fbpx
bore na obrazima

Bore na obrazima? Evo kako ih se rešiti

Saznajte kako ukloniti bore na obrazima! Otkrijte najbolje tretmane i savete i preokrenite vreme u svoju korist.

Bore na obrazima mogu biti frustrirajuće, ali niste sami. Ove linije se pojavljuju iz različitih razloga, a najčešće zbog starenja, sunčevih zraka i svakodnevnih izraza lica poput smeha i mrštenja. Kako godine prolaze, naša koža gubi elastičnost i postaje tanja, što dovodi do bora.

Ali, nije sve izgubljeno!

Prevencija i tretmani za bore na obrazima su važni jer ne utiču samo na vaš izgled, već i na vaše samopouzdanje. Pravilna nega kože, zaštita od sunca i odabir pravih proizvoda mogu učiniti čuda. Ostanite s nama dok otkrivamo efikasne načine kako da zadržite mladalački izgled i smanjite bore na obrazima.

No, prvo da objasnimo zašto nastaju…

Bore na obrazima – uzroci

 

Bore na obrazima imaju više uzroka, a svaki od njih igra značajnu ulogu u tome kako i zašto se ove linije pojavljuju.

Prirodno starenje i gubitak elastičnosti kože

 

Kako starimo, naša koža prirodno gubi svoju elastičnost i čvrstinu. Kolagen i elastin, proteini odgovorni za mladalački izgled kože, počinju se smanjivati u proizvodnji. Ovaj proces dovodi do opuštanja kože, što rezultira formiranjem bora, uključujući i one na obrazima.

Uticaj sunčeve svetlosti i UV zračenja

 

Izlaganje sunčevim zracima bez adekvatne zaštite može značajno ubrzati proces starenja kože. UV zračenje oštećuje kolagen i elastin u koži, što dodatno doprinosi njenom opuštanju i pojavi bora od sunca. Sunčeva svetlost takođe izaziva fotostarenje, što dovodi do tamnih mrlja i bora na licu.

Životne navike

 

Naše svakodnevne navike igraju ključnu ulogu u stanju naše kože. Pušenje, na primer, smanjuje dotok krvi do kože, što uzrokuje nedostatak kiseonika i hranjivih materija potrebnih za zdravu kožu. Da ne pričamo da neki pokreti lica prave i pušačke bore. Loša ishrana, koja ne obezbeđuje dovoljno antioksidanata, vitamina i minerala, može dovesti do bržeg starenja kože. Hidratacija je takođe kritična – nedovoljno unošenje tečnosti može učiniti kožu suvom i manje elastičnom, što pogoršava pojavu bora.

Genetika

 

Genetika je još jedan važan faktor. Ako vaši roditelji ili bake i deke imaju izražene bore na obrazima, verovatno ćete ih i vi razviti. Genetski faktori određuju kako i koliko brzo vaša koža stari, koliko kolagena i elastina vaša koža prirodno proizvodi, kao i kako se vaša koža oporavlja od oštećenja.

Svesnost o ovim faktorima koji doprinose starenju kože može vam pomoći da prilagodite svoj način života i negu kože kako biste što duže zadržali mladalački izgled.

Kada je nega kože u pitanju, ono najmanje što možete učiniti za svoje  jeste da redovno koristite kremu protiv bora.

Ako izaberete dobru kremu, onda i to najmanje što činite za lice, može doneti ogromne promene.

Vuka se uverila u to. Birala je mudro i izabrala Neborela kremu jer je na biljnoj bazi i bez štetnih sastojaka. Njene bore na obrazima vrlo brzo su počele da su smanjuju, a lice je dobilo mlađi izgled. Pogledajte njene rezultate!

 Prevencija bora na obrazima

 

Najbolje je da delujete i pre nego što se bore na obrazima pojave.

Ovo su načini da ih sprečite:

Zdrav način života

 

Zdrav način života igra ključnu ulogu u očuvanju mladalačkog izgleda kože. Pravilna ishrana, bogata antioksidansima, pomaže u borbi protiv slobodnih radikala, koji mogu oštetiti kolagen i elastin, proteine odgovorne za elastičnost kože. Konzumiranje svežeg voća, povrća, orašastih plodova i semena obezbeđuje vašoj koži neophodne hranljive materije koje pomažu u očuvanju njene čvrstoće i sprečavanju nastanka bora na obrazima. Redovna fizička aktivnost poboljšava cirkulaciju, što omogućava bolju ishranu kože i brži oporavak od svakodnevnih oštećenja.

Zaštita kože od sunca

 

Sunčevo UV zračenje je jedan od glavnih uzroka preuranjenog starenja kože, uključujući bore na obrazima. Svakodnevno nanošenje kreme sa visokim zaštitnim faktorom (SPF) može značajno smanjiti štetne efekte UV zračenja. Sunce oštećuje kolagen i elastin, što dovodi do opuštanja kože i formiranja bora. Nosite šešire i naočare za sunce, kao i zaštitnu odeću, kako biste dodatno zaštitili lice. Izbegavajte sunčanje i korišćenje solarijuma, jer mogu ubrzati proces starenja kože.

Hidratacija kože i važnost unošenja dovoljno tečnosti

 

Hidratacija je ključna za održavanje elastičnosti i čvrstoće kože. Pijenje dovoljne količine vode svakodnevno pomaže u održavanju optimalne vlažnosti kože, što sprečava njeno isušivanje i smanjuje rizik od pojave bora na obrazima. Hidratantne kreme koje sadrže hijaluronsku kiselinu pomažu u zadržavanju vlage u koži, čineći je punijom i glatkom. Redovno hidriranje kože, kako iznutra tako i spolja, može značajno smanjiti vidljivost postojećih bora i sprečiti pojavu novih.

Korišćenje antioksidansa u ishrani i nezi kože

 

Antioksidansi su esencijalni za zaštitu kože od oksidativnog stresa uzrokovanog slobodnim radikalima. Vitamini C i E, kao i beta-karoten i selen, pomažu u neutralizaciji slobodnih radikala, čime štite kolagen i elastin u koži. U ishrani, antioksidansi se mogu naći u voću, povrću, orašastim plodovima i zelenom čaju. U nezi kože, proizvodi obogaćeni antioksidansima pomažu u zaštiti kože od oštećenja izazvanih UV zracima i zagađenjem, smanjujući rizik od pojave bora. Redovno korišćenje seruma i krema sa antioksidansima može poboljšati teksturu kože i smanjiti vidljivost bora na obrazima.

Tretmani za bore na obrazima

 

Borba protiv bora na obrazima može biti izazov, ali postoji mnogo efikasnih tretmana koji vam mogu pomoći da očuvate mladalački izgled kože i opeglate bore. Evo detaljnog pregleda kozmetičkih tretmana koji su se pokazali kao veoma efikasni.

Kozmetički tretmani:

  • Kreme za bore na obrazima: Kreme protiv bora su prvi korak u borbi protiv znakova starenja. Posebno preporučujemo Neborela kremu, koja je formulisana sa pažljivo odabranim sastojcima kao što su hijaluronska kiselina, Neodermyl®, ekstrakti korena sladića i rabarbare, i vitamin E. Ovi sastojci zajedno deluju na hidrataciju kože, stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina, pa time i na smanjenje vidljivosti bora. Hijaluronska kiselina dubinski hidrira kožu, dok Neodermyl® stimuliše fibroblaste da proizvode kolagen i elastin, čime se povećava elastičnost i čvrstoća kože. Ekstrakti sladića i rabarbare umiruju kožu i smanjuju upale, dok vitamin E štiti kožu od slobodnih radikala.

Više o kremi i njenom dejstvu saznajte na ovom linku: https://neborela.com/

  • Serumi i anti-age proizvodi: Serumi su koncentrovani proizvodi koji sadrže visoke koncentracije aktivnih sastojaka, poput vitamina C, retinola i peptida. Vitamin C je snažan antioksidans koji posvetljuje kožu i smanjuje hiperpigmentacije, dok retinol stimuliše obnavljanje ćelija i proizvodnju kolagena. Peptidi pomažu u učvršćivanju kože i smanjenju bora. Redovna upotreba seruma može značajno poboljšati teksturu kože i smanjiti vidljivost bora na obrazima.
  • Prirodni načini (DIY maske, esencijalna ulja): Za one koji preferiraju prirodne tretmane, DIY maske i esencijalna ulja mogu biti odlična opcija. Maske napravljene od sastojaka poput meda, avokada i jogurta mogu hidrirati i nahraniti kožu. Esencijalna ulja poput ulja lavande, tamjana i ružinog drveta mogu se koristiti za masažu lica, čime se poboljšava cirkulacija i stimuliše proizvodnja kolagena. Ove prirodne metode su jednostavne za pripremu kod kuće i mogu biti vrlo efikasne u smanjenju bora na obrazima.

Profesionalni tretmani

 

bore na obrazima uklanjanje

 

Botoks: Botoks je jedan od najpopularnijih tretmana za bore na obrazima. Injekcije botoksa privremeno parališu mišiće lica, sprečavajući ih da se skupljaju i stvaraju bore. Ovaj tretman je efikasan za smanjenje dinamičkih bora, odnosno bora koje se javljaju pri izražavanju lica. Efekti botoksa obično traju tri do šest meseci, nakon čega je potrebna ponovna aplikacija.

Dermalni fileri: Dermalni fileri su gelovi koji se ubrizgavaju u kožu kako bi popunili bore i vratili volumen licu. Najčešće se koriste fileri na bazi hijaluronske kiseline, koja prirodno postoji u koži i pomaže u održavanju hidratacije. Fileri mogu odmah popuniti bore na obrazima i rezultati mogu trajati od šest meseci do dve godine, zavisno od tipa filera.

Mezoterapija: Mezoterapija je tretman koji uključuje ubrizgavanje koktela vitamina, minerala, aminokiselina i hijaluronske kiseline direktno u srednji sloj kože (mezoderm). Ovaj tretman poboljšava hidrataciju, tonus i elastičnost kože, smanjujući vidljivost bora na obrazima. Mezoterapija se obično sprovodi u seriji tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati.

Hijaluronska kiselina: Injekcije hijaluronske kiseline mogu se koristiti za dubinsku hidrataciju i popunjavanje bora. Ova metoda ne samo da smanjuje bore, već i poboljšava teksturu i tonus kože. Hijaluronska kiselina privlači vodu, čime hidrira i popunjava kožu iznutra. Ovaj tretman može trajati od šest meseci do godinu dana, nakon čega je potrebna ponovna aplikacija.

Ovi tretmani daju sjajne i brze rezultate, ali su dosta skupi, a uprkos tome nisu trajni. Redovna nega pravom kremom za lice je mnogo isplativija varijanta sa sjajnim efektima.

Vežbe i masaža za bore na obrazima

 

Pored kozmetičkih i profesionalnih tretmana, vežbe i masaža lica mogu biti izuzetno korisni za zatezanje kože i smanjenje bora na obrazima. Ove metode ne samo da su prirodne, već i efikasne kada se redovno praktikuju.

Jednostavne vežbe za zatezanje kože: Joga vežbe za lice mogu pomoći u toniranju mišića lica, čime se poboljšava elastičnost i čvrstina kože. Evo nekoliko jednostavnih vežbi koje možete raditi svakodnevno:

  • Pućenje usana: Skupljajte usne kao da ćete poljubiti nekoga, zadržite nekoliko sekundi, a zatim opustite. Ponovite 10-15 puta. Ova vežba pomaže u jačanju mišića obraza i usana.
  • Naduvavanje obraza: Udahnite duboko i napunite obraze vazduhom. Zadržite nekoliko sekundi, a zatim polako izduvajte vazduh. Ponovite 10-15 puta. Ova vežba pomaže u toniranju mišića obraza.
  • Podizanje obraza: Smeškajte se što šire možete, a zatim stavite prste na vrhove obraza i lagano podižite kožu prema očima. Držite ovu poziciju nekoliko sekundi, a zatim opustite. Ponovite 10-15 puta. Ova vežba pomaže u zatezanju kože obraza.

Masaža lica i tehnike za stimulaciju kolagena: Masaža lica je odličan način da poboljšate cirkulaciju, smanjite napetost i stimulišete proizvodnju kolagena. Redovna masaža može značajno smanjiti pojavu bora na obrazima. Evo nekoliko tehnika masaže koje možete probati:

  • Kružna masaža: Koristite vrhove prstiju i masirajte lice kružnim pokretima, počevši od brade prema gore, prateći konture lica. Ova tehnika pomaže u stimulaciji protoka krvi i limfne drenaže.
  • Masaža zglobovima: Koristite zglobove prstiju da lagano masirate obraze kružnim pokretima. Ova metoda pomaže u opuštanju mišića i poboljšanju cirkulacije.
  • Tapkanje: Lagano tapkajte vrhovima prstiju po celom licu. Ova tehnika pomaže u stimulaciji kože i proizvodnji kolagena.

Korišćenje krema,  ulja ili seruma za masažu može dodatno poboljšati efekte, jer pomaže prstima da glatko klize po koži, smanjujući trenje i istezanje. Masaža lica ne samo da pomaže u smanjenju bora, već i daje koži zdrav i svež izgled.

Prirodni načini za uklanjanje bora na obrazima

 

Prirodni načini za uklanjanje bora na obrazima su popularni jer koriste blage, prirodne sastojke koji su često dostupni kod kuće. Ove metode mogu biti veoma efikasne u hidrataciji, hranjenju i revitalizaciji kože.

Upotreba prirodnih maski i esencijalnih ulja

 

Prirodne maske za bore i esencijalna ulja mogu dubinski nahraniti kožu i smanjiti vidljivost bora. Esencijalna ulja poput ulja lavande, tamjana i ružinog drveta poznata su po svojim regenerativnim svojstvima. Mogu se koristiti direktno na koži (razređeni u baznom ulju) ili dodati u domaće maske za lice. Maske napravljene od prirodnih sastojaka poput meda, avokada, jogurta i banane mogu hidratirati i nahraniti kožu, čineći je mekšom i glatkom.

Recepti za domaće maske: Priprema domaćih maski za lice je jednostavna i može biti vrlo efikasna u borbi protiv bora. Evo nekoliko recepata:

  • Med i avokado maska: Pomešajte jednu kašiku meda sa polovinom zgnječenog avokada. Nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta, zatim isperite toplom vodom. Med hidrira kožu, dok avokado pruža esencijalne masne kiseline koje pomažu u regeneraciji kože.
  • Jogurt i kurkuma maska: Pomešajte jednu kašiku jogurta sa pola kašičice kurkume. Nanesite na lice i ostavite 15-20 minuta, zatim isperite toplom vodom. Jogurt sadrži mlečnu kiselinu koja blago eksfolira kožu, dok kurkuma ima antiinflamatorna svojstva.
  • Banana i med maska: Zgnječite jednu bananu i pomešajte sa kašikom meda. Nanesite na lice i ostavite 15-20 minuta, zatim isperite toplom vodom. Banana je bogata vitaminima koji hrane kožu, dok med hidrira i omekšava.

Vitamini i suplementi za zdravu kožu

 

Za zdravu i mladalačku kožu, vitamini i suplementi igraju ključnu ulogu. Vitamini C i E su snažni antioksidansi koji štite kožu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima i pomažu u regeneraciji kože. Vitamin A (retinol) pomaže u obnovi kože i smanjenju bora. Omega-3 masne kiseline, koje se nalaze u ribljem ulju, lanenom semenu i orasima, pomažu u održavanju elastičnosti kože i smanjenju upala. Suplementi koji sadrže kolagen mogu pomoći u održavanju čvrstoće i elastičnosti kože, smanjujući vidljivost bora.

Najbolje kreme za bore na obrazima

 

Pronalazak prave kreme za bore na obrazima može značajno poboljšati izgled vaše kože.

Ako tražite efikasan i pouzdan proizvod, Neborela krema je vrhunski izbor za borbu protiv bora na obrazima.

Evo zašto je Neborela krema najbolji izbor i kako deluje.

Neborela krema – sastojci i delovanje

 

Hijaluronska kiselina: Ovaj sastojak je poznat po svojoj sposobnosti da zadrži vlagu, čineći kožu hidriranom i punijom. Hijaluronska kiselina može zadržati do 1000 puta svoje težine u vodi, što je čini idealnim za dubinsku hidrataciju kože. Kada je koža dobro hidrirana, bore postaju manje vidljive, a koža izgleda glatko i sveže.

Neodermyl®: Ovaj inovativni sastojak je poznat kao “injekcija kolagena bez igle.” Neodermyl® stimuliše fibroblaste, ćelije koje proizvode kolagen i elastin, što pomaže u obnavljanju elastičnosti i čvrstoće kože. Redovnom upotrebom Neborela kreme, koža postaje zategnutija i bore se smanjuju.

Ekstrakti korena sladića i rabarbare: Ovi prirodni ekstrakti imaju umirujuće i antiinflamatorne osobine. Pomažu u smirivanju iritacija i crvenila, što je posebno važno za osjetljivu kožu sklonu upalama. Takođe, ekstrakti sladića i rabarbare pomažu u ujednačavanju tena i smanjenju hiperpigmentacija.

Vitamin E: Snažan antioksidans koji štiti kožu od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. Vitamin E pomaže u obnavljanju oštećenih ćelija kože, smanjuje ožiljke i poboljšava teksturu kože. Redovna upotreba vitamina E u nezi kože doprinosi njenoj otpornosti i zdravijem izgledu.

Shea buter i gliceridi maslinovog ulja: Ovi sastojci dodatno hidriraju i omekšavaju kožu. Shea buter je bogat masnim kiselinama koje pomažu u obnovi prirodne barijere kože, dok gliceridi maslinovog ulja pružaju dubinsku hidrataciju i hranljive materije.

Neborela krema deluje brzo i rezultati su vidljivi već nakon nekoliko nedelja redovne upotrebe. Korisnici hvale ovu kremu zbog njene lagane teksture koja se brzo upija, ne ostavlja masni trag i čini kožu svilenkastom i glatkom.

Borba protiv bora na obrazima može biti izazov, ali uz pravi pristup i ove efikasne metode, možete značajno poboljšati izgled svoje kože.

Posvećenost i doslednost u nezi kože donose dugoročne rezultate – samo treba početi.

A odakle?

Pa, počnite od nabavke kreme.

Neborela krema je idealan izbor ne samo za bore na obrazima, već zato jer u isto vreme pomaže u uklanjanju fleka na licu i podočnjaka. Kompletno rešenje za sve znakove starenja koje koža pokazuje.

ISKORISTITE AKCIJU! KUPOVINOM 2 NEBORELA KREME, TREĆU DOBIJETE BESPLATNO

Samo popunite formu ispod svojim podacima i Neborela stiže na vašu kućnu adresu kroz 2-3 dana.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: