fbpx
marionetske bore

Zbogom marionetske bore! Ovo su efikasni trikovi protiv njih!

Marionetske bore nisu nepobedive! Otkrijte zašto se javljaju, kako ih sprečiti i kako da im zauvek kažete zbogom.

Jeste li ikada primetili da vaš odraz u ogledalu izgleda tužnije ili umornije nego što se osećate? Moguće je da su marionetske bore krivci za to. Ove suptilne, ali primetne linije koje se spuštaju od uglova vaših usana prema bradi mogu značajno uticati na vaš izgled i samopouzdanje. Ali, ne brinite – postoji mnogo načina da ih tretirate i sprečite!

Bez obzira da li ste već primetili marionetske bore na svom licu ili želite da ih sprečite, ovde ćete pronaći korisne savete i informacije.

Šta su marionetske bore?

 

Marionetske bore su nazvane po marionetama, lutkama koje imaju linije oko usta kako bi im omogućile pokretanje vilice. Ove bore se obično pojavljuju s godinama zbog opuštanja kože i gubitka kolagena i elastina. One formiraju vertikalne linije koje se protežu od uglova usana prema dole, što može stvoriti utisak tužnog ili umornog izraza lica.

 

marionetske bore oko usana

 

Dakle, one su, pored nazolabijalnih bora i pušačkih bar-code linija, još jedan vid bora oko usana.

Vizuelno, marionetske bore izgledaju kao dve duboke linije koje “režu” lice od uglova usana do brade. Njihova dubina i izraženost mogu varirati, ali su često vrlo primetne i mogu uticati na celokupan izgled lica.

Uzroci nastanka marionetskih bora

 

A šta izaziva nastanak ovih bora?  Evo odgovora.

Starenje

 

Jedan od glavnih uzroka marionetskih bora je prirodni proces starenja. S godinama, koža gubi kolagen i elastin, proteine odgovorne za njenu elastičnost i čvrstinu. Ovaj gubitak uzrokuje opuštanje kože, što dovodi do formiranja bora, uključujući i marionetske bore.

Genetika

 

Genetika igra značajnu ulogu u tome kako i kada se bore pojavljuju. Ako su vaši roditelji ili bake i deke imali marionetske bore, verovatno ćete ih i vi imati.

Ekspresivni izrazi lica

 

Česti izrazi lica, kao što su smeškanje, mrštenje ili grimase, mogu doprineti formiranju bora. Mišići lica stalno rade, što s vremenom može uzrokovati pojavu trajnih linija.

Štetni faktori iz okoline

 

Ekološki faktori kao što su UV zraci, pušenje i zagađenje takođe ubrzavaju starenje kože. Izloženost suncu bez adekvatne zaštite može oštetiti kolagen u koži, dok pušenje smanjuje dotok kiseonika do kože, čineći je manje elastičnom.

Kako uticati na faktore nastanka marionetskih bora?

 

Ne neke faktore je lakše uticati, na neke teže. Svakako, ako ste skloni pojavi bora ili znate da imate genetske predispozicije za njihov nastanak – najbolje je da delujete na vreme i sprečite da se pojave.

To ne znači da treba da ukočite lice ili da očajavate zbog genetike. To, pre svega, znači upotrebu odgovarajuće kreme za lice koja će ojačati kožu i učiniti je čvršćom i otpornijom i tako sprečiti nastanak marionetskih bora.

Idealna krema, bez obzira na to u kojoj ste dobi i da li ste muškarac ili žena, jeste – Neborela krema. Ovaj proizvod je jedinstvena formula na biljnoj bazi, uz dodatak hijalurona koji daje volumen koži i Neodermyla koji  jača kolagenske veze i čini kožu jačom i otpornijom.

Da sve bude još bolje, ova krema pomaže i u uklanjanju drugih znakova starenja kao što su fleke i podočnjaci, a sve to bez štetnih sastojaka i na prirodnoj osnovi.

Pogledajte više o ovoj kremi na ovom linku: https://neborela.com/

A evo kako još možete pobediti marionete…

Kozmetički tretmani protiv marionetskih bora

 

Kozmetički tretmani mogu biti rešenje za marionetske bore koje možda tražite.

Hijaluronski fileri

 

Hijaluronski fileri su popularan izbor za popunjavanje marionetskih bora. Oni se ubrizgavaju direktno u bore, popunjavajući ih i vraćajući koži volumen. Rezultati su obično odmah vidljivi i traju nekoliko meseci.

Kako funkcionišu?

Hijaluronski fileri se ubrizgavaju u bore kako bi ih popunili i vratili volumen koži. Hijaluronska kiselina privlači vodu, što dodatno hidrira i zateže kožu.

Prednosti i mane

Prednosti uključuju trenutne rezultate i minimalno vreme oporavka. Mane su mogućnost otoka i modrica na mestu ubrizgavanja, kao i relativno visoka cena tretmana.

Rezultati i trajanje

Rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana i mogu trajati od šest meseci do godinu dana, zavisno od tipa filera i individualnih karakteristika kože.

Neuromodulatori (Botox, Dysport)

 

Neuromodulatori, kao što su Botox i Dysport, deluju tako što opuštaju mišiće lica koji uzrokuju bore. Ovi tretmani su posebno efikasni za bore uzrokovane mišićnim pokretima. Međutim, mnogo su efikasniji u gornjoj regiji lica, recimo za bore na čelu i između obrva. Za bore oko usana često ne daju zadovoljavajuće rezultate.

Mehanizam delovanja

Botox i Dysport deluju tako što blokiraju nervne signale mišićima, sprečavajući ih da se kontrahuju. Ovo opuštanje mišića smanjuje vidljivost bora.

Prednosti i mane

Prednosti uključuju efikasnost u smanjenju bora uzrokovanih mišićnim pokretima i kratko vreme oporavka. Mane su privremeni rezultati koji traju nekoliko meseci i mogućnost nuspojava poput slabosti mišića ili asimetrije lica.

Rezultati i trajanje

Rezultati se obično vide nekoliko dana nakon tretmana i traju od tri do šest meseci.

Microneedling

 

Microneedling je procedura koja koristi sitne iglice za stvaranje mikroskopskih povreda na koži. Ove povrede podstiču regeneraciju kože i proizvodnju kolagena, što može smanjiti vidljivost bora.

Proces i efekti

Microneedling koristi sitne iglice za stvaranje mikroskopskih povreda na koži. Ove povrede stimulišu regeneraciju kože i proizvodnju kolagena, poboljšavajući teksturu i smanjujući bore.

Prednosti i mane

Prednosti uključuju prirodno podsticanje kolagena i minimalno vreme oporavka. Mane su mogućnost crvenila i iritacije kože nakon tretmana.

Laserski tretmani i hemijski pilinzi

 

Laserski tretmani i hemijski pilinzi uklanjaju slojeve oštećene kože, podstičući rast nove, zdravije kože. Ovi tretmani mogu značajno poboljšati teksturu kože i smanjiti bore.

Opis tretmana

Laserski tretmani koriste svetlosnu energiju za uklanjanje slojeva oštećene kože, dok hemijski pilinzi koriste kiseline za eksfolijaciju. Oba tretmana podstiču regeneraciju kože i proizvodnju kolagena.

Prednosti i mane

Prednosti uključuju značajno poboljšanje teksture kože i smanjenje bora. Mane su potreba za višestrukim tretmanima i mogućnost iritacije ili oštećenja kože.

Zatezanje nitima

 

Thread lift je minimalno invazivan tretman koji koristi specijalne niti za podizanje i zatezanje kože, čime se smanjuje vidljivost marionetskih bora.

Kako funkcioniše:

Tokom procedure, dermatolog ili plastični hirurg ubacuje tanke, biorazgradive niti ispod kože koristeći igle. Ove niti imaju male čvorove ili bodlje koje se zakače za tkivo kože i deluju kao “kuka” koja povlači kožu prema gore. Kada su niti postavljene, povlače se kako bi zategle kožu, čime se smanjuje vidljivost bora i vraća mladalački izgled lica​.

Prednosti i mane:

Prednosti ovog tretmana uključuju minimalno vreme oporavka i trenutne rezultate. Takođe, niti stimulišu proizvodnju kolagena, što dodatno poboljšava izgled kože tokom vremena. Pacijenti se brzo oporavljaju i mogu se vratiti svakodnevnim aktivnostima gotovo odmah nakon zahvata. Thread lift donosi privremene rezultate, koji obično traju od jedne do tri godine. Postoji rizik od komplikacija kao što su infekcije, asimetrija i vidljive niti ispod kože.

Kreme protiv marionetskih bora

 

Dok su kozmetički tretmani nešto što zahteva angažovanje drugih oko vašeg izgleda, kreme protiv bora su ono što možete u ovoj borbi primeniti sami.

Evo šta treba da sadrže;

Retinol i tretinoin

 

Retinol i tretinoin su derivati vitamina A koji podstiču obnavljanje kože i proizvodnju kolagena. Redovna upotreba ovih proizvoda može smanjiti dubinu marionetskih bora. Koriste se samo noću.

Hijaluronska kiselina

 

Hijaluronska kiselina hidrira kožu i pomaže u popunjavanju bora. Mnogi serumi i kreme sadrže ovaj sastojak zbog njegovih hidratantnih svojstava.

Pročitajte; Najbolja krema sa hijaluronom: vodič za izbor

Neodermyl i vitamin E

 

Neodermyl je sastojak koji stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, dok vitamin E ima antioksidativna svojstva koja štite kožu od oštećenja.

Ako tražite konkretan proizvod, naša preporuka je Neborela krema.

Bez retinola je, pa je pogodna za dnevnu i za noćnu varijantu. Sadrži hijaluronsku kiselinu, vitamin E, Neodermyl, ali i sjajne biljne sastojke koji zatežu kožu i sprečavaju nastanak fleka na licu.

Više o njoj i njenim sastojcima saznajte na ovom linku: https://neborela.com/

Kako ukloniti marionetske bore prirodnim putem?

 

Uz dobru kremu, možete isprobati i sledeće…

Masaža lica

 

Masaža lica može poboljšati cirkulaciju i podstaći regeneraciju kože. Redovna masaža može pomoći u smanjenju bora.

Vežbe za marionetske bore

 

Vežbe joge za lice mogu biti efikasan način za zatezanje kože i smanjenje bora. Evo nekoliko popularnih vežbi:

Puff Up vežba

Ova vežba pomaže u jačanju mišića oko usta. Napunite obraze vazduhom, držeći usne zatvorene. Prebacujte vazduh iz jednog obraza u drugi nekoliko puta, zatim otpustite. Ponavljajte vežbu desetak puta dnevno.

Fish Face vežba

Uvucite obraze unutra i pravite „ribicu“ licem. Zadržite ovu poziciju 10-15 sekundi, a zatim otpustite. Ponavljajte vežbu nekoliko puta dnevno.

Smile Push vežba

Nasmešite se široko, a zatim stavite prste na uglove usana i nežno povlačite prema dole, pružajući otpor mišićima. Zadržite 10 sekundi i ponovite vežbu nekoliko puta.

Vežbe za lice treba raditi svakodnevno za najbolje rezultate. Idealno je izdvojiti 10-15 minuta dnevno za ove vežbe. Konzistentnost je ključna za postizanje vidljivih rezultata.

Prirodne maske i kućni tretmani

 

Prirodne maske protiv bora i kućni tretmani mogu biti efikasni u smanjenju bora i poboljšanju kvaliteta kože.

Maska sa belancetom i limunom

Belance je bogato proteinima koji mogu pomoći u zatezanju kože, dok limun sadrži vitamin C koji pomaže u osvetljavanju kože. Pomešajte jedno belance sa sokom od pola limuna, nanesite na lice i ostavite da stoji 15 minuta pre nego što isperete mlakom vodom.

Maska sa avokadom i medom

Avokado je bogat zdravim mastima koje hrane kožu, dok med ima antibakterijska svojstva i hidrira kožu. Pomešajte polovinu avokada sa kašikom meda, nanesite na lice i ostavite da stoji 20 minuta pre nego što isperete.

Kako koristiti prirodna ulja za masažu lica

Prirodna ulja kao što su ulje jojobe, kokosovo ulje i ulje slatkog badema mogu se koristiti za masažu lica. Nanesite nekoliko kapi ulja na lice i nježno masirajte kružnim pokretima. Masaža poboljšava cirkulaciju i pomaže u boljoj apsorpciji hranljivih materija.

Prevencija marionetskih bora

 

Prevencija marionetskih bora je ključna za održavanje mladalačkog izgleda. Evo nekoliko korisnih saveta:

Zaštita od sunca (SPF krema)

 

Jedan od najvažnijih koraka u prevenciji bora je zaštita kože od sunca. UV zraci ubrzavaju proces starenja kože, uzrokujući gubitak kolagena i elastina. Korišćenje kreme sa SPF svakodnevno može značajno smanjiti rizik od nastanka marionetskih bora. Prema istraživanjima, redovna upotreba SPF krema može usporiti starenje kože i do 24% .

Zdrava ishrana

 

Zdrava ishrana bogata antioksidansima, vitaminima i mineralima može poboljšati zdravlje kože. Voće i povrće, posebno oni bogati vitaminom C i E, pomažu u zaštiti kože od oksidativnog stresa i podržavaju proizvodnju kolagena.

Hidratacija kože

 

Dobro hidrirana koža je elastičnija i otpornija na stvaranje bora. Pijte dovoljno vode i koristite hidratantne kreme kako biste održali optimalnu vlažnost kože.

Izbegavanje pušenja i prekomernog izlaganja suncu

 

Pušenje smanjuje protok krvi u koži, smanjujući njen dotok kiseonika i hranljivih materija. Takođe, pušenje uništava kolagen i elastin, ubrzavajući pojavu pušačkih bora. Prekomerno izlaganje suncu bez adekvatne zaštite dodatno doprinosi oštećenju kože.

Marionetske bore su prirodan deo starenja, ali postoje mnogi načini da se smanje i spreče. Konzistentnost i strpljenje su ključni – rezultati neće doći preko noći, ali sa pravilnom negom možete značajno poboljšati izgled svoje kože.

Dakle, rešenje nije povremeno tu i tamo neka maska ili odlazak na tretman. Rešenje je u onome što radite svaki dan – a u tome će vam najbolje pomoći dobra krema za lice kao što je Neborela.

Zato, iskoristite ovu specijalnu priliku! Kupite 2 Neborela kreme, treću dobijete BESPLATNO!

Treba samo da popunite formu ispod svojim podacima i rešenje za marionetske bore stiže na vašu adresu,

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: