fbpx
starenje kože lica

Starenje kože lica i praktični saveti da ga usporite

Starenje kože lica je proces koji se može značajno usporiti.  Na koji način? Otkrijte zašto koža lica stari i kako tome stati na put.

Starenje kože se može posmatrati iz dve perspektive: s jedne strane, to je posledica našeg života i dokaz da smo se smejali, plakali, živeli, a sa druge strane, ono je evidentan pokazatelj promene na licu.

Starenje kože lica se može usporiti i lice može dobiti mladalački izgled upotrebom adekvatne kreme protiv starenja kože lica.

Koji su znakovi starenja kože lica?

 

Verovatno se često zapitate na koji način lice stari? Da li se promene dešavaju ravnomerno, ili je starenje kože lica vidljivo odjednom?

Promene se dešavaju postepeno, one nastaju kao posledica protoka vremena i uticaja raznoh faktora i ima ih na desetine.

Starenjem koža gubi elastičnost i tonus , što na kraju dovodi do finih i grubih, dubokih bora. Površina kože može postati gruba i suva.

 

kako koža stari

 

Spoljni sloj se proređuje i istanjuje, što koži daje prozračan izgled i može otkriti male donje krvne sudove. Izlaganje suncu izaziva pege i nepravilnu pigmentaciju lica, odnosno hiperpigmentaciju.

Postoje i promene u strukturi kože koje se dešavaju “iza zavesa”.

Kada smo mladi, masnoće na licu se ravnomerno raspoređuju. Sa godinama, ta masnoća gubi zapreminu, skuplja se i pomera nadole.

Dublje bore, poput onih između nosa i usta, poznate kao nazolabijalne bore, su česti znakovi starenja koji mogu dati licu umoran i stariji izgled. Ove bore postaju vidljivije kako koža gubi svoj volumen i gustinu usled smanjenja masnog tkiva i opuštanja kožnih struktura.

Ovo znanje može biti ključno za odabir pravih anti-age tretmana koji ciljaju ove specifične probleme. Na primer, rimena dermalnih filera može pomoći u vraćanju izgubljenog volumena i popunjavanju dubokih bora, čime se postiže glađa i mladolikija koža.

Kako koža stari s godinama?

Starenje kože lica je kompleksan proces koji uključuje niz fizioloških promena. Ove promene uključuju:

 1. Smanjenje proizvodnje kolagena i elastina: Sa starenjem, koža gubi svoju sposobnost da proizvodi kolagen i elastin u dovoljnim količinama. Kolagen je ključan za održavanje strukture i čvrstoće kože, dok elastin doprinosi njenoj elastičnosti. Kako se proizvodnja ovih proteina smanjuje, koža postaje manje elastična i počinju se pojavljivati bore. Ovaj proces može biti ubrzan faktorima kao što su izlaganje UV zracima, pušenje i nezdrava ishrana.
 2. Smanjenje prirodne hidratacije: Uz starenje dolazi do smanjenja proizvodnje prirodnih ulja (sebuma) u koži. Ovo dovodi do suvoće, što može uzrokovati svrab, iritaciju i povećanu osetljivost kože. Suva koža je takođe sklonija formiranju finih linija i bora. Redovna hidratacija i upotreba proizvoda koji zadržavaju vlagu u koži postaju ključni za održavanje zdravlja kože.
 3. Promene u pigmentaciji: Starenjem kože često dolazi do promena u pigmentaciji, uključujući pojavu starosnih pega i neujednačenog tena kože. Ove promene su često rezultat dugotrajnog izlaganja suncu, što dovodi do nakupljanja melanina u određenim delovima kože. Osim toga, smanjena sposobnost kože da se regeneriše takođe doprinosi ovim promenama u pigmentaciji.
 4. Podočnjaci: Podočnjaci su takođe jedan od vidljivih znakova starenja kože lica. Kako starimo, koža ispod očiju postaje tanja i gubi svoju elastičnost, što dovodi do pojave tamnih krugova i podočnjaka, ali i kesica ispod očiju. Ovo se dešava zbog smanjenja masnog tkiva i kolagena u toj regiji, što čini krvne sudove ispod kože vidljivijim. Pored toga, faktori kao što su genetika, nedostatak sna, i dehidratacija mogu dodatno doprineti njihovom nastanku i izraženosti. Tretmani koji ciljaju na hidrataciju, jačanje kože i smanjenje pigmentacije mogu biti korisni u ublažavanju izgleda podočnjaka kao znaka starenja.

A tu su anatomske promene:

 1. Promene u mišićima: Mišići lica s vremenom gube tonus i snagu. Ovo smanjenje mišićne mase i tonusa dovodi do manje definisane strukture lica, omogućavajući koži da se opusti i formira bore, posebno oko usta i očiju.
 2. Promene u masnom tkivu: Masno tkivo koje daje koži mladolik izgled i volumen se smanjuje i redistribuira tokom vremena. Ovo može dovesti do produbljivanja nazolabijalnih bora i stvaranja kesica ispod očiju. Smanjenje masnog tkiva takođe čini kožu tanjom i manje elastičnom.
 3. Promene u kostima: Kosti lica takođe prolaze kroz procese smanjenja (atrofiju), što dovodi do promene u strukturalnom okviru lica. Kosti se mogu smanjiti i povući, posebno oko očne duplje i vilice, što dodatno naglašava opuštenost kože i stvaranje bora.

Sve ove promene su prirodni deo procesa starenja, ali njihov intenzitet i brzina mogu varirati u zavisnosti od genetskih faktora, životnog stila i okruženja.

Kako koža stari po slojevima?

 

Koža se sastoji od tri osnovna sloja: epidermis, dermis i hipodermis, a svaki od njih stari na svoj način.

 • Epidermis, najspoljniji sloj kože, prvenstveno služi kao zaštitna barijera. Sa starenjem, proces obnavljanja ćelija u epidermisu usporava, što dovodi do tanjenja ovog sloja i gubitka barijerne funkcije. Rezultat je suva, dehidrirana koža koja je sklonija iritacijama i boranju.
 • Dermis, srednji sloj, sadrži kolagen i elastin koji koži pružaju strukturu i elastičnost. Tokom godina, proizvodnja kolagena se smanjuje, a elastin postaje manje efikasan, što rezultira gubitkom čvrstoće i elastičnosti kože. Ove promene se manifestuju kao duboke bore i opuštanje kože.
 • Hipodermis, najdublji sloj kože, sastoji se uglavnom od masnog tkiva koje služi kao jastuk i izolacija za tijelo. Sa starenjem, ovaj sloj gubi masno tkivo, što dodatno doprinosi gubitku volumena lica i pojavom opuštene kože.

Promene u svakom od ovih slojeva utiču na pojavu bora i opuštanje kože, i stoga je važno prilagoditi režim nege kože koji uključuje proizvode ciljane na specifične potrebe svakog sloja – hidrataciju, stimulaciju kolagena, i podršku volumenu

Prvi znaci starenja počinju da postaju vidljivi na površini kože već od 25. godine života. Prvo se pojavljuju fine linije na koži lica, a bore, gubitak volumena i gubitak elastičnosti, vremenom postaju primetni.

Uprkos varijacijama u načinu života i životnoj sredini, prvi znaci starenja kože lica, pokazuju se između 20. i 30. godine života. To je kumulativni proces promena na koži, mekom tkivu i skeletu lica.

Ove brojke su možda “frapantne” i zabrinjavajuće, jer se svakodnevno ubeđujemo putem raznih medija da smo večno mladi ako se tako osećamo i da su godine samo “cifra”. Ipak, i pored osavremenjivanja, kulturnog i obrazovnog uzdizanja, nismo uspeli da pokorimo prirodu i njene prirodne procese.

Ne možemo smisliti “eliksir”, koji će odjednom eliminisati sve nedostatke na koži, ali možemo ravnomerno, uporno i svakodnevno ulagati u negu kože korišćenjem kreme protiv starenja kože lica, sastavljene od prirodnih sastojaka.

Jedna od takvih krema je Neborela.

Njeni sastojci deluju na sve aspekte starenja kože lica. Neodermyl deluje kao kolagen u koži, hijaluronska kiselina obezbeđuje koži dovoljnu hidrataciju. Ostali sastojci kao što su smeša Acacia i Rhizobian gume deluju na koži poput elastina, dok koren sladića i rabarbare utiču na pigmentne ćelije i smanjuju tamne fleke na licu.

Više o kremi pogledajte na linku: https://neborela.com/

Znaci starenja kože lica

 

Neki znakovi da koža stari su suptilniji, neki su primetni. Evo promena koje možete primetiti…

Bore na prvom mestu

 

Kada ih posmatramo, deluju nam isto. Ne udubljujemo se u njihovu strukturu i nazive, bitno nam je samo da ih preduhitrimo i iskorenimo. Ali, “neprijatelja” uvek treba dobro upoznati, kako bismo se upustili u borbu s njim.

Kakve sve bore postoje?

Postoje duboke bore, nalaze se na čelu i između obrva i zovu se linije izraza ili animacije. Predstavljaju rezultat rada mišića lica, koji neprestano deluju i povlače kožu lica. Ovo su takozvane mimičke bore. One nastaju kao posledica ponavljanih facijalnih ekspresija, poput smeha ili mrštenja, i obično su prve koje se pojavljuju na koži, najčešće oko očiju i usana.

Sa druge strane, statične bore su rezultat gubitka elastičnosti i volumena u koži, te se pojavljuju kako koža postaje opuštenija i manje elastična sa godinama. One su obično dublje i vidljive čak i kada je lice u miru.

Ostali nabori mogu postati dublji zbog načina na koji se masnoća smanjuje i kreće. Finije linije i bore nastaju usled oštećenja od sunca, pušenja i prirodne degeneracije elemenata kože koji je čine gustom.

Neretko se zanesemo ukoliko primetimo da usled dobre genetike imamo zanemarljiv broj bora.

Prevencija je potrebna, čak i kad je koža skroz glatka, jer je vremenski faktor veoma bitan.

Zato je od izuzetne važnosti da se opredelimo za prirodnu kremu koja efikasno smanjuje vidljivost bora, podočnjaka i fleka na licu.

Rezultat redovne upotrebe primetan veoma brzo, a to je ujednačen ten i zategnutija koža lica bez bora, fleka i znakova starenja. 

Gubitak volumena kože

 

Gubitak volumena je prirodni deo procesa starenja.

Ponekad je teško opisati taj proces kao univerzalan i jedinstven, jer je sačinjen iz mnoštva različitih aspekata i ne odgovara svačija koža na isti način – na nečijoj koži lica, promene se vide veoma brzo i onda to deluje da je “odjednom”, dok se kod nekoga promene dešavaju sporo i ravnomerno, te starenje kože lica postane jasna prirodna posledica gubitka volumena kože.

Gubitak volumena je vrlo čest i menja strukturu i oblik celog lica.

Neki od pokazatelja koji svedoče da je zapremina izgubljena su: opuštenija koža celog lica, donji deo lica “izboranog” izgleda, te gubitak definicije i kontura lica.

Glavna razlika između mladog i ostarelog lica je svakako gubitak volumena.

Kada smo mladi, često imamo visoke jagodične kosti, definisanu liniju vilice i glatku, “debelu” kožu. Ove osobine kreiraju oblik lica koji je povezan sa mladalačkim izgledom – lice je šire na vrhu i sužava se do najuže tačke na bradi.

Kako starimo, kombinacija fizičkih promena, kao što je skupljanje masnih “jastučića” na licu, gubitak kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, kao i proređivanje gustine kože, dovodi do gubitka svežeg i mladalačkog izgleda. Rezultat procesa starenja su: opuštena koža lica, izdužena donja vilica i njena linija, kao i tanji obrazi i usne.

No, tome je moguće stati na put.

Adekvatnom kremom protiv starenja kože lica možemo usporiti starenje kože lica, ili dovesti do toga da se ovaj proces odloži.

Neborela krema protiv starenja kože lica je siguran izbor.

Ovu kremu protiv starenja kože je dovoljno naneti na kožu u veoma tankom sloju, jer ima izuzetno visoku koncentraciju kvalitetnih aktivnih sastojaka. Ona se može naneti na celo lice ili samo na problematične delove kože lica.

Nanosi se blago masažnim pokretima. Interesantno je da se može koristiti i za negu kože vrata i dekoltea, a poznato nam je da je starenje tih područja izuzetno vidljivo. Dakle, moguće je preduprediti bore na vratu.

Da bi rezultati bili ostvareni u potpunosti, preporuka je da se Neborela krema protiv starenja kože lica koristi dva puta dnevno, tako što se nanosi na kožu koja je čista.

Naručite odmah kremu Neborela popunjavanjem ove forme i rešite se brzo svih znakova starenja!

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete:

Uzroci starenja kože lica

 

Napomenuli smo kako nastaje proces starenja kože lica, kako se pospešuje, ili pak, sprečava. Pa ipak, trebalo bi jasno odrediti koji su tačno uzroci koji utiču na starenje kože lica.

To su:

 • Prirodni protok vremena – naglasili smo da se priroda ne da prevariti, te da i pored dobre ili lose genetike, ili povoljnih spoljašnjih faktora, godine čine svoje i utiču na prirodno starenje kože lica. Kako starimo, naša koža prirodno postaje manje elastična . Smanjena proizvodnja prirodnih ulja isušuje kožu i čini je naboranijom.
 • Gubitak masnoće u licu – u dubljim slojevima kože, ona se smanjuje, što vremenom uzrokuje opuštenu, viseću kožu i izraženije bore i pukotine na koži lica.
 • Izlaganje UV zracima – ultraljubičasto zračenje, koje ubrzava prirodni proces starenja, glavni je uzrok ranog nastanka bora. Izloženost UV zracima razbija vezivno tkivo kože – kolagena i elastinskih vlakana koja leže u dubljem sloju kože. Bez potpornog vezivnog tkiva, naša koža gubi snagu i fleksibilnost, te takva koža počinje da se opušta i prerano nabira.
 • Pušenje – ono može ubrzati normalan proces starenja kože, doprinoseći nastanku bora. Naučnici smatraju je da se to dešava zbog uticaja pušenja na kolagen.
 • Repetativni izrazi lica – pokreti i izrazi lica, poput škiljenja ili smejanja, dovode do finih linija i bora. Svaki put kada upotrebljavamo facijalni mišić, ispod površine kože formira se brazda. A kako koža stari, gubi fleksibilnost i više nije u stanju da se vrati na svoje prvobitno mesto. Ove brazde tada postaju trajne crte našeg lica.
 • Zagađenje okoline igra značajnu ulogu u procesu starenja kože lica. Izloženost zagađivačima kao što su ispušni gasovi, dim, teški metali i mikročestice može ubrzati starenje kože na više načina. Ovi zagađivači mogu proizvesti slobodne radikale, koji oštećuju kožu na ćelijskom nivou, dovodeći do smanjenja proizvodnje kolagena i elastina. Rezultat je gubitak čvrstoće i elastičnosti kože, što dovodi do pojave bora i finih linija. Takođe, zagađenje može doprineti povećanoj pigmentaciji, uključujući pojavu tamnih mrlja i neujednačenog tena kože.

Da li postoji prevencija i kako sprečiti starenje kože lica?

 

Svi navedeni uzroci ne moraju biti kobni ukoliko im ne dozvolimo da nas “preplave” i ako smanjimo ili u potpunosti izbacimo ono na šta možemo da utičemo.

 

starenje lica i bore

Zato nudimo nekoliko praktičnih saveta za zaštitu kože lica, prevenciju starenja kože lica i minimiziranje pojave bora:

 1. Zaštitite kožu od sunca

 

Ograničite vreme koje provodite na suncu, posebno u periodu kada je zračenje najjače, i uvek nosite zaštitnu odeću, poput šešira širokog oboda, košulja sa dugim rukavima i kvalitetnih sunčanih naočara. Takođe, koristite kremu za sunčanje tokom cele godine kada ste na otvorenom.

Često smo u zabludi da se krema za sunčanje upotrebljava samo pri velikim temperaturama, kako ne bismo izgoreli kožu. Naprotiv, ona se koristi u bilo kojem godišnjem dobu, jer nedostatak iste utiče na starenje kože lica. Preporučuje se da faktor zaštite od sunca bude najmanje 15. Ona se nanosi obilato, na svaka dva-tri sata.

2. Koristite kreme protiv bora

 

Dobra krema protiv bora zadržava vodu na koži, koja pomaže u maskiranju sitnih linija i nabora.

Može proći nekoliko nedelja redovne upotrebe proizvoda pre nego što primetite bilo kakvo poboljšanje na koži. Nužnost hidratacije i svest o tome je prvi znak, takoreći “alarm” da nađete adekvatnu kremu za lice, kako biste usporili proces starenja kože lica.

Naš savet je da koristite Neborela kremu, koja pomoću brojnih aktivnih prirodnih sastojaka, poput hijaluronske kiseline, neodermyla, biopolimera,  sastojaka masline, ekstrakta rodopske haberlee, aktiviranih amino kiselina, šea butera, vitamina E i mnogih “nevidljivih”, a uticajnih činilaca, neprestano hidrira kožu, čineći je zdravom, prirodnom i svežom, a starenje kože lica je značajno ublaženo, čak i zaustavljeno.

Njena specifična formula čini da oni utče na sve znakove starenja lica, a ne samo na neke. Zato jer ima ovo 3u1 dejstvo, Neborela je omiljena krema sve većeg broja ljudi.

Silvija je jedna od njih:

“Godinama sam se borila sa borama koje su mi davale stariji izgled nego što sam se osećala unutra. Sve se promenilo kada sam otkrila Neborela kremu. Bila sam skeptična na početku, ali odlučila sam da joj dam šansu. Već nakon nekoliko nedelja, primetila sam značajne promene. Moje bore su postale manje vidljive, a koža mi je izgledala svežije i čvršće. Najviše me iznenadilo to kako je krema bila lagana i kako se brzo upijala, ostavljajući moju kožu hidriranom bez osećaja težine. Danas, kada se pogledam u ogledalo, vidim ženu koja se osmehuje sa puno više samopouzdanja. Neborela krema nije samo promenila izgled moje kože, promenila je i to kako se osećam u svojoj koži – mladoliko i srećno. Zahvalna sam što sam pronašla proizvod koji mi zaista odgovara i koji mi je vratio veru u negu kože.”

 

Ne zahteva puno vremena da se sami uverite u jedinstvenost sastojaka ove kreme protiv starenja kože lica. Naručite kremu na linku: https://neborela.com/.

3. Ne pušite

 

Čak i ako pušite godinama ili pak intenzivno pušite, i dalje možete poboljšati tonus i teksturu kože i sprečiti bore i starenje kože lice odvikavanjem od pušenja, ili bar smanjivanjem istog.

4. Hranite se zdravo

 

Postoje brojni dokazi da određeni vitamini u našoj ishrani pomažu u zaštiti kože. Najefikasniji vitamin je svakako vitamin D, a pored njega, značajni su i vitamini C, E i K.

Unos dovoljne količine vitamina, utiče da koža izgleda zdravo i mladoliko.

Koža “hranjena” vitaminima, ima manji rizik od stvaranja prekomerne suvoće, tamnih mrlja, crvenila, bora. Vitamini su dostupni u namirnicama i suplementima, ali i u kremi protiv starenja kože lica.

Zato je značajan udeo vitamina E u Neborela kremi protiv starenja kože lica. Deluje kao antioksidans, te pomaže, svojim blagotovornim dejstvima, u sprečavanju starenja kože lica, propadanja kože i nastanka bora.

Poželjne namirnice za očuvanje zdravog izgleda kože su: riba, avokado, orasi, suncokret, krompir, crvena ili žuta paprika, brokoli, paradajz, soja, crna čokolada, zeleni čaj i crno grožđe.

5. Antioksidansi

 

Antioksidansi igraju ključnu ulogu u borbi protiv starenja kože lica, pružajući zaštitu od štetnih efekata slobodnih radikala. Slobodni radikali su nestabilni molekuli koje mogu oštetiti ćelije, uključujući ćelije kože, što dovodi do preranog starenja. Ovaj proces se često pojačava izlaganjem UV zracima, zagađenju i drugim spoljašnjim stresorima.

Antioksidansi kao što su vitamin C, E, resveratrol i ferulinska kiselina neutrališu slobodne radikale, smanjujući time oštećenje koje oni mogu prouzrokovati. Vitamin C je posebno efikasan u stimulisanju proizvodnje kolagena, poboljšavajući čvrstoću i elastičnost kože, dok vitamin E pomaže u održavanju barijere kože i smanjuje upale. Resveratrol, koji se nalazi u grožđu i crvenom vinu, pruža snažnu zaštitu protiv oksidativnog stresa, dok ferulinska kiselina pojačava efekte vitamina C i E kada se koristi u kombinaciji.

6. Redovan piling

 

Redovan piling kože igra ključnu ulogu u održavanju mladalačkog i zdravog izgleda.

Uklanjanjem mrtvih ćelija s površine kože, piling omogućava novim, zdravijim ćelijama da dođu do izražaja, čime se poboljšava tekstura kože i povećava njen sjaj.

Osim toga, piling može pomoći u smanjenju vidljivosti postojećih bora i spriječiti formiranje novih tako što stimuliše cirkulaciju i promoviše regeneraciju kože. Redovna upotreba proizvoda za piling takođe može poboljšati efikasnost drugih proizvoda za negu kože, omogućavajući im da prodru dublje i delotvornije. Savetuje se korišćenje pilinga koji je prilagođen tipu kože kako bi se maksimalizovali benefiti bez izazivanja iritacije.

Ostali preparati protiv starenja kože lica

 

Kada govorimo o specifičnim vrstama proizvoda kao što su serumi, ampule i maske, svaki od njih ima svoju ulogu u sprečavanju starenja kože lica i može biti obogaćen različitim aktivnim sastojcima:

 1. Serumi: Serumi su visoko koncentrovani tretmani koji obično sadrže aktivne sastojke poput antioksidanata (vitamin C, E), retinoida, peptida i hijaluronske kiseline. Oni prodir duboko u kožu, pružajući intenzivnu hidrataciju, stimulaciju kolagena i zaštitu od slobodnih radikala. Serumi su idealni za ciljanje specifičnih problema starenja kao što su fine linije, bore i gubitak čvrstoće.
 2. Ampule: Ampule su slične serumima, ali su često još više koncentrovane. One su dizajnirane za kratkotrajnu upotrebu kao intenzivan tretman. Ampule mogu sadržavati visoke koncentracije aktivnih sastojaka poput vitamina, enzima i biljnih ekstrakata, pružajući brze i vidljive rezultate.
 3. Maske za lice: Maske pružaju dodatnu negu i često se koriste za dubinsku hidrataciju, detoksikaciju ili hranjenje kože. Maske mogu sadržati različite sastojke poput gline za čišćenje pora, antioksidanata za borbu protiv starenja, ili hijaluronske kiseline za intenzivnu hidrataciju. Redovna upotreba maski može pomoći u održavanju zdrave, hidrirane i mladolike kože.

Svi ovi preventivni elementi su veoma bitni, jer nam koža uvek vrati onoliko koliko uložimo u njenu negu, sprečavanje oštećenja, kao i u izbor kvalitetne kreme.

Način nanošenja preparata je bitan

 

Pravilno nanošenje proizvoda za negu kože može znatno unaprediti njihovu efikasnost, posebno kada je reč o borbi protiv znakova starenja.

Tehnika nanošenja krema pokretima prema gore, posebno je korisna jer pomaže u suprotstavljanju efektima gravitacije na koži.

Ova metoda ne samo da može poboljšati cirkulaciju i time doprineti boljoj ishranjenosti kože, već može i pomoći u povećanju njene elastičnosti i čvrstoće.

Kada nanosite kremu, blago masirajte kožu u uzlaznim pokretima od donjeg dela lica prema gore, završavajući pokrete na vrhu čela. Ovo ne samo da pomaže u efikasnijem upijanju proizvoda, već i podstiče liftni efekat, čineći kožu zategnutijom i glađom

Sastojci protiv starenja kože

 

Odabir pravih sastojaka u kremama i serumima može imati značajan uticaj na smanjenje vidljivih znakova starenja, naročito na osetljivim područjima kao što je područje ispod očiju za koje se obično preporučuje antirid krema.

 • Hijaluronska kiselina je ključna za hidrataciju kože jer može vezati vodu do hiljadu puta svoje težine, čime pomaže u održavanju vlažnosti i elastičnosti kože.
 • Glicerin deluje kao humektant koji privlači vodu iz dubljih slojeva kože i okoline, dodatno hidrirajući kožu.
 • Ceramidi su lipidi koji jačaju zaštitnu barijeru kože i pomažu u sprečavanju gubitka vlage, što je ključno za održavanje glatkog i zdravog izgleda.
 • Tretinoin, derivat vitamina A, stimulira obnavljanje ćelija i proizvodnju kolagena, smanjujući tako fine linije i duboke bore.
 • Neodermyl je bioaktivni sastojak koji deluje kao “popunjivač” kolagena i elastina bez igala. On direktno snabdeva kožu prekursorima kolagena i elastina, što može značajno poboljšati čvrstoću i elastičnost kože. Kliničke studije pokazuju da Neodermyl može vidno smanjiti dubinu bora u relativno kratkom periodu.
 • Kolagen je ključni protein u koži, odgovoran za njenu strukturu i čvrstoću. Kako starimo, prirodna produkcija kolagena opada, što dovodi do pojavljivanja bora i opuštanja kože. Primena proizvoda koji sadrže kolagen ili peptidi koji stimulišu njegovu proizvodnju može pomoći u poboljšanju izgleda i teksture kože.
 • Koenzim Q10 je antioksidant koji pomaže u zaštiti kože od štetnih efekata slobodnih radikala, koji su jedan od glavnih uzroka starenja. Takođe, koenzim Q10 ima važnu ulogu u proizvodnji energije unutar ćelija, što može poboljšati sposobnost kože da se regeneriše i održi svoju čvrstoću i elastičnost.

Razumevanje kako ovi sastojci deluju može pomoći u izboru proizvoda koji efikasno targetiraju i tretiraju specifične probleme starenja kože.

Tretmani protiv starenja kože

 

U svetu estetske medicine, inovacije u nehirurškim metodama pružaju efikasne alternative za borbu protiv znakova starenja, bez potrebe za invazivnim procedurama.

 • Biorevitalizacija, popularna metoda koja koristi hijaluronsku kiselinu i vitamine za revitalizaciju kože, postaje sve traženija zbog svoje sposobnosti da poboljša hidrataciju i elastičnost kože.
 • Lasersko podmlađivanje takođe nudi različite tehnike, uključujući frakcione lasere koji ciljano deluju na bore i teksturu kože, pružajući brze rezultate sa minimalnim vremenom oporavka.
 • Fotodinamička terapija (PDT) i različiti tipovi pilinga efikasno tretiraju fine bore i hiperpigmentacije, poboljšavajući izgled kože kroz kontrolisano uklanjanje oštećenih spoljnih slojeva i stimulaciju regeneracije.

Ovi tretmani predstavljaju sigurne i efektivne opcije za one koji žele vidljive rezultate bez potrebe za hirurškim zahvatima.Ipak, ništa ne daje tako trajne rezultate kao trajna nega koju ne zakazujete 3 puta godišnje.

Zato, nabavite svoju kremu protiv starenja kože lica i lično se uverite u kvalitet i prednosti: https://neborela.com/.