fbpx
lek za podočnjake

Lek za podočnjake iz prirode. Stvarno pomaže!

Otkrijte najbolji lek za podočnjake! Pred vama su prirodna rešenja i saveti za efikasno smanjenje tamnih krugova oko očiju.

Zar vas podočnjaci muče? Ne brinite, niste sami u tome. U ovom tekstu ćemo zajedno istražiti razne prirodne i efikasne lekove za podočnjake. Od kućnih pripravaka do specijalizovanih krema, postoji mnogo opcija koje možete isprobati.

Razumemo koliko podočnjaci mogu biti uporni i frustrirajući, pa smo pripremili sveobuhvatan vodič koji će vam pomoći da pronađete najbolje rešenje za vašu kožu. Hajde da zajedno otkrijemo kako da osvežimo vaš izgled i smanjimo te dosadne tamne krugove!

Krema kao prirodni lek za podočnjake

 

“Izgledaš umorno!” Koliko puta su vam izgovorene ove reči?

Zato, ukoliko želite da se ozbiljno pozabavite podočnjacima i da postignete brze i efikasne rezultate birajte kremu kao prirodni lek za tamne podočnjake i to onu koja sadrži isključivo sastojke na biljnoj bazi! 

prirodni lek za podočnjake

Ti sastojci će nežno i dubinski hraniti i hidrirati kožu oko očiju, a rezultat će biti manje vidljivi podočnjaci. Kao bonus, ovi sastojci će  pomoći u smanjenju bora oko očiju! Tako da je čarolija u tome  što oni obično imaju više od jedne koristi.

O kojim sastojcima je reč?

Najveći broj sastojaka koji se koriste u borbi protiv podočnjaka su prirodnog porekla, a neki njih su:

  • Arganovo ulje inhibira proizvodnju melanina u koži i održava pigmentaciju kože ravnomernom. Svakodnevna konzumacija i/ili lokalna primena arganovog ulja ima efekat protiv starenja kože i dovodi do poboljšanja elastičnosti kože.
  • Kofein deluje na sužavanje krvnih sudova ispod očiju, smanjujući podočnjake. Oni sa podočnjacima koji su rezultat tanke kože oko očiju zbog čega su krvni sudovi vidljiviji, trebalo bi da traže kremu za oči koja sadrži kofein.
  • Eterično ulje tamjana  je nežno i pogodno za kožu svih uzrasta. Ima svojstva protiv starenja zbog antioksidativnog delovanja, koji štite elastičnost kože.
  • Aloe vera prepuna je hranljivih materija kao što su vitamini A, B, C i E plus enzimi koji inhibiraju upalu, 9 različitih minerala, polisaharida, 4 biljna steroida, hormonskih jedinjenja i aminokiselina.Takođe pomaže da se stimuliše formiranje kolagena kako bi se povratila gipkost kože oko očiju.
  • Koren sladića  deluje umirujuće i protivupalno, i ima svojstva posvetljivanja pigmenta što može biti od koristi za tamnije tipove kože čiji podočnjaci više predstavljaju problem pigmentacije.
  • Shea buter deluje protivupalno, potpomaže produkciju kolagena i vraća koži optimalnu vlažnost;
  • Vitamin E deluje kao antioksidant, pomaže u sprečavanju starenja i propadanja kože i nastanka bora;
  • Gliceridi maslinovog ulja su emolijensi koji štite kožu od isušivanja, pomažući joj da sačuva svoj prirodni lipidni sloj i obezbeđujući joj neophodnu negu.
  • Hijaluronska kiselina je humektant koji vezuje vodu i omogućuje koži da zadrži svoju prirodnu vlažnost te koža postaje glatkija i elastičnija.
  • Peptidi i amninokiseline zadužene su za čvrstu kožu i ubrzavaju proizvodnju kolagena, smanjuju istanjivanje kože ispod očiju i vidljivost podočnjaka.

Krema za podočnjake koja sadrži neke od ovih sastojaka  može postati vaš najbolji izbor ukoliko poželite da uklonite podočnjake na prirodan način.

Zato izbegavajte kratkoročno rešenje za uklanjanje podočnjaka poput korektora i neka ovakva krema postane vaš novi najbolji prijatelj u rešavanju ovog problema!

Jedinstvena kombinacija pažljivo odabranih sastojaka ublažiće fleke i tragove hiperpigmentacije, a podočnjaci će se znatno smanjiti.

Takva je Neborela krema, a o njoj se možete bolje informisati na linku: https://neborela.com/

Neborela je krema dizajnirana za sve one koji žele da pruže izvanrednu negu i zaštitu svojoj koži i ublaže znakove starenja kože na jednostavan način.

Ova krema se nanosi ujutro i uveče, blagim masažnim pokretima, na čistu kožu lica. Dovoljno je naneti kremu u tankom sloju, jer ima maksimalnu koncentraciju kvalitetnih sastojaka.

Rezultati redovne upotrebe su:

  • smanjenje bora i sitnih linija,
  • smanjenje podočnjaka,
  • ublažava fleke na licu
  • negovana koža lica ujednačenog tena,
  • vidno zategnuta koža sa manje znakova starenja!

U ovo su se mnogi uverili, pa i Nađa. Oduševljena je rezultatom, a pogledajte i vi njene slike pre i posle.

neborela iskustvo pre posle

Najbolji narodni lek za podočnjake

 

Ukoliko želite da isprobate lek za podočnjake kod kuće,  mi vam predstavljamo neke koje možete lako napraviti, a vi se uverite koji deluje najefikasnije za vas.

Ne zaboravite da koristite strpljenje i doslednost kada isprobavate novu rutinu nege.

Pa krenimo redom!

1. Ružina voda

 

Ružina vodica ne samo da miriše fantastično, ona takođe može da umiri i podmladi umornu kožu oko očiju. Ona je blago antiupalno sredstvo, tako da može da deluje kao toner za kožu.

Kako se koristi?

Samo potopite tupfere u ružinu vodu na nekoliko minuta, a zatim ih stavite na vaše oči sa zatvorenim kapcima. Ostavite ih da deluju oko 15 minuta dva puta dnevno. Ovo možete je koristiti svakodnevno.

2. Paradajz

 

Paradajz ima visok sadržaj likopena, supstance koja je odlična za vaše kardiovaskularno zdravlje, vid i kožu. Likopen može pomoći u stvaranju mekše kože, kao i da smanji pojavu tamnih podočnjaka. Studije su pokazale da je koristan kada se koristi kao suplement.

A kako ga možete koristiti kod kuće kao lek za podočnjake?

Da biste osetili medicinske prednosti likopena koji se nalazi u paradajzu, pomešajte jednake delove soka od paradajza sa limunovim sokom, a zatim koristite vatu ili tupfer da ga nanesete na područje ispod očiju. Ali vodite računa da vam sok od limuna ne dospe u oči! Ostavite rastvor da deluje oko 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom, dva puta dnevno.

Ukusna mešavina soka od paradajza (1 čaša), limunovog soka (1 limun) i listova mente (dva lista mente) koja se pije svakodnevno takođe će pomoći da poboljšate vaše opšte zdravlje, kao i izgled kože.

3. Hladne kesice čaja

 

Još jedan jednostavan lek za podočnjake je upotreba hladnih kesica čaja. Potopite kesicu čaja, poželjno kamilicu ili kesicu zelenog čaja u toplu vodu. Ohladite ga tako što ćete ga staviti u frižider oko 20 minuta. Kada se ohlade kesice čaja, iscedite višak tečnosti i stavite ih preko očiju. Držite dve kesice čaja od 15 do 30 minuta dva puta dnevno.

Koristite ovaj lek za podočnjake redovno da biste videli rezultate.

Kofein u čaju sadrži moćne antioksidante koji povećavaju dotok krvi u kožu. Takođe štiti vašu kožu od UV zraka i usporava proces starenja.

4. Krompir

 

Krompir je iznenađujući izvor pun vitamina C, koji je, između ostalog, odličan za sintezu kolagena koji utiče na zdravlje kože koja će izgledati mlađe. Međutim, ono što deluje na izbeljivanje podočnjaka je onaj beli sok koji krompir ispušta.

Da biste iskoristili moć vitamina C za lečenje podočnjaka, narendajte malo krompira. Iscedite sok i natopite tupfere u sok. Stavite tupfere na podočnjake oko 10 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Uradite ovo najmanje dva puta nedeljno.

5. Hladno mleko

 

Redovna upotreba hladnog mleka je takođe lek za podočnjake koji će ih smanjiti i umiriti vaše oči i kožu. Mlečni proizvodi poput mleka su odličan izvor vitamina A, koji sadrži retinoide koji su odlični za održavanje kože sjajnom i mladom.

Da biste stekli prednosti mlečnog vitamina A, namočite tupfer u posudu hladnog mleka. Koristite tupfer da nanesete mleko na podočnjake, pazeći da pokrije celo oko sa zahvaćenim područjem. Ostavite da odstoji oko 10 minuta, dva puta dnevno. Isperite toplom vodom. Ovaj tretman možete koristiti mesec dana, a zatim nakon pauze od sedam dana možete opet da ponovite tretman.

6. Sok od pomorandže

 

Pošto sok od pomorandže ima visok sadržaj vitamina A i C, može pomoći u uklanjanju tamnih krugova ispod očiju. Dodajte nekoliko kapi glicerina u sok od pomorandže, a zatim natopite tupfer i nanesite ga na kožu ispod očiju. Iskoristićete prednosti vitamina pomorandže, kao i prirodni sjaj koji glicerin daje vašoj koži.

7. Kokosovo ulje

 

Kao moćno prirodno i nežno antiinflamatorno sredstvo, kokosovo ulje je efikasan lek za podočnjake.

Takođe kokosovo ulje je efikasno i za sprečavanje i uklanjanje bora i finih linija oko očiju.  Koristite kokosovo ulje tako što ćete ga utrljajti u područje ispod očiju, ostavite preko noći da deluje, a zatim ga isprati ujutru.

8. Kurkuma

 

Kao još jedan moćan, prirodni antioksidans i antiinflamator, kurkuma minimizira podočnjake. Pomešajte malo kurkume u prahu sa sokom od ananasa da napravite gustu pastu. Nanesite ovu mešavinu na podočnjake i ostavite oko 10 minuta da deluje pre nego što upotrebite meku, toplu i vlažnu krpu da nežno uklonite pastu.

Ovu rutinu praktikujte jednom dnevno.

9. Krastavci za podočnjake

 

Svi smo viđali krastavce na licu koji se koriste kao hladne obloge na televiziji i u filmovima, ali da li su zaista efikasni?

 

krastavac kao lek za podočnjake

 

U stvari, krastavci imaju svojstva koja posvetljuju kožu i imaju blage antiupalne osobine, tako da možete koristiti kolutove krastavca kao prirodni lek za podočnjake.

Da biste isprobali ovu metodu, dva puta dnevno, iseckajte svež krastavac na debele kriške, a zatim ih stavite u frižider na 30 minuta. Potom izvadite kriške iz frižidera i stavite ih na oči da stoje oko 10 minuta. Isperite područje oko očiju toplom, ali ne vrućom vodom, nakon upotrebe.

10. Limunov sok

 

Limun je bogat izvor vitamina C. Vitamin C ispoljava anti-pigmentarna svojstva i može pomoći u povećanju debljine kože ispod očiju. Ovo može pomoći da se prikriju krvni sudovi koji postaju vidljivi zbog stanjivanja kože i osvetli tamne krugove.

Iscedite sok od svežeg limuna. Umočite tupfer u ovaj sok i nanesite ga na podočnjake. Ostavite da deluje 15 minuta i isperite. Koristite ovaj lek za podočnjake dva puta nedeljno tokom 3 do 4 nedelje.

11. Ekstrakt sladića

 

Uzmite nekoliko kapi ekstrakta sladića i dobro promešajte sa kapsulom vitamina K dok ne dobijete glatku pastu. Nanesite ovu pastu na podočnjake i ostavite da deluje 10 minuta.

Nakon ovog vremena, operite temeljno. Ovu pastu možete nanositi tri puta nedeljno.

12. Jogurt za podočnjake

 

Dodajte kašičicu limunovog soka u dve kašičice jogurta. Dobro promešajte, nanesite ovu pastu na podočnjake i ostavite da deluje oko 15 do 20 minuta. Isperite pastu, a ovaj lek za podočnjake možete koristiti najmanje dva puta nedeljno.

13. Med

 

Pomešajte kašičicu limunovog soka sa kašikom meda. Nanesite ovu mešavinu na kožu oko očiju i ostavite da deluje oko 10 do 15 minuta. Temeljno isperite vodom.

Ponavljajte ovo jednom dnevno dok tamni krugovi oko očiju ne izblede.

14. Ulje badema

 

Ovo ulje poboljšava tonus kože i sprečava neželjenu pojavu podočnjaka. Nanesite 3 do 4 kapi bademovog ulja na podočnjake i dobro umasirajte blagim pokretima prstiju. Ostavite preko noći i isperite sledećeg jutra. Bademovo ulje smanjuje i fine bore oko očiju tako što pravilno hidrira kožu. Može se koristiti i kao sredstvo za uklanjanje šminke.

15. Soda bikarbona kao lek za podočnjake

 

Maska od sode bikarbone je jednostavan i pristupačan način za borbu protiv podočnjaka. Ova maska koristi blagotvorna svojstva sode bikarbone za osvetljavanje tamnih područja ispod očiju i poboljšanje izgleda kože.

Za pripremu, potrebna vam je šoljica mlakog čaja od kamilice i kašičica sode bikarbone. Soda se umeša u čaj, a dobijenom mešavinom natopite tufer od vate i nanesite ispod očiju. Držite masku oko 15 minuta, opuštajući se i duboko dišući. Nakon toga, isperite lice i nanesite hidratantnu kremu ili prirodno ulje, kao što je kokosovo. Ova maska može da pomogne u smanjenju otoka i poboljša tonus kože, čineći podočnjake manje vidljivim.

Kozmetički tretmani kao lek za podočnjake

 

Kozmetički tretmani predstavljaju efikasan lek za podočnjake, naročito ako tražite brze i dugotrajne rezultate. Postoji više opcija, od laserskih terapija koje ciljaju pigmentaciju i teksturu kože, do injekcija hijaluronske kiseline koje popunjavaju prostor ispod očiju, smanjujući tako izgled podočnjaka.

Postupci poput mikrodermoabrazije i hemijskih pilinga mogu poboljšati izgled kože, smanjujući tamne krugove i poboljšavajući teksturu kože. Važno je konsultovati se sa stručnjakom kako biste odabrali tretman koji najbolje odgovara vašim potrebama i tipu kože.

Pored ovih lekova za podočnjake, da biste se rešili podočnjaka, potrebno je da napravite određene promene u načinu života, kao što su dobrih 8 sati noćnog sna, dovoljan unos vode  i obogaćena ishrana. To će pomoći da se poveća sinteza kolagena i poboljšaće stanje kože.

Prepustite se i nekoj vrsti fizičke vežbe da biste povećali lučenje zdravih hormona u svom telu.

Nega pre svega

 

Nabrojani prirodni lekovi za podočnjake su vam ono: “bolje išta nego ništa”. Ali zamislite sebe sad kako ustajete ranije sat vremena da napravite sok od paradajza koji treba da držite 15 minuta, a onda isperete i krenete u svoj dan. Da ne pričamo da su oči osetljivo područje, da hrana često ima bajne prirodne sastojke, ali i pesticide i slične hemikalije koje ne želite blizu očiju.

Zato je nabolji lek za podočnjake – dobra krema bez štetnih sastojaka i sa mnogo većom koncetracijom aktivnih sastojaka nego što imaju domaće maske. Nanesete i to je sve. Koža upije sastojke kreme i radi za vas tokom celog dana.

Krema NEBORELA već sutra na vašoj adresi. Po ceni dve, treću kremu dobijate GRATIS.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: