fbpx
maska protiv podočnjaka

Ovo su te maske za podočnjake koje čine čuda!

Borite se sa podočnjacima? Otkrijte najefikasnije maske za podočnjake koje će vam pomoći da zablistate! Čitajte pažljivo za detalje.

Podočnjaci su uobičajen problem koji pogađa mnoge ljude, bez obzira na starost ili pol. Tamni krugovi i natečenost ispod očiju mogu značajno uticati na izgled i samopouzdanje, čineći da izgledate umorno i starije nego što zaista jeste.

Podočnjaci nastaju kada se krvni sudovi ispod tanke kože oko očiju prošire i postanu vidljiviji.

Ovo može biti uzrokovano nizom faktora, uključujući genetiku, starenje, umor, stres, alergije, pa čak i ishranu. Koža oko očiju je izuzetno tanka i delikatna, što je čini podložnom ovim promenama.

Zašto su podočnjaci čest problem?

 

Uzroci podočnjaka su različiti.

  1. Umor: Nedovoljno sna ili loš kvalitet sna može prouzrokovati zadržavanje tečnosti ispod očiju, što dovodi do natečenosti i tamnih krugova. Takođe, kada smo umorni, koža može postati bledja, što čini krvne sudove ispod očiju vidljivijim.
  2. Genetika: Ako vaši roditelji ili bliski rođaci imaju podočnjake, velika je verovatnoća da ćete ih i vi imati. Genetski faktori utiču na strukturu kože i debljinu kože oko očiju.
  3. Starenje: Kako starimo, koža prirodno gubi elastičnost i postaje tanja. Smanjena proizvodnja kolagena i gubitak masnog tkiva oko očiju doprinosi pojavi podočnjaka i bora.
  4. Alergije i iritacije: Alergije mogu izazvati svrab i upalu, što može dovesti do tamnih krugova ispod očiju. Češanje i trljanje očiju može dodatno pogoršati situaciju.
  5. Dehidratacija: Nedovoljno unosa tečnosti može učiniti da koža izgleda bledje i umornije. Kada smo dehidrirani, koža ispod očiju postaje tanja i krvni sudovi su vidljiviji.
  6. Sunčevo zračenje: Prekomerno izlaganje suncu može dovesti do oštećenja kože i hiperpigmentacije, što može rezultirati tamnim krugovima ispod očiju. Uvek je važno koristiti kremu sa zaštitnim faktorom.
  7. Nezdrava ishrana: Ishrana koja je bogata solju može dovesti do zadržavanja tečnosti i natečenosti ispod očiju. Nedostatak esencijalnih vitamina i minerala takođe može uticati na zdravlje kože.
  8. Hormonalne promene: Hormonalne promene tokom menstruacije, trudnoće ili menopauze mogu izazvati promene u izgledu kože, uključujući i pojavu podočnjaka.
  9. Pušenje i konzumacija alkohola: Ove loše navike mogu negativno uticati na cirkulaciju i zdravlje kože, što dovodi do pojave podočnjaka.

Naravno da je nekad prvi korak uticati na uzroke na koje je moguće uticati! Ali nega je podjednako važna!

Nađa se uverila na svojoj koži. Samo uz Neborela kremu, njeni podočnjaci su napustili njeno lice. Pogledajte!

 

neborela iskustvo pre posle

 

 Prednosti korišćenja maski za podočnjake

 

Korišćenje maski za podočnjake može doneti mnoge prednosti koje će vam pomoći da vaša koža izgleda sveže i odmorno. Evo kako vam maske mogu pomoći:

Efikasnost maski u uklanjanju tamnih krugova

 

Maske za podočnjake su dizajnirane da targetiraju tamne krugove ispod očiju. Mnoge od ovih maski sadrže sastojke poput vitamina C, kofeina i peptida koji posvetljuju kožu i smanjuju vidljivost tamnih krugova. Redovna upotreba ovih maski može značajno smanjiti tamne krugove i dati vam svežiji izgled.

Hidratacija i obnova kože

 

Koža ispod očiju je veoma tanka i sklona dehidrataciji. Maske za podočnjake su bogate hidratantnim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, aloe vera i različiti biljni ekstrakti. Ovi sastojci duboko hidriraju kožu, čineći je mekšom i glatkijom. Hidratacija pomaže u obnavljanju kože i vraćanju njenog prirodnog sjaja.

Smanjenje natečenosti i umora

 

Natečenost i kesice ispod očiju može biti uzrokovana zadržavanjem tečnosti, umorom ili alergijama. Maske za podočnjake često sadrže sastojke poput kofeina, kamilice i zelenog čaja koji imaju antiinflamatorna svojstva i pomažu u smanjenju natečenosti. Kada se nanesu na kožu, ove maske hlade i umiruju područje ispod očiju, smanjujući natečenost i vraćajući svež izgled.

Ipak, imajte na umu da maske nisu deo svakodnevne nege, već su samo dodatak kremi. Da, vrlo su korisne i efikasne, ali ništa ne daje tako dobre rezultate kao dobra krema za podočnjake koja se koristi svaki dan, idealno 2 puta dnevno. Osim toga, kremu namažete i to je to. Koža upije i aktivni sastojci rade svoje. Maske zahtevaju da ih nosite neko vreme, uklapate u svoj raspored i zato mnogi od njih i odustanu.

Ako tražite kremu koja će biti uz vašu kožu svaki dan – Neborela je prava stvar. Možete više o njoj saznati klikom na ovaj link: https://neborela.com/

Korišćenje maski za podočnjake je jednostavan i efikasan način da se borite protiv tamnih krugova, dehidratacije i natečenosti. U narednim delovima ovog vodiča ćemo detaljno istražiti različite vrste maski i kako ih možete koristiti za najbolje rezultate.

Najbolje maske za podočnjake

 

Postoji mnogo različitih maski koje možete koristiti kako biste smanjili tamne krugove i natečenost ispod očiju. Evo nekoliko popularnih opcija i njihovih prednosti:

Maska za podočnjake od kurkume

 

Recept:

  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica jogurta

 

maske za podočnjake

 

Prednosti: Kurkuma je poznata po svojim antiinflamatornim i posvetljujućim svojstvima. Kombinacija kurkume, meda i jogurta pomaže u smanjenju tamnih krugova i upala, dok istovremeno hrani i hidrira kožu.

Maska za podočnjake od sode bikarbone

 

Recept:

  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica vode ili zelenog čaja

Prednosti: Soda bikarbona ima blaga eksfolijantna svojstva koja mogu pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija kože i smanjenju tamnih krugova. Kada se pomeša sa vodom ili zelenim čajem, pomaže u osvežavanju i umirivanju kože ispod očiju.

Prirodna maska za podočnjake

 

Recept:

  • 1 kašičica krastavca (izrendani)
  • 1 kašičica soka od limuna
  • 1 kašičica ružine vode

Prednosti: Prirodna maska za podočnjake koristi blage i osvežavajuće sastojke. Krastavac hladi i smanjuje natečenost, sok od limuna posvetljuje kožu, a ružina voda hidrira i umiruje. Ova kombinacija pruža trenutni osećaj svežine i smanjenje tamnih krugova.

Kolagenske maske za podočnjake

 

Kolagen kristal maska za podočnjake: Kolagenske maske su izuzetno popularne zbog svojih sposobnosti da zategnu i hidriraju kožu. Kolagen kristal maska za podočnjake sadrži kolagen koji pomaže u obnavljanju elastičnosti kože i smanjenju finih linija. Redovna upotreba ovih maski može značajno poboljšati izgled područja ispod očiju, čineći ga mlađim i osveženim.

Svaka od ovih maski nudi različite benefite i može se prilagoditi vašim specifičnim potrebama. Bilo da preferirate prirodne sastojke ili specijalizovane formule, maske za podočnjake mogu biti ključan deo vaše rutine nege kože.

Kako još napraviti masku za podočnjake kod kuće?

 

Pravljenje maski za podočnjake kod kuće može biti jednostavno i efikasno. Koristeći prirodne sastojke koje verovatno već imate u kuhinji, možete pripremiti maske koje će vam pomoći da smanjite tamne krugove i natečenost. Evo nekoliko jednostavnih a efikasnih recepata:

Maska od krastavca i aloe vere

 

Recept:

  • 1/2 krastavca
  • 2 kašike gela od aloe vere

Priprema:

  1. Oljuštite krastavac i isecite ga na komade.
  2. Stavite krastavac u blender i blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Dodajte gel od aloe vere i dobro izmešajte.
  4. Nanesite smesu na područje ispod očiju i ostavite da deluje 15-20 minuta.
  5. Isperite hladnom vodom i nežno osušite kožu.

Prednosti: Krastavac hladi i smanjuje natečenost, dok aloe vera hidrira i umiruje kožu. Ova maska pruža trenutni osećaj osveženja i smiruje umorne oči.

Maska od kafe i kokosovog ulja

 

Recept:

  • 1 kašika mlevene kafe
  • 1 kašika kokosovog ulja

Priprema:

  1. Pomešajte mlevenu kafu i kokosovo ulje dok ne dobijete pastu.
  2. Nanesite pastu na područje ispod očiju, pazeći da ne uđe u oči.
  3. Ostavite masku da deluje 10-15 minuta.
  4. Isperite toplom vodom i nežno osušite kožu.

Prednosti: Kofein iz kafe pomaže u smanjenju natečenosti i tamnih krugova, dok kokosovo ulje hidrira i neguje kožu. Ova maska takođe pomaže u osvežavanju i revitalizaciji umornih očiju.

Maska od bundeve i meda

 

Recept:

  • 2 kašike pire od bundeve
  • 1 kašika meda

Priprema:

  1. Pomešajte pire od bundeve i med dok ne dobijete glatku smesu.
  2. Nanesite smesu na područje ispod očiju.
  3. Ostavite masku da deluje 15-20 minuta.
  4. Isperite hladnom vodom i nežno osušite kožu.

Prednosti: Bundeva je bogata vitaminima i antioksidansima koji pomažu u obnavljanju kože, dok med ima hidratantna i umirujuća svojstva. Ova maska hrani kožu i smanjuje tamne krugove.

Pravljenje maski za podočnjake kod kuće je brz i jednostavan način da se borite protiv tamnih krugova i natečenosti. Isprobajte ove recepte i pronađite onaj koji najbolje odgovara vašoj koži.

Kako se koriste maske protiv podočnjaka? 

 

Korišćenje maski za podočnjake može biti vrlo efikasno kada se uklopi u vašu redovnu rutinu nege lica. Evo nekoliko saveta kako da na najbolji način integrišete ove maske u svoju dnevnu i nedeljnu negu:

 

  1. Čišćenje lica

 

Pre nego što nanesete masku za podočnjake, važno je da temeljno očistite lice. Koristite blagi čistač koji odgovara vašem tipu kože kako biste uklonili nečistoće, ulje i šminku. Čista koža omogućava da aktivni sastojci iz maske bolje prodru i deluju efikasnije.

  1. Toniranje

 

Nakon čišćenja, nanesite tonik kako biste uravnotežili pH vrednost kože i pripremili je za dalji tretman. Tonik će osvežiti kožu i pomoći da maska za podočnjake bolje deluje.

  1. Nanošenje maske za podočnjake

 

Nanesite masku za podočnjake prema uputstvima. Bilo da koristite domaću masku ili komercijalni proizvod, važno je da masku nanosite nežno, izbegavajući trljanje ili rastezanje kože. Ostavite masku da deluje onoliko dugo koliko je preporučeno, obično 10-20 minuta.

  1. Hidratacija

 

Nakon uklanjanja maske, isperite lice mlakom vodom i nežno osušite peškirom. Nanesite hidratantnu kremu koja odgovara vašem tipu kože kako biste zadržali vlagu i nahranili kožu. Posebno obratite pažnju na područje ispod očiju, koristeći kremu za oči ako je imate.

  1. Dnevna i noćna nega

 

Masku za podočnjake možete koristiti kao deo svoje jutarnje ili večernje rutine. Ako je koristite ujutro, ona može pomoći da osvežite izgled i smanjite natečenost pre početka dana. Ako je koristite uveče, pomoći će vam da se opustite i obnovite kožu dok spavate.

  1. Redovna upotreba

 

Za najbolje rezultate, koristite masku za podočnjake redovno. Uključite je u svoju rutinu nege lica jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od potreba vaše kože. Kontinuirana upotreba pomoći će da smanjite tamne krugove i održite kožu ispod očiju hidratizovanom i zdravom.

Pratite ove korake i prilagodite ih svojim potrebama kako biste maksimalno iskoristili prednosti maski za podočnjake.

Koliko često treba koristiti masku za podočnjake?

 

Većina maski za podočnjake se preporučuje koristiti jednom ili dva puta nedeljno. Međutim, u zavisnosti od sastojaka i specifičnih potreba vaše kože, neke maske se mogu koristiti i češće. Uvek pratite uputstva na pakovanju proizvoda ili receptu ako pravite domaću masku.

Maska ili krema za podočnjake – šta je bolje?

 

Iako maske za podočnjake mogu pružiti brze i vidljive rezultate, kreme su često bolji izbor za dugotrajnu negu.

Kreme, kao što je Neborela krema, sadrže koncentrisane aktivne sastojke koji kontinuirano deluju na smanjenje tamnih krugova i natečenosti. Neborela krema je bogata biljnim ekstraktima i hidratantnim sastojcima koji neguju kožu, poboljšavaju njenu teksturu i pružaju dugotrajnu hidrataciju. Redovnom upotrebom kreme možete postići postepene, ali trajne rezultate, dok maske pružaju trenutni efekat.

Možete saznati više o njenim prednostima klikom na ovaj link: https://neborela.com/

Da li su prirodne maske bolje od komercijalnih?

 

Prirodne maske imaju svoje prednosti, posebno ako želite da koristite sastojke koje već imate kod kuće i želite da izbegnete hemikalije. Međutim, komercijalne maske često sadrže specijalizovane formule koje kombinuju više aktivnih sastojaka za optimalne rezultate.

Na primer, komercijalne maske mogu sadržati stabilizovane oblike vitamina C, retinola ili peptida koje je teško naći u prirodnim sastojcima. Izbor između prirodnih i komercijalnih maski zavisi od vaših preferencija i specifičnih potreba vaše kože.

Mogu li koristiti masku za podočnjake ako imam osetljivu kožu?

 

Da, ali treba biti oprezan. Ako imate osetljivu kožu, birajte maske sa blagim, umirujućim sastojcima poput aloe vere, kamilice ili krastavca. Izbegavajte maske koje sadrže potencijalno iritirajuće sastojke kao što su jake kiseline ili mirisi. Uvek je dobra ideja da pre prve upotrebe testirate masku na malom delu kože kako biste proverili da li izaziva reakciju. Takođe, možete se posavetovati sa dermatologom za preporuke prilagođene vašem tipu kože.

Podočnjaci su čest problem koji može uticati na vaš izgled i samopouzdanje, ali na sreću, postoji mnogo efikasnih rešenja koja vam mogu pomoći da se izborite sa njima. Korišćenje maski za podočnjake može značajno smanjiti tamne krugove, natečenost i umor, pružajući vam svež i odmoran izgled.

Uključivanje maski za podočnjake u vašu redovnu rutinu nege lica je jednostavan način da se pobrinete za delikatno područje ispod očiju.

Pored maski, ne zaboravite na moć dobrih krema za podočnjake, kao što je Neborela krema, koja pruža dugotrajnu hidrataciju i podržava zdravlje vaše kože. Krema je ipak ono što koristite svaki dan, pa su njeni efekti znatno bolji u odnosu na maske koje se koriste ređe.

ISKORISTITE PRILIKU DA OBRIŠETE PODOČNJAKE, BORE I FLEKE SVE ZAJEDNO! KUPITE 2 NEBORELA KREME I TREĆU DOBIJETE BESPLATNO. 

Potrebno je samo da popunite formu ispod svojim podacima i rešenje za lepu i podmlađenu kožu lica stiže na vašu kućnu adresu za 2-3 dana!

 

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora :

18 EUR

BiH:

37 KM

Odaberite količinu koju naručujete: