fbpx
tonus lica

Kako podići tonus lica? Lako, uz ove taktike!

Saznajte kako podići tonus lica uz pomoć efikasnih metoda kao što su masaža, vežbe i kreme. Primenite i očuvajte mladolikost kože.

Tonus lica igra ključnu ulogu u očuvanju mladalačkog izgleda. S godinama, gubitak elastičnosti i opuštanje kože mogu dovesti do promena koje utiču na konture lica, čineći ga umornijim i starijim.

Srećom, postoji mnogo načina kako možete podići tonus lica i vratiti svež, zategnut izgled. U ovom tekstu, istražićemo najefikasnije metode za to – od jednostavnih vežbi i masaža, do upotrebe najboljih krema i tretmana koje možete uključiti u svoju svakodnevnu rutinu.

Šta je tonus lica?

 

Tonus kože se odnosi na prirodnu elastičnost i napetost koju koža zadržava, omogućavajući joj da ostane čvrsta i oblikovana.

Ovo je rezultat prisustva kolagena i elastina – proteina koji pružaju strukturu i elastičnost koži.

Kada je tonus kože visok, koža je zategnuta i glatka, bez vidljivih znakova opuštenosti ili bora.

Kako tonus kože utiče na izgled lica?

 

Tonus kože direktno utiče na izgled lica tako što održava konture lica definisanim i mladalačkim. Kada je tonus kože dobar, lice izgleda sveže i vitalno. Gubitak tonusa, s druge strane, dovodi do opuštenosti kože, spuštanja jagodica, pojave bora i gubitka oštrih kontura, što može učiniti lice umornim i starijim.

Zašto tonus kože opada s godinama?

 

S godinama, proizvodnja kolagena i elastina prirodno se smanjuje, što rezultira gubitkom elastičnosti i čvrstine kože. Ovaj proces je dodatno ubrzan izlaganjem UV zracima (fotostarenje) , lošim navikama poput pušenja, nedostatkom hidratacije i stresa.

Hormonalne promene, posebno tokom menopauze, takođe doprinose smanjenju tonusa kože, jer dolazi do promene u strukturi kože i smanjenja njene sposobnosti da zadrži vlagu i elastičnost.

Gde se najviše primećuje opadaje tonusa lica?

 

Opadanje tonusa lica najviše se vidi u nekoliko ključnih područja:

  1. Obrazi i jagodice: Opuštanje i gubitak tonusa u ovom području mogu uzrokovati pojavu opuštenih obraznih jastučića i stvaranje bora ili nazolabijalnih linija.
  2. Vrat: Zatezanje i opadanje tonusa na vratu može rezultirati pojavom bora na vratu i opuštene kože, što može stvoriti izgled “dvostruke brade.”
  3. Čeljustna linija: Gubitak tonusa može uzrokovati opuštanje kože duž čeljusti, što može dovesti do stvaranja “visećeg” izgleda ili vidljivog gubitka konture čeljusti.
  4. Oko i područje ispod očiju: Opuštanje u ovom području može uzrokovati nastanak tamnih krugova, oteklina i bora oko očiju.
  5. T-zona (čelo i nos): Gubitak tonusa na čelu može rezultirati stvaranjem horizontalnih bora na čelu, dok opuštanje na nosu može doprineti izgledu opuštenih i proširenih pora.

Pojava ovih problema često se javlja zbog smanjenja proizvodnje kolagena i elastina, što je prirodan deo procesa starenja, ali može biti ubrzano nepravilnom negom kože, stresom i drugim faktorima.

Kako podići tonus lica?

 

Postoji više načina kako očuvati tonus lica, a koje možete jednostavno primeniti sami.

Evo o čemu je reč.

Masaža lica

 

Masaža lica je jedan od najprirodnijih i najefikasnijih načina za poboljšanje tonusa kože. Redovna masaža pomaže u stimulaciji cirkulacije krvi, što doprinosi boljoj ishrani i oksigenaciji ćelija kože. Ovo može rezultirati čvršćim i mladalačkim izgledom.

 

kako podići tonus lica

 

Efekti su još bolji kada je radite uz primenu dobre kreme za lice koja deluje tako što jača kožu lica i poboljšava njen tonus. S obzirom da koža upija proizvod koji se nanosi masažom, krema treba da bude na biljnoj bezi i beš veštačkih sastojaka.

Upravo takva je Neborela krema. Saznajte više o njoj na ovom linku: https://neborela.com/

Tehnike masaže za poboljšanje tonusa lica:

  1. Tehnika pritiska i valjanja: Koristite vrhove prstiju da nežno pritisnete i valjate kožu u krugovima. Ova tehnika pomaže u poboljšanju cirkulacije i smanjenju napetosti mišića.
  2. Podižući pokreti: Nanesite blagi pritisak sa palčevima i kažiprstima i pomerajte kožu od sredine lica ka spoljnim delovima. Ova metoda pomaže u podizanju opuštene kože i smanjenju vidljivosti bora.
  3. Akupresura: Koristite prste da masirate određene tačke na licu, kao što su tačke ispod očiju i uz čeljust. Ova metoda može poboljšati protok energije i smanjiti znakove umora.

Vežbe za lice

 

Joga za lice je jednostavan i efektivan način da ojačate mišiće lica i poboljšate njegov tonus. Ove vežbe mogu se raditi svakodnevno i ne zahtevaju posebne alate.

Specifične vežbe za podizanje tonusa lica:

  1. Vežba za obraze: Namestite obraze kao da želite napuniti balon vazduhom. Držite ovu poziciju nekoliko sekundi i zatim ispustite. Ponovite 10-15 puta. Ovako sprečavate bore na obrazima.
  2. Vežba za čeljust: Pomerajte donju vilicu napred i nazad kao da žvaćete, ali polako i kontrolisano. Ova vežba pomaže u jačanju mišića čeljusti.
  3. Vežba za oči: Pogledajte u plafon i podignite obrve što je više moguće. Držite ovu poziciju nekoliko sekundi, a zatim se opustite. Ponovite 10 puta.

 Kreme za tonus lica

 

Kreme za podizanje tonusa lica mogu značajno doprineti poboljšanju elastičnosti kože i smanjenju vidljivosti bora. Postoji mnogo proizvoda na tržištu, ali ključ je u odabiru kreme koja odgovara vašem tipu kože i specifičnim potrebama.

Ove kreme obično sadrže sastojke poput retinola, peptida, vitamina C i hijaluronske kiseline, koji pomažu u obnavljanju i toniziranju kože.

Kako izabrati pravu kremu za vaš tip kože:

  1. Suva koža: Birajte kreme bogate hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline i ceramida.
  2. Masna koža: Potražite lagane, nemasne formule koje neće začepiti pore, kao što su gel-kreme.
  3. Osetljiva koža: Odaberite proizvode sa umirujućim sastojcima poput aloe vera ili kamilice.

A možte i jednostavno uraditi ono što je uradila Ljiljana.

Ona je nabavila Neborela kremu, koja je bogata hijalurosnkom kiselinom, pa sjajno  hidrira, i Neodermylom pa jača koži i pospešuje tonus lica . Tu je i mnoštvo drugih sastojaka na biljnoj bazi zahvaljujući kojima utiče i na podočnjake i ne fleke na licu.

Ovo su njeni rezultati.

Neodermyl i tonus lica – u kakvoj su vezi?

 

Neodermyl je revolucionaran sastojak u nezi kože koji se sve više koristi za poboljšanje tonusa lica. Ovaj inovativni kompleks se sastoji od bioaktivnih molekula koje stimulišu proizvodnju kolagena i elastina, ključnih proteina za očuvanje elastičnosti i čvrstoće kože. Neodermyl deluje tako što prodire u dublje slojeve kože i podstiče obnovu ćelija, čime se poboljšava njen tonus i smanjuje vidljivost bora.

Kako Neodermyl poboljšava tonus lica?

Koristeći Neborela kremu koja sadrži i Neodermyl, možete očekivati vidljive rezultate u povećanju tonusa i elastičnosti kože. Ovaj sastojak pomaže u revitalizaciji kože, čineći je čvrstijom i glatkijom. Njegova sposobnost da duboko hidrira i potiče sintezu kolagena čini ga odličnim izborom za osobe koje žele da poboljšaju tonus svog lica i postignu mladalački izgled.

Integrisanjem Neborela kreme u svoju rutinu nege, možete značajno unaprediti tonus lica, čime ćete ostvariti dugoročne benefite za zdravlje i izgled svoje kože.

Možete je nabaviti klikom na ovaj link: https://neborela.com/

Profesionalni tretmani za podizanje tonusa lica

 

Profesionalni tretmani mogu pružiti brže i dramatičnije rezultate u poboljšanju tonusa lica, ali oni nisu trajni i ne mogu zameniti kontinuiranu negu lica.  Ovi tretmani obično uključuju upotrebu naprednih tehnologija i metoda koje nisu dostupne u kućnim uslovima.

Pregled tretmana za podizanje tonusa lica:

  • Mikrodermoabrazija: Ova procedura koristi sitne kristale za uklanjanje površinskih slojeva kože, čime se poboljšava njen tonus i tekstura.
  • Radiofrekvencija: Koristi radio talase za stimulaciju proizvodnje kolagena i elastina u dubljim slojevima kože, što može rezultirati čvršćim i zategnutijim izgledom.
  • Ultrazvučni tretmani: Ovi tretmani koriste zvučne talase za penetraciju u dublje slojeve kože, poboljšavajući tonus i elastičnost.

Za najbolji rezultat, konsultujte se sa stručnjakom za kožu koji može preporučiti tretmane prilagođene vašim specifičnim potrebama i ciljevima.

Promena navika za povećanje tonusa kože

 

Ove jednostavne navike mogu očuvati tonus vašeg lica na duže staze.

Ishrana

 

Ishrana igra ključnu ulogu u održavanju zdravog tonusa kože. Određene namirnice mogu pozitivno uticati na elastičnost i čvrstoću vaše kože, čineći je mladalačkom i vitalnom.

Namirnice koje pozitivno utiču na tonus lica:

  • Voće i povrće bogato vitaminom C: Ove namirnice, poput narandži, jagoda, brokolija i crvene paprike, pomažu u proizvodnji kolagena, proteina koji održava kožu čvrstom i elastičnom.
  • Hrana bogata omega-3 masnim kiselinama: Riba poput lososa, orasi i seme lana sadrže omega-3 masne kiseline koje pomažu u održavanju hidratacije i smanjenju upala.
  • Zeleni čaj: Poznat po svojim antioksidantima, zeleni čaj može pomoći u zaštiti kože od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima.
  • Avokado: Bogat zdravim mastima, avokado pomaže u održavanju vlažnosti kože i poboljšava njen tonus.

 Hidratacija

 

Redovna hidratacija je ključna za očuvanje tonusa i zdravlja kože. Voda pomaže u održavanju elastičnosti i vlažnosti kože, čime se smanjuje pojava suvoće i bora.

Važnost redovnog unošenja vode:

  • Održavanje vlažnosti: Voda pomaže u održavanju prirodne vlažnosti kože, čineći je mekšom i glatkijom.
  • Detoksikacija: Povećanje unosa vode pomaže u eliminaciji toksina iz tela, što može poboljšati izgled kože i smanjiti pojavu nepravilnosti.
  • Prevencija dehidracije: Dehidrirana koža može izgledati umorno i bez sjaja, dok redovno pijenje vode pomaže u očuvanju njenog prirodnog tonusa.

San i opuštanje

 

San i opuštanje su od suštinskog značaja za očuvanje tonusa kože i celokupnog zdravlja. Nedostatak sna i visok nivo stresa mogu negativno uticati na izgled vaše kože, uzrokujući probleme poput bore, tamni krugovi i opuštenost.

Kako stres i manjak sna mogu uticati na tonus lica:

  • Nedostatak sna: Tokom sna, koža se obnavlja i popravlja. Manjak sna može usporiti ovaj proces, uzrokujući vidljive znakove umora i smanjenje tonusa kože.
  • Stres: Stres može povećati proizvodnju kortizola, hormona koji može uzrokovati upalu i pogoršati stanje kože. Visok nivo stresa može doprineti stvaranju bora i opuštenosti kože.
  • Opuštanje: Tehnike opuštanja, kao što su meditacija, joga ili masaža, mogu pomoći u smanjenju stresa i poboljšanju cirkulacije, što doprinosi boljem tonusu kože.

Prilagođavanjem vaših dnevnih navika, uključujući zdravu ishranu, adekvatnu hidrataciju i dovoljno sna, možete značajno poboljšati tonus lica i očuvati njegov mladalački izgled.

Kako sprečiti gubitak tonusa lica?

 

Održavanje tonusa lica na duže staze zahteva proaktivan pristup i usvajanje zdravih navika koje će pomoći da vaša koža ostane čvrsta, elastična i mladalačka. Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da sprečite gubitak tonusa lica i očuvate njegov vitalan izgled.

Saveti za održavanje tonusa lica na duže staze:

  1. Redovno koristite proizvode za negu kože: Kreme i serumi koji sadrže sastojke poput neodermyla, vitamina C i peptida mogu pomoći u stimulaciji proizvodnje kolagena i poboljšanju elastičnosti kože. Uključite proizvode koji su specijalno dizajnirani za poboljšanje tonusa kože u svoju dnevnu rutinu.
  2. Praktikujte svakodnevne vežbe za lice: Vežbe koje ciljaju mišiće lica mogu poboljšati njihov tonus i čvrstinu. Redovno izvođenje vežbi za lice može pomoći u održavanju tonusa i prevenciji opuštanja kože.
  3. Održavajte uravnoteženu ishranu: Uključite u ishranu namirnice bogate vitaminima, mineralima i antioksidansima. Ove hranljive materije pomažu u očuvanju zdravlja kože i podržavaju njenu regeneraciju.
  4. Zaštitite kožu od sunca: Ultraljubičasti (UV) zraci mogu značajno doprineti gubitku tonusa kože i preuranjenom starenju. Koristite kreme sa SPF zaštitom kako biste se zaštitili od štetnih UV zraka i smanjili rizik od fotostarenja.
  5. Održavajte hidrataciju: Redovno pijenje vode i korišćenje hidratantnih krema pomažu u očuvanju vlažnosti kože i sprečavaju njen gubitak tonusa. Hidratacija je ključna za održavanje elastičnosti i svežine kože.
  6. Izbegavajte pušenje i prekomerno konzumiranje alkohola: Ove navike mogu negativno uticati na tonus kože i doprineti njenom bržem starenju. Pušenje i alkohol mogu uzrokovati smanjenje cirkulacije i oštećenje kolagena, kao i pojavu pušačkih bora.
  7. Redovno se opuštajte: Uvođenje tehnika opuštanja, kao što su meditacija ili joga, može pomoći u smanjenju stresa, koji može negativno uticati na tonus kože. Smanjenje stresa može doprineti boljem izgledu vaše kože.

Kreme za podizanje tonusa lica

 

Neborela krema je pravi izbor za očuvanje tonusa lica.  Ova krema je specijalno formulisana za poboljšanje tonusa i elastičnosti kože. Sa sastojcima poput peptida i hijaluronske kiseline, Neborela krema pomaže u obnavljanju čvrstoće kože i smanjenju vidljivosti bora. Njena lagana tekstura se brzo upija, pružajući dugotrajnu hidrataciju i svežinu.

Krema sa retinolom: Retinol je poznat po svojoj sposobnosti da stimuliše proizvodnju kolagena i poboljša teksturu kože. Kreme koje sadrže retinol mogu pomoći u vraćanju tonusa i smanjenju finih bora.

Vitamin C Serumi: Serumi bogati vitaminom C pomažu u osvježavanju kože i poboljšanju njenog tonusa. Oni su odlični za ujednačavanje tena i borbu protiv znakova starenja.

Za postizanje i održavanje optimalnog tonusa lica, odabir pravih proizvoda i tretmana može značajno doprineti vašem režimu nege kože.

Neborela krema za tonus lica je odličan izbor za svakodnevnu upotrebu.  Njenim uključivanjem svoju rutinu nege, možete poboljšati tonus svoje kože i zadržati njen mladalački izgled.

Ipak, kontinutet je ključan da bi rezultati bili adekvatni.

Zato, obezbedite sebi Neborela kremu po posebnim uslovima.

Samo za vas važi specijalna akcija:

Za 2 kupljene Neborela kreme, treću dobijete BESPLATNO! 

Treba da popunite formu ispod svojim podacima i rešenje za podizanje tonusa lica stiže na vašu kućnu adresu za 2-3 dana.

» PROMO CENA «
Srbija:

1890 RSD

Crna Gora:

18 EUR

BiH:

37 KM

Popunite formu Vašim podacima, i NEBORELA krema će stići na Vašu adresu za 1 do 4 radna dana.

Polja označena * su obavezna

Odaberite količinu koju naručujete: