fbpx
kako se rešiti podočnjaka

Šta su i kako se rešiti podočnjaka?

Otkrivamo kako se rešiti podočnjaka na brz i lak način. Tretmana je mnogo, ali saznajte koji najbolje deluje i uklanja ih sa vašeg lica.

Užurbani način život ostavlja svoje tragove i tamo gde ne želimo da ih ima. Na našem licu obično upravo u vidu podočnjaka. 

Svi nekada imaju problem sa podočnjacima i to nije ništa čudno. 

Neki ih imaju svakodnevno, kod nekih se javljaju samo ponekad, u svakom slučaju svi dobro znamo koliko su neprijatni. Podočnjaci čine da izgledate umorno, iscrpljeno i dodaju godine vašem licu. Ovo svakako svi mi želimo da izbegnemo.  

Podočnjaci se javljaju kod svih nas u nekom momentu, bez obzira na starost, liniju ili pol, ipak, najizraženiji su kod žena. 

Jedna savremena, moderna žena ne može sebi dozvoliti da joj podočnjaci upropaste izgled zato ona stalno traži novo rešenje koje će joj pomoći da se zauvek oslobodi podočnjaka. 

To nije uvek lak zadatak, ali na svu sreću postoje efikasni načini da podočnjaci nestanu sa vašeg lica. Podočnjaci se mogu rešiti na prirodan i jednostavan način koji je ujedno i najzdravija opcija. Baš na takav prirodan način podočnjaci su postali prošlost za Taru koja je uspela da ih se reši sa samo jednim proizvodom. 

Ona je otkrila savršen proizvod sa kojim podočnjaci nestaju baš kao i ostale nepravilnosti na vašem licu. I to na potpuno prirodan i jednostavan način. Njen tajni recept jeste Neborela krema. 

Više o ovoj čudesnoj kremi saznajte na linku: https://neborela.com/

Šta su podočnjaci?

Podočnjaci se najčešće javljaju u obliku tamnih krugova ili kesica ispod vaših očiju. Kako god podočnjaci ispod očiju primetni su i kvare vaš izgled i raspoloženje.

U većini slučajeva podočnjaci se manifestuju kao pigmentirana područja kože oko očiju.  Često se za ovu pojavu vezuje i naziv “pandine oči”ili “oči rakuna”, jer promena boje kože oko očiju podseća na oči pande i rakuna. 

Podočnjaci su drugačiji od jastučića ispod očiju koji se javljaju iz drugih razloga i više podsećaju na otečene oči. Stručnjaci su međutim složni, da se podočnjaci često javljaju u kombinaciji sa otečenim kesicama ispod očiju. 

Podočnjaci obično nisu znak nekog ozbiljnijeg medicinskog stanja, mada u nekim slučajevima mogu biti, najčešće se javljaju kao posledica lošeg načina života, nedostatka sna ili stresa. 

U svakom slučaju oni čine da izgledate umornije i starije nego što to zaista jeste, a ponekad može biti pravi izazov osloboditi ih se. 

podočnjaci

Kako nastaju podočnjaci?

Glavni uzroci nastanka podočnjaka su nedostatak sna i starenje kože. 

Koža ispod očiju je najtanja i najosetljivija na našem licu. Vremenom vaša koža gubi kolagen i elastičnost i postaje sve tanja. 

Kapilari postaju vidljivi ispod kože i to najviše u predelu ispod i oko očiju. Genetika igra veoma veliku ulogu, ali nju nažalost ne možemo da promenimo. U nekim slučajevima podočnjaci i kesice ispod očiju mogu biti i znak da imate neki problem sa zdravljem. 

Iako, se to retko događa hronični, otečeni podočnjaci mogu ukazivati na problem sa bubrezima, štitnom žlezdom ili anemijom. 

Ipak, oni su najčešće rezultat insomnije, umora, stresa i starenja. 

Koža prirodno gubi kolagen i postaje tanja i neminovno je da će podočnjaci postati vidljivi na vašem licu kad tad. 

Takođe, vremenom mišići na licu počinju da propadaju jer gube masnoću. 

Tako naši podočnjaci i jastučići ispod očiju bivaju vidljiviji vremenom. Dehidratacija je još jedan faktor koji utiče na čestu pojavu podočnjaka. Gubitak vode izazvan je uglavnom lošim životnim navikama. 

Vaše burne noći u kombinaciji sa alkoholom dovode do dehidratacije, koja postaje jasno vidljiva ispod vaših očiju. 

Ukoliko dođe do dehidratacije koža se smanjuje, postaje tanja, a pigmentacija je veća baš ispod očiju. 

Pijte dovoljno tečnosti i izbacite alkohol iz svog života. 

Izlaganje suncu je još jedan od uzroka pojave izraženih podočnjaka. Koža ispod očiju je najtanja na celom telu pa su na njoj i znakovi oštećenja od sunca najizraženiji.

Izloženost ovog područja sunčevim zracima dovodi do širenja krvnih sudova ispod očiju koji postaju vidljiviji ispod tanke kože stvarajući podočnjake. 

Takođe, izloženost suncu podstiče veću proizvodnju melanina koji zatamnjuje područja koja su dugo izložena suncu. Delovi ispod oka su najosetljiviji na sunce i tako dolazi do zatamnjenja i pojave podočnjaka. 

Ne možete pobeći od sunca, a i ne preporučuje se, ali možete zaštititi kožu ispod očiju sunčanim naočarima ili kremom sa zaštitnim faktorom. 

Možemo zaključiti da su podočnjaci česta pojava koja se dešava iz velikog broja razloga koje ne možemo kontrolisati. 

Naravno ima onih uzročnika na koje možemo obratiti pažnju i na neki način sprečiti pojavu podočnjaka, ali neminovno je da ćemo se u nekom periodu života suočiti sa pojavom istih. 

Zato vodite računa o svom licu na vreme. 

Koristite kvalitetne prirodne kreme koje vam mogu pomoći da kožu održite elastičnom, hidriranom i koje poboljšavaju proizvodnju kolagena. 

Takva krema je i Neborela krema koja ima veliki broj zadovoljnih korisnika koji svedoče o sjajnim rezultatima koje ova krema pruža.

Elastičnija, zategnutija i podmlađena koža njen su zaštitni znak po iskustvima mnogih koje su je isprobale. 

Kako ukloniti podočnjake: preventiva

Kao što smo napomenuli, ne možemo uticati na genetiku ili određene bolesti bez pomoći stručnog lica, ali podočnjake nastale iz drugih razloga možemo pokušati da izbegnemo. 

Daćemo vam nekoliko smernica koje deluju kao dobra preventiva za pojavu podočnjaka:

  • Pijte dovoljno tečnosti. Kako biste sprečili propadanje kože ispod očiju i izraženiju pojavu podočnjaka važno je da kontrolišete unos vode. Vodite računa, jer ni previše vode nije dobra opcija. 

Takvo stanje dovodi do nakupljanja tečnosti u kesicama ispod oka i one postaju izraženije. Dva litra tečnosti dnevno je sasvim dobar izbor. Naravno količina potrebnog unosa vode zavisi od vaše konstitucije i toga koliko ste aktivni u toku dana.  Trudite se da i vi i vaša koža budete pravilno hidrirani. 

  • Zaštitite kožu ispod očiju od sunca naočarima za sunce ili kremom sa zaštitnim faktorom. Veoma je važno da predupredite štetu koja može nastati preteranom proizvodnjom melanina ili oštećenjem kože usled preteranog izlaganja suncu bez zaštite. 
  • Izbegavajte alkohol i cigarete, jer će vaša koža i te kako patiti zbog vaših loših navika, a kao što znate prvo ćete promene primetiti u vidu tamnih krugova – podočnjaka. 
  • Spavajte dovoljno. Bez obzira koliko imate obaveza i koliko ste zauzeti u toku dana, san je jako važan i vaša lepota bukvalno zavisi od njega. Ukoliko ne želite da se nedostatak sna prikaže u obliku podočnjaka ujutru, spavajte između 6 i 8 sati dnevno. Toliko vremena potrebno je vašim ćelijama da se obnove, a vaše lice zablista. 
  • Koristite hladne obloge dva puta dnevno. Hladne obloge su odlična stvar za prevenciju podočnjaka. Jednostavno ujutru i uveče po deset minuta na očima držite tupfere natopljene hladnim čajem ili ako imate masku za lice još bolje. Obavezno je držite u frižideru i dva puta dnevno koristite je kao prevenciju za podočnjake. 
  • Smanjite nivo stresa u organizmu tako što ćete makar pola sata dnevno posvetiti sebi. Uživajte u aromatičnoj kupki sa lavandom ili prošetajte u prirodi. Šta god vas opušta i čini srećnim dozvoljeno je. Na taj način smanjićete nivo stresa i hormona koji se tada luče. 

Iako je neminovno da ćete nekada u životu morati da se uhvatite u koštac sa podočnjacima, ove preventivne metode mogu vam pomoći da to vreme produžite, ali i da podočnjaci kada se pojave budu manje intenzivni i izraženi. 

kako ukloniti podočnjake

Kako se rešiti podočnjaka?

Osim prevencije, naravno važno je da se rešite podočnjaka koje već imate. 

Zato vam otkrivamo nekoliko efikasnih tretmana koji vam mogu pomoći. Osim metoda za uklanjanje podočnjaka koje ćemo vam spomenuti, postoje i invazivne, hirurške intervencije koje služe za uklanjanje podočnjaka.

Ipak, mi smo više za zdraviju i bezbolniju varijantu uvek kada je to moguće. Lekari takođe, hirurške intervencije i invazivne metode za uklanjanje podočnjaka preporučuju samo u krajnjem slučaju. 

Krenućemo od onih najjednostavnijih metoda koje daju dobre rezultate kod onih koji nemaju hronične probleme sa podočnjacima. 

Krema za podočnjake 

Krema se pokazala kao najbolje i najzdravije rešenje za problem sa podočnjacima.

Treba prepoznati razliku u odabiru krema za podočnjake. One koje su pune hemijskih sastojaka na duže staze obično donose više štete nego koristi. Prirodne kreme sa adekvatnim sastojcima ističu se kao najbolja opcija, a svakako i najsigurnija. 

Kreme za podočnjake trebalo bi da sadrže sastojke koji podstiču proizvodnju kolagena, utiču na elastičnost i hidrataciju kože i štite kožu od oštećenja. 

Neodermyl je još jedan sastojak koji je izuzetno popularan i često se nalazi u kozmetičkim preparatima koji su namenjeni podmlađivanju. 

On deluje poput kolagena i ispunjava bore, kožu čini vitalnom i elastičnom i dobar je čak i za poboljšanje tena, odnosno posvetljivanje podočnjaka. 

Klinička studija iz Amerike u kojoj je učestvovalo 20 ljudi starosti od oko 60 godina, kao i online istraživanje sa 500 učesnika pokazalo je u 97,5 % slučajeva visoku efikasnost krema sa neodermyl sastojkom. 

Osim što je visoka stopa uspešnosti kod problema sa podočnjacima skoro 100 % ispitanika odgovorilo je da je nakon korišćenja koža vidno zategnutija, a bore manje vidljive. Blage, prirodne kreme za podočnjake sa ovako moćnim sastojcima svakako su vaš najbolji izbor. 

Pored krema trebalo bi da koristite i hladne obloge i maske za lice sa vitaminom C koje su se u kombinaciji sa kremom pokazale kao odlično rešenje. 

Podočnjaci mogu nestati sa vašeg lica vraćajući vam osmeh i dobro raspoloženje sa nekom od ovih opcija. 

Iskoristite vitamin E da se rešite podočnjaka

Kako se rešiti podočnjaka uz pomoć vitamina E? Evo kako!

Vitamin E je snažan antioksidant koji potpomaže regeneraciju kože. On ujedno štiti kožu od oštećenja koja mogu uzrokovati slobodni radikali kao što su mnogi znakovi starenja poput tanke kože i pojave podočnjaka i bora. 

Vitamin E možete koristiti u kapsulama. Tako što ćete ga direktno nanositi na kožu ispod očiju. Jednostavno iscedite ulje iz kapsule i utrljajte ga u kožu ispod očiju. Ukoliko koristite kapsule sa prahom, prah kapsule pomešajte sa nekim uljem poput kokosovog ili maslinovog ulja i nanesite mešavinu na deo ispod i oko očiju. 

Ipak, uvek je bolja opcija da pronađete kremu koja sadrži dovoljno vitamina E, ali i druge sastojke koji su značajni u borbi sa podočnjacima. 

Prema studiji rađenoj u Japanu koja se bavila proučavanjem efekta kombinacije vitamina E, Vitamina C i retinola u borbi sa podočnjacima ova kombinacija uspešno je smanjila podočnjake, čak i bore kod 47 % ispitanika.

Dermatolozi koji su radili ovo istraživanje T. Mitsuishi , T. Shimoda, Y. Mitsui, Y. Kuriyama, S. Kawana zadovoljni su rezultatima. 

Hijaluronska kiselina

Stručnjaci iz oblasti dermatologije slažu se da hijaluronska kiselina hidrira i regeneriše epitel kože. 

Ona efikasno sprečava starenje i propadanje kože. Takođe, odlično se pokazala i u posvetljivanju kože, stoga je odlična za korišćenje u svrhu uklanjanja podočnjaka. 

Danas postoje razni tretmani sa hijaluronskom kiselinom, ali ono što se uglavnom preporučuje jeste da nabavite kremu za topikalnu primenu koja sadrži visoku koncentraciju hijaluronske kiseline. 

Dobar izbor takve kreme je i Neborela krema koja sadrži sasvim dobru koncentraciju hijaluronske kiseline i vitamin E. 

Neborela kremu možete poručiti na linku: https://neborela.com/

U kombinaciji sa još nekim sastojcima poput retinola i vitamina C krema sa hijaluronskom kiselinom daće vam odlične rezultate u borbi sa podočnjacima. 

Maska za lice sa paradajzom

Likopen iz paradajza uspešno smanjuje tamne kolutove oko očiju, čini kožu elastičnijom i mekšom. 

Kako biste iskoristili sve blagodeti likopena za vaše podočnjake napravite jednostavnu masku za lice sa paradajzom. 

Pomešajte jednaku količinu soka od paradajza i soka od limuna i uz pomoć tupfera nanesite masku na lice. 

Naročito koncentrišite masku na delove oko očiju, odnosno one delove gde su podočnjaci izraženi. Opciono, možete natopiti sva tupfera i direktno staviti na deo ispod očiju. Ostavite masku na licu nekih petnaestak minuta, a zatim operite lice mlakom vodom. 

Ovu masku možete koristiti dva puta dnevno. 

Ne morate da brinete o tome da li će vam se sutra pojaviti podočnjaci na licu ili neće, ako na vreme nabavite sebi kremu za podočnjake. 

Prirodne kreme možete koristiti koliko god želite. One su lagane i ne mogu vam naškoditi. Uz kremu uvek kombinujte i neku prirodnu metodu za uklanjanje podočnjaka poput maske. 

Podočnjaci više neće biti vaša briga!

Naručite odmah danas svoju kremu NEBORELA i rešite se vidljivih podočnjaka oko očiju.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: