključna za prevenciju tamnih krugova.
  4. Naprezanje očiju: Dugo gledanje u ekrane računara, televizora, ili korišćenje pametnih telefona može uzrokovati naprezanje očiju. Ovo naprezanje može proširiti krvne sudove oko očiju, što dovodi do tamnjenja kože u tom području. Odmor za oči i redovne pauze od ekrana su važni za smanjenje ovog efekta.
  5. Starenje: Starenjem koža postaje tanja i gubi kolagen, što je neophodno za očuvanje njene čvrstoće i elastičnosti. Kako koža stari i postaje prozirnija, krvni sudovi ispod nje postaju vidljiviji, dovodeći do tamnih krugova ispod očiju.
  6. Alergije: Alergijske reakcije mogu uzrokovati podočnjake jer telo oslobađa histamine koji mogu proširiti krvne sudove, čineći ih vidljivijim kroz tanku kožu ispod očiju. Alergije takođe mogu dovesti do svraba i trljanja očiju, što dodatno pogoršava tamne krugove.
  7. Dehidracija: Nedostatak adekvatne hidratacije može uzrokovati da koža ispod očiju izgleda suvo i utonulo, što podočnjake čini izraženijim. Održavanje adekvatne hidratacije je ključno za zdravlje kože i može pomoći u smanjenju vidljivosti podočnjaka

Možemo zaključiti da su podočnjaci česta pojava koja se dešava iz velikog broja razloga koje ne možemo kontrolisati.

Naravno ima onih uzročnika na koje možemo obratiti pažnju i na neki način sprečiti pojavu podočnjaka.

Zato vodite računa o svom licu na vreme.

Koristite kvalitetne prirodne kreme koje vam mogu pomoći da kožu održite elastičnom, hidriranom i koje poboljšavaju proizvodnju kolagena. 

Takva krema je i Neborela krema koja ima veliki broj zadovoljnih korisnika koji svedoče o sjajnim rezultatima koje ova krema pruža.

Elastičnija, zategnutija i podmlađena koža njen su zaštitni znak po iskustvima mnogih koje su je isprobali. Isprobajte i vi i rešite se podočnjaka. Više o kremi možete saznati klikom na ovaj link: https://neborela.com/

Ovo je jedan od jednostavnijih i dopstupnijih načina kako ukloniti podočnjake.

A dobro je znati i ovo…

Kako sprečiti podočnjake

 

Daćemo vam nekoliko smernica koje deluju kao dobra preventiva za pojavu podočnjaka:

  • Pijte dovoljno tečnosti. Kako biste sprečili propadanje kože ispod očiju i izraženiju pojavu podočnjaka važno je da kontrolišete unos vode. Vodite računa, jer ni previše vode nije dobra opcija. Takvo stanje dovodi do nakupljanja tečnosti u kesicama ispod oka i one postaju izraženije. Dva litra tečnosti dnevno je sasvim dobar izbor. Naravno količina potrebnog unosa vode zavisi od vaše konstitucije i toga koliko ste aktivni u toku dana.  Trudite se da i vi i vaša koža budete pravilno hidrirani.
  • Zaštitite kožu ispod očiju od sunca naočarima za sunce ili kremom sa zaštitnim faktorom. Veoma je važno da predupredite štetu koja može nastati preteranom proizvodnjom melanina ili oštećenjem kože usled preteranog izlaganja suncu bez zaštite.
  • Izbegavajte alkohol i cigarete, jer će vaša koža i te kako patiti zbog vaših loših navika, a kao što znate prvo ćete promene primetiti u vidu tamnih krugova – podočnjaka.
  • Spavajte dovoljno. Bez obzira koliko imate obaveza i koliko ste zauzeti u toku dana, san je jako važan i vaša lepota bukvalno zavisi od njega. Ukoliko ne želite da se nedostatak sna prikaže u obliku podočnjaka ujutru, spavajte između 6 i 8 sati dnevno. Toliko vremena potrebno je vašim ćelijama da se obnove, a vaše lice zablista.
  • Koristite hladne obloge dva puta dnevno. Hladne obloge su odlična stvar za prevenciju podočnjaka. Jednostavno ujutru i uveče po deset minuta na očima držite tupfere natopljene hladnim čajem ili ako imate masku za lice još bolje. Obavezno je držite u frižideru i dva puta dnevno koristite je kao prevenciju za podočnjake.
  • Smanjite nivo stresa u organizmu tako što ćete makar pola sata dnevno posvetiti sebi. Uživajte u aromatičnoj kupki sa lavandom ili prošetajte u prirodi. Šta god vas opušta i čini srećnim dozvoljeno je. Na taj način smanjićete nivo stresa i hormona koji se tada luče.
  • Pravilno skidanje šminke: Održavanje čistoće kože, posebno u području oko očiju, je važno za njeno zdravlje. Ostaci šminke mogu dovesti do iritacije i zapušenja pora, što može pogoršati izgled podočnjaka. Nežno skidanje šminke i redovna hidratacija pomažu u očuvanju zdravlja i svežine kože

Kako se rešiti podočnjaka?

 

Osim prevencije, naravno važno je da se rešite podočnjaka koje već imate.

kako ukloniti podočnjake

Zato vam otkrivamo nekoliko efikasnih tretmana koji vam mogu pomoći. Osim metoda za uklanjanje podočnjaka koje ćemo vam spomenuti, postoje i invazivne, hirurške intervencije koje služe za uklanjanje podočnjaka.

Ipak, mi smo više za zdraviju i bezbolniju varijantu uvek kada je to moguće. Lekari takođe, hirurške intervencije i invazivne metode za uklanjanje podočnjaka preporučuju samo u krajnjem slučaju.

Krenućemo od onih najjednostavnijih metoda koje daju dobre rezultate.

Krema za podočnjake

 

Krema se pokazala kao najbolje i najzdravije rešenje za problem sa podočnjacima.

Treba prepoznati razliku u odabiru krema za podočnjake. One koje su pune hemijskih sastojaka na duže staze obično donose više štete nego koristi. Prirodne kreme sa adekvatnim sastojcima ističu se kao najbolja opcija, a svakako i najsigurnija.

Kreme za podočnjake trebalo bi da sadrže sastojke koji podstiču proizvodnju kolagena, utiču na elastičnost i hidrataciju kože i štite kožu od oštećenja. 

Neodermyl je još jedan sastojak koji je izuzetno popularan i često se nalazi u kozmetičkim preparatima koji su namenjeni podmlađivanju.  On deluje poput kolagena i ispunjava bore, kožu čini vitalnom i elastičnom i dobar je čak i za poboljšanje tena, odnosno posvetljivanje podočnjaka.

Klinička studija iz Amerike u kojoj je učestvovalo 20 ljudi starosti od oko 60 godina, kao i online istraživanje sa 500 učesnika pokazalo je u 97,5 % slučajeva visoku efikasnost krema sa neodermyl sastojkom.

Osim što je visoka stopa uspešnosti kod problema sa podočnjacima skoro 100 % ispitanika odgovorilo je da je nakon korišćenja koža vidno zategnutija, a bore manje vidljive. Blage, prirodne kreme za podočnjake sa ovako moćnim sastojcima svakako su vaš najbolji izbor.

Neborela je krema koja se uklapa u ove opise. Sadrži obilje biljnih aktivnih sastojaka, hijauronsku kiselinu i neodermyl. 

O kojim se sastojcima radi i kako deluju, saznajte klikom na ovaj link:https://neborela.com/

Pored krema trebalo bi da koristite i hladne obloge i maske za lice sa vitaminom C koje su se u kombinaciji sa kremom pokazale kao odlično rešenje.

Podočnjaci mogu nestati sa vašeg lica vraćajući vam osmeh i dobro raspoloženje sa nekom od ovih opcija.

Iskoristite vitamin E da se rešite podočnjaka

 

Kako se rešiti podočnjaka uz pomoć vitamina E?

Vitamin E je snažan antioksidant koji potpomaže regeneraciju kože. On ujedno štiti kožu od oštećenja koja mogu uzrokovati slobodni radikali kao što su mnogi znakovi starenja poput tanke kože i pojave podočnjaka i bora.

Vitamin E možete koristiti u kapsulama,tako što ćete ga direktno nanositi na kožu ispod očiju. Jednostavno iscedite ulje iz kapsule i utrljajte ga u kožu ispod očiju. Ukoliko koristite kapsule sa prahom, prah kapsule pomešajte sa nekim uljem poput kokosovog ili maslinovog ulja i nanesite mešavinu na deo ispod i oko očiju.

Ipak, uvek je bolja opcija da pronađete kremu koja sadrži dovoljno vitamina E, ali i druge sastojke koji su značajni u borbi sa podočnjacima.

Prema studiji rađenoj u Japanu koja se bavila proučavanjem efekta kombinacije vitamina E, Vitamina C i retinola u borbi sa podočnjacima ova kombinacija uspešno je smanjila podočnjake, čak i bore kod 47 % ispitanika.

Hijaluronska kiselina

 

Stručnjaci iz oblasti dermatologije slažu se da hijaluronska kiselina hidrira i regeneriše epitel kože.

Ona efikasno sprečava starenje i propadanje kože. Takođe, odlično se pokazala i u posvetljivanju kože, stoga je odlična za korišćenje u svrhu uklanjanja podočnjaka.

Danas postoje razni tretmani sa hijaluronskom kiselinom, ali ono što se uglavnom preporučuje jeste da nabavite kremu za topikalnu primenu koja sadrži visoku koncentraciju hijaluronske kiseline.

Dobar izbor takve kreme je i Neborela krema koja sadrži sasvim dobru koncentraciju hijaluronske kiseline i vitamin E.

Kako ukloniti podočnjake prirodnim putem

 

Postoje i oni domaći tretmani koje možete sami napraviti.

  1. Vežbe joge za lice: Ove vežbe su dizajnirane da poboljšaju cirkulaciju i opuste mišiće oko očiju, smanjujući tako izgled podočnjaka. Jedna od popularnih vežbi uključuje lagano pritiskanje srednjih prstiju između obrva dok se istovremeno vrši lagani pritisak na spoljne uglove očiju kažiprstom.
  2. Kriške krastavca: Poznate po svojim hladnim i umirujućim svojstvima, kriške krastavca se stavljaju na zatvorene kapke. Krastavac sadrži antioksidante i može smanjiti nadutost i osvežiti područje oko očiju. Preporučuje se da se ostave na očima 10-15 minuta.
  3. Kesice čaja: Čaj, posebno zeleni ili crni, bogat je kofeinom i antioksidantima koji mogu pomoći u smanjenju otoka i tamnih krugova. Koriste se ohlađene kesice čaja koje se postavljaju na oči na 10-20 minuta.
  4. Ružina voda: Deluje kao prirodni tonik i umiruje kožu, pomažući u smanjenju tamnih krugova i nadutosti. Ružina voda se može koristiti kao obloga – natopite pamučne jastučiće i nežno ih stavite na oči.
  5. Slatko bademovo ulje: Bogato vitaminom E, bademovo ulje može pomoći u osvetljavanju kože i smanjenju tamnih krugova. Nekoliko kapi ulja se nežno umasira u područje ispod očiju pre spavanja.
  6. Sok od krompira: Krompir sadrži enzime koji pomažu u osvetljavanju kože. Sok od sirovog krompira se može koristiti kao obloga, nanoseći ga na pamučne jastučiće i stavljajući na oči na oko 10 minuta.
  7. Maska za lice sa paradajzom: Likopen iz paradajza uspešno smanjuje tamne kolutove oko očiju, čini kožu elastičnijom i mekšom.  Kako biste iskoristili sve blagodeti likopena za vaše podočnjake napravite jednostavnu masku za lice sa paradajzom.

Pomešajte jednaku količinu soka od paradajza i soka od limuna i uz pomoć tupfera nanesite masku na lice. Naročito koncentrišite masku na delove oko očiju, odnosno one delove gde su podočnjaci izraženi. Opciono, možete natopiti sva tupfera i direktno staviti na deo ispod očiju. Ostavite masku na licu nekih petnaestak minuta, a zatim operite lice mlakom vodom.

Ovu masku možete koristiti dva puta dnevno.

Kako se rešiti podočnjaka kozmetičkim tretmanima

 

Kozmetički i medicinski tretmani protiv podočnjaka nude širok spektar opcija za one koji hoće rezultat sad i odmah. No, imajte na umu da ovi tretmani dosta koštaju, ali rezultati nisu trajni.

  • Laserska terapija: Ovaj medicinski postupak cilja tamne mrlje i poboljšava teksturu kože korišćenjem koncentrisane svetlosti. Laserska terapija može biti efikasna u smanjenju hiperpigmentacije i ujednačavanju tena kože oko očiju.
  • Injekcije hijaluronske kiseline: Ove injekcije služe za popunjavanje područja ispod očiju, čime se smanjuje vidljivost podočnjaka. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja pomaže u hidrataciji i volumizaciji kože, ali nije uvek rešenje – posebno ne kada su u pitanju naduti podočnjaci.
  • Operacija podočnjaka, poznata i kao blefaroplastika, je hirurški postupak koji se koristi za uklanjanje viška kože, masti i eventualno mišića sa gornjih i/ili donjih kapaka. Cilj ovog zahvata je poboljšanje izgleda podočnjaka, smanjenje natečenosti i stvaranje svežijeg i odmornijeg izgleda lica. Blefaroplastika može efikasno rešiti probleme kao što su “kesice” ispod očiju, opuštena ili naborana koža oko kapaka, kao i poboljšati vidno polje kod osoba sa veoma opuštenim gornjim kapcima. Ovaj zahvat se obavlja pod lokalnom ili opštom anestezijom, a oporavak obično traje nekoliko nedelja.

Pre odlučivanja za bilo koji od ovih tretmana, važno je konsultovati se sa dermatologom ili kozmetičkim stručnjakom ili hirurgom. Stručnjaci mogu proceniti individualne potrebe i karakteristike kože, obezbeđujući prilagođen pristup tretmanu.

Ipak, kada sve saberete i oduzmete – nije li najjjednostavnije na vreme i redovno koristiti kremu za podočnjake?

Prirodne kreme možete koristiti koliko god želite. One su lagane i ne mogu vam naškoditi. Osim toga, kontinuirana nega kremom i povremene korekcije jednostavno nisu isto. Ono što radite svaki dan, kao što to može biti slučaj sa kremom, dugoročno daje bolje rezultate.

Podočnjaci više neće biti vaša briga!

Naručite odmah danas svoju kremu NEBORELA i rešite se vidljivih podočnjaka oko očiju.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: